Viridarivm nudi-traži |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 27 Veljača 2012 u 10:45 |
Evo moje listice za početak koju ću vremenom ažurirati
.radi se samo o biljkama koje su se pokazale odlično u mom vrtu.Ne volim gubiti vrijeme na egzotične i rijetke biljke jer me prošla faza da mi je bitno imati nešto samo zato što je egzotično a nepraktično.Nastojat ću staviti slike vlastitih biljaka da se vidi kako u stvarnosti izgledaju.Ne sviđa mise kada netko nešto nudi,a stavi sliku sa interneta
Nudim:
Malina - žuta, biljke u tegli,rode ove godine garantirano 20kn
malina jesenska Autumn bliss u tegli 20 kn
Euphorbia amygdaloides ( crveni list,žutozeleni cvijet),fantastičan showmaker u proljeće sa lukovičastim cvijećem. 10 kn
Foeniculum vulgare purpureum 10 kn
sljez-10kn-raste visoko,ali ja ga režem 2x, cvate i u 12. mjesecu
Amarilis u teglici 3 godine star 10 kn crveni,tamno crveni i rozi špricani
Ginkgo biloba 3 godine star,visina 30 -40cm, 20-30kn
Lychnis coronaria 10 kn,odlična trajnica
Gospina trava 10 kn
ribizli crveni i crni u tegli , rani,srednji,kasni, visokorodne sorte iz Austrije 20kn
Božuri drvenasti u tegli,razne boje 100kn
Dalije u tegli 20kn
Rajčica sadnica 2 kn sorte: Costoluto,Principe Borghese,Marmande,Kremser,Black plum,Stupice,volovsko srce,ugl.10 sorti provjerenih sorti koje su se pokazale odlično.
Paprika,sjeme iz turske,2 kn,super rodi
Ranunculus u velikoj tegli 12cm promjera 10 kn
Kamenjarski karanfili 10 kn tegla
Irisi 10 kn gomolj
Lupinus niski 30 kn u tegli
Orijentalni mak crveni, 10 kn tegla
itd.....:)
Rabarbara korijen 20 kn
Zinnia Haubensakova,ogromni cvjetovi,konkretne izražene boje,bogata cvatnja,visina cca 1m 3 kn
Lijepa kata visoka,za rez( sorte Matsumoto i divovska princeza) i niska 2kn
tagetes običan i tenuifolia 2 kn
viseća crvena pelargonija 5kn
bakopa 5kn
surfinija 4 boje 5 kn
petunija 2 kn
stajaća pelargonija zonalka 10kn
Hibiscus syriacus bijeli 10kn visina 30 cm
Salvia icterina 10 kn
Campanula glomerata 10 kn
Anemone japonica roza 10 kn
Dahlia Bishops children.To je serija od kojih je svaka sorta nazvana po jednom biskupu pa se serija zove tako.Imam za prodati gomolje po 10kn.Po sortama ne mogu znati koja je boja koji gomolj jer su miješane,ima čak i šatiranih.U zadnje vrijeme su in jednostruke dalije,crvenog lista,stare sorte.Pa eto,imam desetak komada za prodaju,slijedeće godine nadam se i više.Gomolje ću uskoro posaditi,cijena u tegli po biljci će biti 20kn knhttp://www.bbc.co.uk/gardening/plants/plant_finder/plant_pages/321.shtml
Viola corsica
Rudbeckia laciniata
Rudbeckia maxima
Rudbeckia triloba
Nepeta nervosa Blue Carpet
Geranium bohemicum Orchid blue
Dianthus barbatus Darkest of all
Aquilegia skinneri Tequila sunrise
Antirrhinum Black prince
Antirrhinum Forerunner visoke predivne zijevalice,odlične za rez, sadnica 2 kn
Limonium plavi,sadnice 2 kn
Bamija sadnice 5kn
Abutilon viseći 10 kn
zvončić trixie 10 kn
Teglice,od prošle sezone,crne,plastične TEKU.promjer 10 cmcijena po dogovoru.Ovisno o količinu,u svakom slučaju ispod tržišne.
Kontejneri rabljeni i novi sa 100 rupa.cijena po dogovoru.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
možeš li napisati nešto više - ili još bolje, otvori temu o Foeniculum vulgare purpureum, valjda neka vrsta koromača
guglam slike i prekrasno izgleda, ali ne znam podnosi li vrućinu i suha dalmatinska ljeta, laku i propusnu vrstu tla... i stavi nam slike da vidimo kakve boje irisa imaš, ili bar nazive ![]() i p.s. nije dozvoljeno pisati slovima crvene boje, nju koriste admin i moderatori da stave upozorenja i ispravke |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Viridarvm,lijepi popis,a gdje ti živiš?
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Pa mi smo susjedi,u jeseni.
veliki sam ljubitelj gomolja,trava i imam mali spisak,što bi htjela od tebe nabaviti,zato se javi kada dolaziš u blizinu.
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
![]() Mislim da ne bih trebao započinjati novu temu sa komoračem,nije on nešto zahtjevan.Otporan je na sušu,ne smrzne zimi na kontitentu.izraste maksimalno ali maksimalno 2 metra.Meni je odličan u vrtu jer je jako dekorativan, listovi su mrak u rezanim buketima, uvijek je pun kukaca koji zuje oko svijetova,mislim da na njemu nalaze puno papice.Sjeme je ljekovito i odlično miriši.To je običan komorač koji raste u Dalmaciji, ali druge boje.
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
na slikama po uguglanom nazivu mi izgleda skroz drugačije, npr. tu
http://pics.davesgarden.com/pics/2005/08/27/LilyLover_UT/2fb70d.jpg http://www.bbc.co.uk/gardening/plants/plant_finder/plant_pages/321.shtml a tog običnog- zelenog ima i kod nas, što ti kažeš - raste ko drača, ne treba ga ni zalijevati ni štititi |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Božuri drvenasti u tegli,razne boje 100kn
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
U konzumu se nađe drvenasti po 40-60kn.Ja sam ih znao kupiti nekad da popunim svoju kolekciju jer obožavam božure.
Radi se o božurima koji dođu brodom iz kine u obliku grane sa korijenom,zavezane u snopove.u Nizozemskoj se posade u duguljaste visoke tegle i odmah šalju dalje.Tako da se korijen niti ne primi,kupim ga a treset se samo rasipa.No biljka unutra je ok,dobar vrtlar ju može bez problema spasiti.Na europskom tržištu nude se božuri isključivo iz Kine, a naivan bih bio da mislim da je za 40 kn netko u kini posadio i spakirao teglu i dovezao do europe na tankeru da bi je ja kupio za 40 kn i dobio dobru stvar za male pare.
|
|
![]() |
|
u konzumu upravo imaju drvenaste b. po 90 kn, a upravo su ovakvi kakve ih opisuješ - "drži vodu dok..."
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
e to je vec druga stvar ,onda nisu ni skupi ako su stari 5 god ...hoce li te kad put nosit do zadra ? neda mi se postom vise naručivat ,sjeme iz njuskala mi se zagubilo..calistemon od 60 kn na kraju ispo 100 kn ..
|
|
Vir |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
viridarivm, bez obzira o kojem se komoraču radi, ovaj tvoj je predivan
![]() ![]() Molim te, reci mi kakav je to kamenjarski karanfil, a ako imaš fotku, pokaži nam ga.
Baš dobro da si nam predstavio dio svojih biljaka pa da te i na taj način upoznamo, a s obzirom da si u Novom, možda i koji puta navratiš kod mene u Senj na kavu, naravno kad budemo u isto vrijeme na istom mjestu
![]() lijepi pozdrav
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
viridarivm, sad si me tek doveo u iskušenje, mislim da će se naruđba povećati.
- lupinus, niski ???, zar ima niski ? ( koliko izraste ) Čujemo se! |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
haj viridarivm, zaboravio si mi odgovoriti, kakvi su to kamenjarski karanfili?
Lijepi pozdrav
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
hvala ti na odgovoru, pomislila sam da su slični onima što rastu po Velebitu
![]() pozdravček
![]() |
|
zagreb |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Zainteresirana sam za drvenasti božur, a i onaj tamno žuti mi se sviđa. Imaš i njega za prodati? Nebi bilo bolje božure saditi na jesen?
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
Pozdrav,dali imate još onaj tamnocrveni amarilis,predivan je,voljela bih ga narućiti....
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
Hibiscus syriacus bijeli 10kn visina 30 cm..ima li još hibiskusa
|
|
Vir |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |