Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 407> |
Korisnik | |
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ha,ha,osjećam se zaslužno!
![]() A sad bum ja tebe poslušala,i počela prihranjivati jednom tjedno.Malo sam nemarna sa biljkama u teglama,prilično često ih zaboravim nahraniti. |
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Moji su isto takvi kao Hoyini. Stalno su mi vani. Još ih nisam prihranjivala.
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Rain pa naravno da si zaslužna. Ako ti ovo može biti zahvala: Stoje mi na zidu terase uz sve ukrasne vaze, uz moje sukulente to je mjesto koje posjetim čim se probudim, čim dođem s posla ...
Otok, kod tebe je sve inače bujnije nego li kod nas. Ali, ja se nekako bojim da mi budu ovako malecki za slijedeću zimu. Htjela bi ih ojačati i očvrsnuti.
A vidjela sam da stoje i stoje. Znam da imaju jedan takav period, ali - malo je predugo trajao. Sada se promjene dnevno primjete i to me veseli!
|
|
![]() |
|
anastazija ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1422 |
ja sam prošlu godinu kaktuse prihranjivala s tim gnojivom za kaktuse i na moju veliku žalost neki su se jako šokirali od toga. promijenili su boju, neki su se smežurali, neki strunuli. neki su se ipak opravili i izvukli na kraju. a sigurna sam da nisam pretjerala s koncentracijom. ali nikad više nisu dobili prihranu
![]() zato me sad strah kako bi tek ovi malecki adeniumi reagirali kad su oni lijepi veliki i zdravi kaktusi onako prošli.
mislim da ću ipak još malo pričekati pa onda eksperimentirati s jednim-dva da ih baš ne potamanim sve odjednom (ionako ih je samo 5)
hvala na savjetima
![]() |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Anastazija,počni sa duplo razrijeđenim gnojivom,prvo zalij,pa onda dohrani.Kaktuse si vjerojatno jako suhe zalijala sa gnojivom,pa im je korijen izgorio.Pravilo je da se dohranjuje kad je zemlja vlažna.Znači,prvo zaliti vodom,a onda sa razrijeđenim gnojivom.
Otok,nisam uopće sumnjala da budu ti uspjeli,mislim da budu kod tebe najprije procvali. |
|
|
|
![]() |
|
anastazija ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1422 |
da, upravo sam to napravila. ali na greškama se uči...
![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
hoya, prekrasni su...mojima tek izlazi prvi par pravih listića...nisu bucmasti
![]() |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
frida i moji su bili mršavi ali pomalo se buckaju....prihranjujem ih jednom u dva tjedna.....sada izgledaju ovako
fuksija preljepi su tvoji nadam se da će barem jedan moj biti takav hoya i tvoji su krasni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
O, bromi, među mojim adeniumima ima izniklih i iz tvojih sjemenčica
![]() ![]() Sjećam se da smo jednu turu sijale dva, tri dana razlike, a vidi kako su tvoji veći i jači!
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ovako izgledaju moji adeniumi
![]() |
|
![]() |
|
Super, a kad počnu cvjetati !!!
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
haha mislim da ćemo se do toga načekati
![]() |
|
![]() |
|
I ja mislim,sreća kaj ne bumo usamljene dok čekamo!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
evo i mojih adeniuma stari malo više od 3 mj. za sada su još na prozoru na istoku, prihranjujem ih sa valentin gnojivom za kaktuse svaka 2 tjedna.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Preljepi adeniumići MATILDA, OTOK, BROMI i HOYA. Moji baš i nisu neki , možda grešim što ih držim vani na suncu i malo nadohranjujem.Listići izrastu, ali se neki i osuši.....Znam da oni vole sunce, ali malene biljke možda ne vole? Možda stvarno tu grešim....Moj lanjski odrasli je super, kreću listići i uskoro će i cvijetići....Novi kupljeni Eva ima pupove i cvijetove, veoma je lijep i zadovoljna sam s njim..
Evo nekoliko sličica novog adeniuma EVA...Po slici izgleda kao da su dva različita cvijeta, međutim to je isti cvijet.Krene onako dvobojno i pred kraj postane jednobojan....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Još nekoliko sličica lanjskog adeniuma koji je krenuo....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Lijepi su ti, jagoda.
matilda, tvoji su baš lijepi i zdravi, kako bi ono rekli: dobro uhranjeni!
I ja sam vidjela veliku razliku na njima nakon dohranjivanja.
Ako nam budu cvali kao i fuksiji mogli bi se dogodine veseliti!
|
|
![]() |
|
drage moje preljepi su vam mladi adeniumi...višnja tvoj novi je prekrasan
ovo je moj stari pomalo stalno cvijeta ali nema baš previše listova vjerujem da i njemu nedostaje sunca ![]() ![]() a evo i nekoliko mladih ![]() ![]() ![]() ovaj mi je najdraži jer ima dvije jako izražene grane ![]() |
|
![]() |
|
Vidim bromi da su ti još neki počeli stvarati bočne grane. Ja stalno gledam u njih i mislim da bi im otkinula vršak. Jesu se tebi sami tako razgranali? |
|
![]() |
|
Je hoya nisam im ja ništa radila neki rastu u visinu a nekima se formiraju grane.....mislim da su još mali da bi im smjele odrezati vrh.....to je samo moje mišljenje možda se javi netko tko je bolje upučen.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |