Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2010 u 23:18
Ha,ha,osjećam se zaslužno!
A sad bum ja tebe poslušala,i počela prihranjivati jednom tjedno.Malo sam nemarna sa biljkama u teglama,prilično često ih zaboravim nahraniti.
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2010 u 23:42
Moji su isto takvi kao Hoyini. Stalno su mi vani. Još ih nisam prihranjivala.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2010 u 06:35
Rain pa naravno da si zaslužna. Ako ti ovo može biti zahvala: Stoje mi na zidu terase uz sve ukrasne vaze, uz moje sukulente to je mjesto koje posjetim čim se probudim, čim dođem s posla ...

Otok, kod tebe je sve inače bujnije nego li kod nas. Ali, ja se nekako bojim da mi budu ovako malecki za slijedeću zimu. Htjela bi ih ojačati i očvrsnuti.
A vidjela sam da stoje i stoje. Znam da imaju jedan takav period, ali - malo je predugo trajao. Sada se promjene dnevno primjete i to me veseli!
Na vrh
anastazija View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1422
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anastazija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2010 u 08:35
ja sam prošlu godinu kaktuse prihranjivala s tim gnojivom za kaktuse i na moju veliku žalost neki su se jako šokirali od toga. promijenili su boju, neki su se smežurali, neki strunuli. neki su se ipak opravili i izvukli na kraju. a sigurna sam da nisam pretjerala s koncentracijom. ali nikad više nisu dobili prihranuLOL.

zato me sad strah kako bi tek ovi malecki adeniumi reagirali kad su oni lijepi veliki i zdravi kaktusi onako prošli.
mislim da ću ipak još malo pričekati pa onda eksperimentirati s jednim-dva da ih baš ne potamanim sve odjednom (ionako ih je samo 5)

hvala na savjetimasmile79
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2010 u 09:20
Anastazija,počni sa duplo razrijeđenim gnojivom,prvo zalij,pa onda dohrani.Kaktuse si vjerojatno jako suhe zalijala sa gnojivom,pa im je korijen izgorio.Pravilo je da se dohranjuje kad je zemlja vlažna.Znači,prvo zaliti vodom,a onda sa razrijeđenim gnojivom.
Otok,nisam uopće sumnjala da budu ti uspjeli,mislim da budu kod tebe najprije procvali.
Na vrh
anastazija View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1422
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anastazija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2010 u 20:16
Originalno poslano od člana rain rain napisao:

Kaktuse si vjerojatno jako suhe zalijala sa gnojivom,pa im je korijen izgorio.Pravilo je da se dohranjuje kad je zemlja vlažna.Znači,prvo zaliti vodom,a onda sa razrijeđenim gnojivom. 

da, upravo sam to napravila. ali na greškama se uči...Wink
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2010 u 23:53
hoya, prekrasni su...mojima tek izlazi prvi par pravih listića...nisu bucmasti Unhappy
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2010 u 17:48
frida i moji su bili mršavi ali pomalo se buckaju....prihranjujem ih jednom u dva tjedna.....sada izgledaju ovako

fuksija preljepi su tvoji nadam se da će  barem jedan moj biti takav

hoya i tvoji su krasni

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2010 u 22:11
O, bromi, među mojim adeniumima ima izniklih i iz tvojih sjemenčica SmileWink.
Sjećam se da smo jednu turu sijale dva, tri dana razlike, a vidi kako su tvoji veći i jači!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 12:51
Ovako izgledaju moji adeniumi

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 17:43
Super, a kad počnu cvjetati !!!
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 18:12
haha mislim da ćemo se do toga načekati smile49
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 21:29
I ja mislim,sreća kaj ne bumo usamljene dok čekamo!
Na vrh
matilda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 540
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje matilda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 21:32
evo i mojih adeniuma stari malo više od 3 mj.  za sada su još na prozoru na istoku, prihranjujem ih sa valentin gnojivom za kaktuse svaka 2 tjedna.

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 23:05
Preljepi adeniumići MATILDA, OTOK, BROMI i HOYA. Moji baš i nisu neki , možda grešim što ih držim vani na suncu i malo nadohranjujem.Listići izrastu, ali se neki i osuši.....Znam da oni vole sunce, ali malene biljke možda ne vole? Možda stvarno tu grešim....Moj lanjski odrasli je super, kreću listići i uskoro će i cvijetići....Novi kupljeni Eva ima pupove i cvijetove, veoma je lijep i zadovoljna sam s njim..
Evo nekoliko sličica novog adeniuma EVA...Po slici izgleda kao da su dva različita cvijeta, međutim to je isti cvijet.Krene onako dvobojno i pred kraj postane jednobojan....

sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 23:38
Još nekoliko sličica lanjskog adeniuma koji je krenuo....

sutra je novi dan
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 04:45
Lijepi su ti, jagoda.
matilda, tvoji su baš lijepi i zdravi, kako bi ono rekli: dobro uhranjeni!
I ja sam vidjela veliku razliku na njima nakon dohranjivanja.

Ako nam budu cvali kao i fuksiji mogli bi se dogodine veseliti!
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2010 u 13:40
drage moje preljepi su vam mladi adeniumi...višnja tvoj novi je prekrasan

ovo je moj stari pomalo stalno cvijeta ali nema baš previše listova vjerujem da i njemu nedostaje sunca

a evo i nekoliko mladih

ovaj mi je najdraži jer ima dvije jako izražene grane

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2010 u 14:45

Vidim bromi da su ti još neki počeli stvarati bočne grane.  Ja stalno gledam u njih i mislim da bi im otkinula vršak. Jesu se tebi sami tako razgranali?

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2010 u 15:06
Je hoya nisam im ja ništa radila neki rastu u visinu a nekima se formiraju grane.....mislim da su još mali da bi im smjele odrezati vrh.....to je samo moje mišljenje  možda se javi netko tko je bolje upučen.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.