Monnin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 27> |
Korisnik | |
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Posadila žalosnu vrbu, nekoliko sadnica dunje, i još me čekaju dvije sadnice pitomog kestena (jučer "posudila" iz šume)
![]() ovo su moje nove cvjetne gredice
![]() ovako napreduje eucalyptus g. (ono lijevo pored garaže je kućica za ptice, čeka montiranje na stup)
![]() danas ću imati bukovače za ručak (konačno su porasle, nema ih puno...)
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Bukovače mljac, a travnjak kod tebe zeleno zelen, čudesan, kao da je umjetni.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Jasenka ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 505 |
Super izgleda, a bukovače mmmmljac.. baš si radim pizzu s bukovačama
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
sto se tice bukovaca,one su mi omiljene
![]() svaka cast za zal.vrbu i eukaliptus ![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Triša, danas kosim travnjak kad prođe rosa. Mislila sam da viđe neće narasti trava, ali vid se iz priloženog! Eto mi posla za danas!
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Mona može li eukaliptus podnijeti niske temperature i biti u posudi?
Dvorište ti je prelijepo, prostrano i uredno. Tako ti zavidim što imaš farmicu životinjica. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Travnjak prelijep a eukaliptus je stvarno fenomenalan!
|
|
![]() |
|
Smrcko, negdje sam pročitala da ovaj eucalyptus gunii može biti i vani zasađen, da mu ne smeta. E sad dolazi zima, nadam se da će se održati!Zađtitit ću ga ove godine jutenom vrećom i slamom dok malo ne poraste.
Noćas je bio jak vjetar pa mi je povaljao kosmeju, i još neke biljke, padala kiša (još uvijek pada), ali nisu strgane. Kad prestane, samo ih malo ispravim.
a i poslijepodne je bilo redivno. Baš sam uživala u prirodi.
Ubrala sam i sjemenke biljke papigice, tako je zovem, jer čahure liče na male tigrice. Sad ih sušim, pa ću ih staviti u ponudu u oglasima zajedno sa slikom.
U povratku našla i ukrasnu lozicu (odlutala u divljinu i počela rasti), ponijela sam je kući, ima prekrasne jarko crvene listove.
A donijela sam i gljive (koje nisu za jelo) koje su izrasle na jednoj velikoj vrbi, izgledaju kao šešir, zgodne su kad se osuše da se nešto posadi u njih, jer su jaaaako tvrde, ali neznam točno kako ih zovu.
Pošto se bliži zima i Božić, pravim i ukrasne medvjediče od gipsa za bor, pa ako bude neka akcija za Ladimirevce, rado bi i njima poslala
medvjedeka! Trenutno su u fazi sušenja i bojanja, samo da kupim prozirni lak u spreju da zaštitim boju. Kad budu gotovi, stavim slikicu!
Baš sam se raspisala.....vrijeme je da nešto i radim.
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
bas me interesuje ta papigica,kako izgleda.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ja bi si nabavila manje drvo eukaliptusa. Imam papagaja tigricu , a ono je ljekovito za njih.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ma vidi se da si non stop u pokretu, odmaraš se ti kad?.....(baš svojim curama s posla koje su često na dijeti objašnjavam da je to idealan način dijete - stalno nešto raditi, pa onda i možeš jesti što i kad poželiš
![]() |
|
![]() |
|
Gio, ovako izgleda ta "biljna" papigica!
![]() |
|
![]() |
|
Jučer smo malo šetali, išli na pecanje poslijepodne, pa da podijelim s vama ove prizore iz prirode, meni je bilo super!
poljskim putem prema odredištu:
![]() ...pa kroz šumu...
![]() ![]() ![]() ![]() ...stigli smo, ali nismo ovdje pecali, jer je površina puna sitnolisne vodene vegetacije
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...malo "bližih" prizora...
![]() ![]() ....mahovina na stablu...
![]() ...ravnica....
![]() ![]() ...odlučili smo otići na pecanje gdje je ipak čisto da ne zapinjemo udicama...u povratku smo sreli konjsku zapregu s tamburašima....
![]() ....ulovili dobru večeru (to sam zaboravila slikati, vjerojatno od umora i gladi
![]() |
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
e ovakve konjske zaprege se rijetko viđaju,šteta.jesu to bili svatovi?
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Ova biljna papigica mi je poznata,nemogu se sjetit imena,ali ako je to to što ja mislim ima ju moja svekrva u bašči,mislim da mi je rekla da to kad pravi pekmeze stavi da se malo zgusne,stvarno nisam sigurna ali jako mi je slično.
|
|
![]() |
|
da, da, svatovi ....ja sam stalno gledala konje, mladence nisam ni vidjela
![]() |
|
![]() |
|
moona-1 divne slike,stvarno,posebno one sa camcima
![]() pecanje i ja obozavam,cesto sam isla s mojim muzem,meni je to divan osecaj kad riba zagrize ![]() mene ta konjska kola vrate u detinjstvo...moj did Rudi je imao dva konja Cvitku i Kokija,divila sam im se samo iz daljine.A isto tako se secam voznje od Loznice do B.Koviljace sa fijakerom(7 km),vise toga nema... |
|
![]() |
|
Posadila 2 grmića aronie, 2 nektarine, sad mi je voćnjak veći! pokosila dio voćnjaka...ostatak sutra
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
monna, super šetnja, šuma, voda, zelenilo, pa još i pecanje, a na kraju naravno i papanje - nije ni čudo što si bila umorna, a već danas sadiš. Ženo ti si stroj - ugasi se malo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Ovo su medvjedići koje radim od gipsa. Sad su u fazi bojanja i sušenja, pa onda lakiranje. Počela sam to raditi kao nadopunu kuglicama koje će biti na boru, mislim da će izgledati dobro.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |