Ruselija - Russelia equisetiformis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 30> |
Korisnik | |
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Otok, prekrasna ti je crveno-bijela kombinacaija ruselije.
Antonija,RS, vaše su preljepe,drage cure.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Otok, ja moje držim vani po zimi. bijela mi se ne čini osjetljivija! drago mi je da tvoja cvijeta!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Marinn ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 75 |
Jeli netko vidija di ovoga ima kupiti, recimo u Zadru?
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
početkom ljeta ih je bilo u saragovoj trgovini na pijaci - stara peškarija,
ili kod denisa bojčića u splitu |
|
![]() |
|
Marinn ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 75 |
Hvala Natalija. :)
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us Posljednje sunčalište moje ljepotice ![]() Uploaded with ImageShack.us I počasni položaj za nju u zimskom vrtu!! A a cvatu i dvije malecke zapelcane grančice!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
free, tvoj koralj je školski primjer pravilnog njegovanja. rezultat nije izosto, isto tako uz pravilnu njegu po zimi, na proljeće će ti biti bujniji i ljepši!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Antonija, moja ruselija je još uvijek vani. Mislim da može još neko vrijeme.Što ti misliš.....
Lani kad sam je unijela stavila sam je na verandu, pa ću tako i ove godine, jer vidim da joj je negrijani prostor zimi godio.
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Lora, mislim da može još vani.
|
|
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
profesorice Antonija, ja sam za svaki slučaj moju, tek oporavljenu ruseliju stavila unutra...ne brini za radijator, isključen je... na tom mjestu ima najviše svjetla, a kada ga ima, i sunca...e sada, pravilna zimska njega???:
![]() |
|
![]() |
|
profesorica, ha, ha!
mogu ti reći da se za 15 dana fino oporavio i narasto! ja ti o njima neznam ništa kad su unutra. ako joj je tu najsvjetlije i najsunčanije neka stoji na radijatoru. koralj i po zimi hoće vode.znači treba ga zalijevati, ne često kao ljeti. ja bi recimo pričekala da se zemlja osuši i zalila. nemoj da voda stoji u podlošku. volila bi kad bi se mali kaktus javila sa svojim iskustvom. ja sam njoj u zimu poslala maleckog i ona je ovo ljeto imala lijepi koralj. |
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Netko me je tražio? E,ja sam negdje rano,rano na proljeće dobila ruseliju,tako da ni moja nije cijelu zimu bila kod mene,ja sam ju stavila u "plavu sobu" na prozor,kad je sunčan dan imat će i sunce,ja se nadam da će joj tu biti dobro,nije hladno ali ni toplo kao u kući.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
mene samo muči što treba pogoditi odgovarajuću mu količinu vlage...sjećam se kako sam prošle zime pogriješila jer sam šparala na vodi toliko da se naglo osušio, a onda kada sam ga zalila počeo je trunuti
![]() |
|
![]() |
|
i još nešto, mislim da neće tešku zemlju.
|
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Moja je posađena u teglu od terakote i kupovnu zemlju za cvijeće.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Moja ruselija je ove godine kupljena,dodro se drži.
Antonija,molim te utješi me,
ruselija ima po sebi male listiće,dali je to ok?
![]() |
|
![]() |
|
belina, listići su ok! iz njih će se razviti grane.
|
|
|
|
![]() |
|
Hvala ti Antonija,
Tako mi se sviđa,moja je crvena,gledam je svaki dan.čak i sa povečalom,pa sam zato i vidjela male listića.
Sasda sam je spremila u kuću,vani dere bura,kako je kod tebe vrijeme,kako tvoje biljčice?
|
|
![]() |
|
Belina, i u mene je lagana bura, sinoć, noćas i jutros je i u mene bome derala. moji koralji su vani, dva su kućom zaštićeni od bure ali ih zato dobro dohvati južina. jedan je i na buri i jugu, posađen je u kamenicu koja je tako teška da je nemogu pomaknuti. ta mi je uvijek najbolja. stavljala san slike u mojoj temi, prošle godine kako su se ponašale poslije jake zime. kad uhvatiš vremena pogledaj.
|
|
|
|
![]() |
|
margot ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 13 |
Prošle godine sam nabavila crvenu, a ove godine krem Ruseliju. Lijepe su i dobro napreduju, jedino me muči što novi, mladi izboji nisu "čupavi", nego su to poprilično jake grane sa sitnim listićima.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 30> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |