OTOK- moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 100101102103104 374> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stasi, najprije ti želim dobrodošlicu na forum i u moj vrt. I slobodno možemo preći na ti, ako se slažeš (tako je uobičajeno tu na forumu).
Pretpostavljam da misliš na bugenviliju (bougainvillea), naći ćeš je u puno vrtova na ovom forumu. Kako ima malo komplicirano ime, obično joj tepamo - bugica. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
kako ona svojoj tepa --------
![]() ![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Otok, i kod tebe ima u ove predzimske dane puno šarenila i lijepih boja!! Ja sve svoje pospremila, pokrila.. Ali zato mi s kopna imamo vas, pa nam je i zimi cvjetno! One "trešnjice" ili "paradajzići" su za deset, imam i ja takav grm, ali sam ga presadila iz zemlje u teglu i unijela unutra pa su mu cvjetovi opali, samim time ni ploda neće biti za sad. A ovaj sivi grmić, na slici s biljkom s roza cvjetićima je predivan. Kod tebe je baš kao prava srebrna šuma. ja ga imam u tegli i probat ću ga eventualno u garaži sačuvati - drugdje više nemam mjesta.. Ako smrzne, na proljeće kupujemo novi. Tako je to na kontinentu..
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Čuvarkuće su ti predivne. I rastu na lijepom mjestu. Moj su kamen gdje su rasle uništili, pa sad tražim mjesto gdje će opet raditi neobične oblike i puzati u pukotinama.
I prije nego odem da ne zaboravim - sve ti je lijepo, u svako godišnje doba na svoj način!
|
|
![]() |
|
plavooka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 17 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 73 |
![]() |
|
Bolje sutati nego blesavo govoriti.
Prvo ispeci pa reci!!! |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
po ovakvom kisovitom vremenu pravi je melem zaviriti u tvoj vrt:)
|
|
![]() |
|
stasi ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 4 |
Zahvaljujem na odgovoru. Meni se ucinio cvijet bogumile (tako ih mi zovemo) al sam vidjela i stablo pa mi nije bilo jasno. Znači to je bogumila opuzala preko nekog drva kojem se vidi stablo? U potrazi sam za biljkama koje rastu na primorju- vocke su vec izabrane al htjela bi nesto tako cvjetno sto bi se pojavilo samostalno ispred rozog zida susjedne kuce,ako ne nadjem nista prikladno uvijek dobrodosla je japanska jabuka :-)
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Stasi, to deblo koje se vidi na slici dvorišta je baš od bogumile, ona je već prilično stara i ima tako debelo deblo. Ona raste samostalno, dok je mlada dobro je da ima neki potporanj. Preporučam ti da je nabaviš, mislim da je zaista jedno od najljepših stabala koja cvatu.
|
|
![]() |
|
stasi ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 4 |
moje neznanje
![]() |
|
![]() |
|
Stasi, nisam baš tako veliki stručnjak za sadnju agruma, pa te ne bi htjela krivo savjetovati, iako mislim da bi na toj dužini mogla posaditi ta tri agruma.
Probaj postaviti pitanje na temi o limunu ili naranči, već će se netko bolje upućen javiti. Što se tiče bugice i o njoj imaš dosta toga napisano na forumu i puno sličica (pod egzotično grmlje i drveće) pa malo pogledaj da vidiš kako rastu |
|
![]() |
|
Jesu li vam dosadile maćuhice?
Ovo su zadnje koje sam kupila, nitko ih nije htio, a meni su baš lijepe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
E ove su baš prekrasne
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
jel ima tu kakva stolica za one koji su stalno u zaostatku pa pregledavaju po 5-6 stranica?
![]() ali nije mi žao jer sam se opet ljepote nagledala, vidjela kako kobea mijenja boju, a o novitetima da i ne govorim, bravo Otok ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
opet sam gledala unatrag............. očarala me plavozelena esheveria - takvu je imala pokojna baka ali poslije je nikak nabaviti.ako bude kad koja mala da li te mogu zamoliti za bar jednu malu,malu?
|
|
![]() |
|
Hana, nadam se do od ovih kišurina neće sve izgnjiliti
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
i ja se nadam,baš je grozno vrijeme-čista bolest
|
|
![]() |
|
Hvala puno, ne bih gnjavila al na search mi stalno javlja nekakav error. pogledacu po internetu
|
|
![]() |
|
Ma uopće ne gnjaviš. Probaj kad otvoriš početnu stranicu foruma na njoj naći te podforume i temu koju tražiš
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Kako bi bilo kome uopće mogle dosaditi maćuhice.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Slazem se s Trisom, jos kad su tako lijepih boja..predivno!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 100101102103104 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |