Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage galerija radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Chat - Brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Chat - Brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 103104105106107 113>
Korisnik
Poruka
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2012 u 15:05
Nikad čula.
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
leptirek View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 209
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje leptirek Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2012 u 16:38

Tete salvete pomagajte!

Sestri radim kuharicu (ona najobičnija bilježnica s debelim koricama)..
Premazala akrilnom bojom, zaljepila salvete i prelakirala zaštitinim lakom i šta se desilo,, na rubovima gdje se presavija tj, gdje se otvara bilježnica puca akrilna boja i kidam u u komadima smile43
Šta da radim.. kak da spriječim da se ne kida i da mi se ne uništi sve??
Na vrh
crvena dalija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 526
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje crvena dalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2012 u 07:37
Mislim da sam u nečijoj galeriji pročitala da je jedino riješenje naljepit nekakvu zgodnu trakicu jer če ti boja uvijek pucati na pregibu šta god da napravila ,ali možda netko zna neko drugo riješenje
DA BI ČOVIJEK BIO SRETAN NIJE VAŽNO DA PUNO IMA ,NEGO DA MALO TREBA....

Na vrh
Okić View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 796
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Okić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2012 u 23:19
Ovo sa trakicom mi se čini kao odlično rješenje, a i lijepo če izgledati.
Na vrh
Okić View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Okić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2012 u 23:19
Joj na će lupila tvrdo č!!!
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 14:11
A sad mi je jasno zašto je na tvrdim tekicama tu zaljepljena trakica ili čipka.Ja sam mislila za kuharicu kupiti tekicu sa tvrdim koricama i spiralom.Ta nebi smjela pucati.
Na vrh
jasmina73 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 32
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasmina73 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 20:39
cao curke :D
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 02:07
Ne kupiti Hobby Line skupi mat lak u Lumosu.Nije uopće mat.Sjaji se ko lud.Za sad jedino što je mat je auto-lak.I možda neki lak na bazi otapala.Ima li ko kakvih iskustava sa hobi lakovima drugih proizvođača?Ja imam samo sjajne.
Na vrh
klara46 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 772
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klara46 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 08:56
od svih lakova koje sam isprobala,
definitivno

taj ostaje turbo mat neovisno o broju slojeva...

učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
Na vrh
jasmina73 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasmina73 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 12:42
Ajde jedna kratka verzija kako staviti salvetu na bocu,plizzz
Na vrh
tea_luna View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 182
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tea_luna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 13:17
Klara gdje ima tog mat laka za kupiti ? koliko košta i koliko mililitara..hehe..
sve me zanima Tongue

< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332/netdefender/hui/ndhui.js?0=0&0=0&0=0">
Na vrh
Okić View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Okić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 13:22

Evo Jasmina da ti kažem kako ja radim. Najprije tuferčićem od spužvice nanesem svjetlu akrilnu boju, posušim, pa nanesem još jedan sloj, tada često nanosim dvije svjetle nijanse koje mi idu uz motiv savete, da nije baš jednobojno. Kad se osuši ljepilom za salvete lijepim izrezani motiv (samo gornji sloj salvete). Kad se osuši sve lakiram u tri sloja (posušiti između svakog lakiranja). Ako se žuriš možeš sušiti fenom.

Kad radim raspucano, onda na bocu nanosim lak za raspucavanje, kad se osuši nanosim boju, na osušenu boju ide motiv i opet lakiranje. Nadam se da sam ti pomogla! Ostalo, odnosno razne efekte naučiš usput radeći i najvažnije, kako je večina nas učila, čitajući uputstva sa starijih i novih galerija na Cvijet info forumu. Kad napraviš rad otvori svoju galeriju da vidimo! smile73
Na vrh
leptirek View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje leptirek Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 13:43
Pitanje
Imam jednu drvenu kasicu, tj. na dvije strane je drvo, na druge dvije plastika..
To sve mislim napraviti u jedno pa me zanima jel moram na plastiku staviti nešto posebno? Ne znam jel bi se mogla gulit boja ili je to sve isto?
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 14:51
Na plastici je uvijek boja "gledaj me,a ne diraj me".Ja stavim prajmer za plastiku,a neko pospreja sa prozirnim auto-lakom.Boja se bolje zadržava.Ne klizi.
Na vrh
jasmina73 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasmina73 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 15:04
Hvala Okić,jel ti to cijelu bocu bojiš?Ja bi bocu ostavila kakva je samo taj dio me zanima di ide salveta,npr hoću stavit neku sličicu i probala sam al mi onda ta sličica ne dolazi do izražaja,premalo se vidi,nikak,e sad mene zanima dali se možda u tom slučaju boja samo taj dio di je sličica ili...
Na vrh
tea_luna View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 182
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tea_luna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 17:26
Jasmina, dal je tvoja boca tamne boje ? ako je tamna, zato ti se ne vidi salveta...
i ja sam teški početnik, pa ti ne mogu puno pomoći..ali za sad sam uvijek bojala cijelu flašicu svijetlom nijansom i onda se salveta super vidi..

Leptirek, bojim se da bi trebala staviti ili prajmer za plastiku, ili nešto drugo..
meni je jedna nedavno napravljena teglica za cvijeće, plastična..hmm...na mjestima počela otpadati boja..
sad radim kao što mi je Sarita predložila..prvo premažem sa drvofiksom, on mi dođe kao prajmer....
sve su to jeftinije varijante..mislim da bi najbolje bilo raditi sa pravim prajmerom..
samo to je skupo, jer postoji prajmer za drvo, za plastiku, za staklo..pa dok se ne sastanemo s novčićima, snalazimo se.
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332/netdefender/hui/ndhui.js?0=0&0=0&0=0">
Na vrh
jasmina73 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasmina73 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 18:34
Ma ne,obična prozirna,mislila sam da netko stavlja možda na salvetu prije lijepljenja akrilnu boju,nemam pojma zašto je tako ispalo,probat ću još,inače sam probala najprije nalijepiti salvetu samo onaj bijeli dio i to je ok,al me mući ova prozirna uf!
Na vrh
leptirek View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje leptirek Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 19:47
Hvala cure
Probat ću sa drvofixom,, to imam pa ak ide super, ak ne idem na primer   
Na vrh
crvena dalija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 526
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje crvena dalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 15:03
Stavljala sam prajmer za staklo na staklo boja se nije niš bolje držala neg bez njeg zato smo drvofiks jer ako i nije najefikasnije bar nije skupp
DA BI ČOVIJEK BIO SRETAN NIJE VAŽNO DA PUNO IMA ,NEGO DA MALO TREBA....

Na vrh
Okić View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Okić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 18:03
Jasmina ja obično bojam cijelu bocu, a ako želiš samo dio onda stavi boju na dio boce da istakneš motiv. Moguće je zalijapiti samo salvetu na bocu, ali tada je nakon lijepljenja prozirna. Nema načina da staviš boju na salvetu. što se tiče prajmera, ja ga nikad na ništa ne stavljam i nikad mi se ne skida boja. Pogledaj moje boce koje sam stavila  svoju galeriju. Još bolje pogledaj galeriju mamine, ona radi predivne boce - pittoricom.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 103104105106107 113>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,594 sekundi.