Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 104105106107108 381> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jesi smješna..al ajde dobro nek ti bude.....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Ma pusti neka covjek pokusa nista ne gubi,a zanimljivo pratiiti rast bilja.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Pustilka kod mene kućni uvjeti za sijance znače smrt, a koliko sam vidila ni drugima baš ne uspije često sačuvati biljke iz kućnog uzgoja, izduže se zbog pomanjkanja sunčeve svjetlosti i zbog toga što nemaju dovoljno zraka i topline...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Ja ih presađujem i sa prva dva listića, ali naravno samo ako su skupa posijane u jednu posudu, pa ih tada presađujem u čašice....Moraš nešto znati, biljke čim su manje tim su bolje i manji šok dožive kod presađivanja.. ja sjeme niti ne natapam, posijem ih i povremeno zalijevam, ne treba im dugo da niknu...evo ja imam neki dan su mi niknule i sad slijedi presađivanje u čašice....ako stignem poslikam ti sutra da vidiš..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Moze kasnije iznijeti na balkon ako ga ima Mons,za pocetak moze i u kuci rast.
|
|
Seneka |
|
![]() |
|
Wokowaratz bojim se da i unatoč tome što imaš taj mali plastenik, uzgoj u zatvorenom prostoru, bar kod mene je ravan nuli... Ne znam da li ti je poznato polijeganje flanaca zbog zatvorenog prostora i drukčijih uvjeta u kućnom uzgoju nego u vanjskom...ja sam probala sve i svašta i mogu reći, bavim se uzgojem povrća nekih 12g. isključivo za svoje potrebe....od svih silnih experimentiranja, najbolje mi se pokazala sjetva u leji ili tunelu...a kasnije zbog praktičnosti i mobilnosti smo kupili plastenik..
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ja drzala dva sata i pomoglo,moze i 12 sati ako hoš.
|
|
Seneka |
|
![]() |
|
wookowaratz ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2013 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 92 |
i jesu u malim čašicama, koliko sam pročitao treba imati 5-6 listića kad je spremna za presaditi
koliko dugo treba natapati sjeme da smekša i izađe iz ovojnice?
|
|
![]() |
|
Zalijevat ih možeš odozgo sve dok ne niknu, kad niknu pokušaj ih presaditi po dvije biljke zasebno u teglicu....Ili, ja bih to ovako napravila, presadim ih u one male plastične čašice od 0, 5-1 dcl i zalijevam pod struk biljke.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
wookowaratz ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2013 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 92 |
evo slike, mali plastenik iz kika :)
|
|
![]() |
|
Mislila sam da pitas za vani.Kakva je godina moglo bi se i sad poceti od nule,pogotovo u kuci brze raste,toplije je.Cim se posije sjemenke u saksiju,nemoj duboko sjeme staviti u zemlju,moze 1 cm posuti zemljom,zalijes dobro,prije toga sjemenku stavi u casu tople vode ili nekog caja da otpadne ovojnica sa sjemenke brze ce ti niknuti.(trebas dobit na vremenu kasnis)onda posliej zalijevas svaka tri dana ,ali ne po biljci,nego samo zemlju.
|
|
Seneka |
|
![]() |
|
Nažalost nema slike, pa se ništa ni ne može prosuditi....No ako će te to malo utješiti, ja sam nedavno posijala novu turu paradajza, jer mi je prva tura krepala zbog loših vremenskih uvjeta...Lijepo su rasle u plasteniku, a kad sam ih prebacila van, malo ih vrijeme sredilo, malo štetočine i sad ih brojim samo nekoliko sadnica, a trebalo ih je biti jako puno...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
u stanu sam, nema kise :)
uglavnom imam sjeme male rajcice (znam da je kasno ali zelim vidjeti imam li dosta sunca za rod) i ne znam koliko ga zalijevati boravi u ovakvoj nastambi, samo manjoj da im bude toplije ![]() |
|
![]() |
|
Zar je jos nekom potrebno na ovim kisuriranama zalijevati:)Jedino ako zivis na moru pa potrebno.Izvini nisam dobro shvatila tvoje pitanje u vezi zalijevanja,kad dodju druge clanice dogovore ti bolje.
|
|
Seneka |
|
![]() |
|
joj oprosti, mislio sam spricanje vodom kao zalijevanje maglicom
koliko cesto zalijevati i je li mozda bolje nasuti vode u kadicu pa da same vuku vodu odozdo?
|
|
![]() |
|
Ti pitas za sjemenke,to se ne sprica bio pripravcima,nego niknuta biljka paradajza se prska sa svih strana sve do korijena.
|
|
Seneka |
|
![]() |
|
koliko treba zalijevati sjemenke rajcice nakon prvog zalijevanja/spricanja i je li bolje zalijevati odozgo ili odozdo?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Poslije teskoce dolazi olaksanje bona ne sikiraj se.
![]() |
|
Seneka |
|
![]() |
|
Ne znam koliko je to točno, teško više uopće povjerovati u takvo nešto...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 104105106107108 381> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |