Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 106107108109110 407> |
Korisnik | |
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Preko zime su na prozoru koji je okrenut prema jugoistočnoj strani u grijanoj prostoriji, a ljeti idu na balkon gdje su cijeli dan ozloženi suncu. Preko zime ih ne prihranjujem i smanjim zalijevanje, prve zime im je otpalo lišće dok su ovu zadržali lišće. Preko ljeta ih prihranjujem tekućim gnojivom za kaktuse, a posađeni zu također u supstrat za kaktuse.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Mislim da radiš sve kako treba. Zato tako dobro izgledaju. A zašto ne cvjetaju teško je reći.
No, jugoistočni prozor u našim uvjetima nije idealan to je ipak premalo sunca za cvjetanje. A i temperatura je bitna mislim da je 24 – 25 C minimum potreban za cvjetanje. Samo za usporedbu ispod mojih adeniuma je radijator. A zašto ti ne cvjetaju preko ljeta tko bi znao ? Na slikama se vidi nekakav rub na kaudeksu uz supstrat. Možda ipak nije supstrat dovoljno propustan. No mogao bi tako pogađati do sutra. Evo kako je sa mojim adeniumima. Posađeni su u stari odležani kompost + tenesit (1:1). Voda samo procuri kroz supstrat prilikom zalijevanja. Zalijevam obilno za vrijeme sunčanog vremena i to svaki dan. Cvjetaju u ciklusima od prvog dana kako sam ih kupio. |
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
moji su vec drugi dan posijani i sad cekam
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
stefice,ako su bili u termosici trebali bi izići za koji dan.Jesi stavila foliju?
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
bili u termosici,stavila foliju,ujutro im palim grijanje,pazim ih ko malu bebu
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Napravila si sve što si mogla
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Moje lijenčinice
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Procvasti će oni već,vidjet ćeš!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Sudeći po veličini pupova, moglo bi potrajati
![]() Znam kako ti je, prošla sam isto........... |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Pozdrav, da li netko s foruma prodaje sjemenke ovih ljepotica??
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
probaj pitati irisicu
|
|
![]() |
|
prije 6 dana posijala,evo sad vidim nice nesto ,kao mala bijela zilica,samo u jednoj casici.ostalo nista.Sta je to nesto od adenijuma il je bilo sta u zemlji
|
|
![]() |
|
stefice,kad počne nicati vidjet ćeš da se sjemenka počne podizati nad zemljom i podiže se svaki dan pomalo,ovisno o svijetlu.Tako ćeš najbolje vidjeti radi li se o nicanju ili ne.Ukoliko se sjemenka ne podiže (radi klice) još nije došlo do klijanja.
|
|
|
|
![]() |
|
hvala Tea nema jos klice,samo ta mala zilica dakle cekam i dalje i makar 100 puta nadan ih pogledam
|
|
![]() |
|
Nema razloga da ne niknu.Samo trebaju biti na toplom i svijetlom mjestu.Vlaga se najbolje vidi po zamagljenosti i kapljicama od kondenzacije.Ako je tako,ne treba dodatno vlaziti ni prskati da ne gnjile
![]() |
|
|
|
![]() |
|
evo dva pocela nicati, bas sam sretna,
|
|
![]() |
|
stefice
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
cekam i ja,jel ta dva iznikla i dalje ostaju u plasteniku na suncu,a po noci u kuci
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 106107108109110 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |