Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 106107108109110 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
matilda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 540
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje matilda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2012 u 20:06
Preko zime su na prozoru koji je okrenut prema jugoistočnoj strani u grijanoj prostoriji, a ljeti idu na balkon gdje su cijeli dan ozloženi suncu. Preko zime ih ne prihranjujem i smanjim zalijevanje, prve zime im je otpalo lišće dok su ovu zadržali lišće. Preko ljeta ih prihranjujem tekućim gnojivom za kaktuse, a posađeni zu također u supstrat za kaktuse. 
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2012 u 20:37
Mislim da radiš sve kako treba. Zato tako dobro izgledaju. A zašto ne cvjetaju teško je reći.

No, jugoistočni prozor u našim uvjetima nije idealan to je ipak premalo sunca za cvjetanje. A i temperatura je bitna mislim da je 24 – 25 C minimum potreban za cvjetanje. Samo za usporedbu ispod mojih adeniuma je radijator.

A zašto ti ne cvjetaju preko ljeta tko bi znao ? Na slikama se vidi nekakav rub na kaudeksu uz supstrat. Možda ipak nije supstrat dovoljno propustan. No mogao bi tako pogađati do sutra.
Evo kako je sa mojim adeniumima. Posađeni su u stari odležani kompost + tenesit (1:1). Voda samo procuri kroz supstrat prilikom zalijevanja. Zalijevam obilno za vrijeme sunčanog vremena i to svaki dan. Cvjetaju u ciklusima od prvog dana kako sam ih kupio.
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 13:22
moji su vec drugi dan posijani i sad cekam
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 14:14
stefice,ako su bili u termosici trebali bi izići za koji dan.Jesi stavila foliju?
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 15:08
bili u termosici,stavila foliju,ujutro im palim grijanje,pazim ih ko malu bebu
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 15:11
Napravila si sve što si moglaClapSad samo još treba malo strpljenjaThumbs%20Up
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 21:35
Moje lijenčiniceLOL neće pa neće..
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 21:37
Procvasti će oni već,vidjet ćeš!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 22:00
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Procvasti će oni već,vidjet ćeš!
Kad bi znali koliko im se radujem, bili bi malo bržiEmbarrassed
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 07:54
Sudeći po veličini pupova, moglo bi potrajati smile96
Znam kako ti je, prošla sam isto...........
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 10:40
Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

Sudeći po veličini pupova, moglo bi potrajati [IMG]smileys/emot15.gif" align="absmiddle" alt="smile96" />Znam kako ti je, prošla sam isto...........

Zloćo :-D baš si me utješila :-P
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 20:54

Pozdrav,

da li netko s foruma prodaje sjemenke ovih ljepotica??

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 12:43
probaj pitati irisicu
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 17:49
prije 6 dana posijala,evo sad vidim nice nesto ,kao mala bijela zilica,samo u jednoj casici.ostalo nista.Sta je to nesto od adenijuma il je bilo sta u zemlji
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 18:25
stefice,kad počne nicati vidjet ćeš da se sjemenka počne podizati nad zemljom i podiže se svaki dan pomalo,ovisno o svijetlu.Tako ćeš najbolje vidjeti radi li se o nicanju ili ne.Ukoliko se sjemenka ne podiže (radi klice) još nije došlo do klijanja.
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 19:22
hvala Tea nema jos klice,samo ta mala zilica dakle cekam i dalje i makar 100 puta nadan ih pogledam
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 19:38
Nema razloga da ne niknu.Samo trebaju biti na toplom i svijetlom mjestu.Vlaga se najbolje vidi po zamagljenosti i kapljicama od kondenzacije.Ako je tako,ne treba dodatno vlaziti ni prskati da ne gnjile
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 10:28
evo dva pocela nicati, bas sam sretna,
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 11:49
steficeClapčekamo ostatakWink
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 14:12
cekam i ja,jel ta dva iznikla i dalje ostaju u plasteniku na suncu,a po noci u kuci
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 106107108109110 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.