Vodenika - lat. Impatiens |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 18> |
Korisnik | ||
24crogirl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
e da još jedno pitanje...moram li i njima otkinuti vrhove tj.pincirati ih??????
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
|
Kolko se sjećam Olja je maherica u sijanju i uzgoju vodenika . Moje posijane krajem ožujka presadila sam u cvjetnjake i za sada s dva listića napreduju i koliko vidim i jednostruke i one camelia su se "primile" Isto me zanima dal se vrh mora otkidati da se stvore grmići bogati . Plz pomoć iskusnih
|
||
![]() |
||
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
|
![]() |
||
![]() |
||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
jel ima negdje sjemena za nabavit
![]() |
||
![]() |
||
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
|
Ja sam ih kupila u jednoj i jedinoj polj. apoteci u mom selu tako da će ih biti i kod tebe ipak si ti u većem gradu.Ako nema šalji pp pa ću ti poslati.
|
||
![]() |
||
Ivana-Mia ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 30 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 1278 |
|
jedno je malo kasno sada za sijanje. dok niknu i porastu biti će dosta kasno i jako vruce.
|
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
ivana ma nije kasno .kod mene niću još puno kasnije pa prekrasno cvijetaju.čak one koje niknu jako kasno unesem u kuću i cvatu cijelu zimu.
po velikoj vrućini ih unesi u hlad.ako sadiš u zamlju odmah ih posadi na mjesto gdje ima hlada
|
||
![]() |
||
Ivana-Mia ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 30 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 1278 |
|
onda ne treba čekati nego krenuti na sijanje
|
||
![]() |
||
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
|
![]() |
||
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
|
nisu ove vodienike lošeg izgleda. ovo je stvarno lijepa mlada sadnica.
ubrzo ce izrasti u predivn grm. možeš ćak pokidati sve cvijetice da se prije razgrana ali to nije obavezno. a ocvjetali cvjetici ce sami padati i nemapotrebe za kidanjem, ali ako imate vremena slobodno to možete napraviti i raditi :o)
|
||
![]() |
||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
sad ću ih posijati jer mi je stiglo sjeme od vijolice ![]() |
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
bez brige još će one krasno cvasti
|
||
![]() |
||
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
|
U ožujku sam kupila sjeme i posijala vodenike. Izniklo ih je dosta i sad su visine negdje oko 2 cm. Nisam ih pikirala. Problem mi je mjesto sadnje. Dvorište je uvijek jednim dijelom na suncu. Smije li vodenika ipak jedan dio dana biti na suncu ili zahtjeva stalni hlad. Ne znam ni koje su visine, boje, ništa nije pisalo. to će biti iznenađenje. Do sad sam ih uzgajala iz pelcera, a prvi put sijem.
|
||
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
||
![]() |
||
|
po mojem iskustvu mogu i na sunce,ali najbolje im je malo sunca, malo sjene.ako su stalno u hladu onda rastu u zrak i slabije cvijetaju
|
||
![]() |
||
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
|
Hvala ajama. Moja okućnica i jeste upravo takva. Malo sjene malo hlada, osim na južnoj strani gdje sunce duže traje pa tamo neću ni saditi.
Ja sam prethodnih godina uzgajala jednu vrstu vodenike na način da bih od jedne stare, koju sam sačuvala od prethodne godine, uzela reznice, stavila u vodu pa u kljljiće. Pincirala bih svako malo i dobila prekrasne gmiće. Kad se lijepo formiraju sadila sam ih kod svekrve u žardinjere koje su smještene u dvorištu ispod borova, lijepa hladovina. To je bilo nešto za nevjerovati. Prošle godine nisam uspjela sačuvati staru i potpuno sam ostala bez nje. Pokušat ću nešto takvo sada napraviti u svom vrtu. Imam dosta presadnica i posadit ću ih na sve strane pa ćemo vidjeti. |
||
|
||
![]() |
||
|
samo ti posadi bit će one dobro
|
||
![]() |
||
|
Dio već posađen, kad procvjetaju gldedat ćemo sličice
|
||
|
||
![]() |
||
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
|
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Preslatke su!!!
|
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 18> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |