Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Paulownia tomentosa
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Paulownia tomentosa

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 23>
Korisnik
Poruka
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2010 u 17:14
Paulownia ti je ovo na slici u gornjem desnom uglu, a čini mi se da su tu još dvije ili tri manje
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2010 u 17:48

puno hvala na inf! budem sad malo počupao korov. eto, samo to je nazalost uspjelo od onog sjemenja, uvijek to što mi je medju najbitnijim najslabije uspije. ako bude još sjemena jako sam dosadan i jako zaintersiranEmbarrassed

Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2010 u 15:23

Medomann, pripazi da ti ti ovakvo čudovište ne izmakne kontroli!

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2010 u 15:32
E, pa stvarno je narasla Thumbs%20Up
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2010 u 15:37
U stvarnosti je malo veća (410 cm), slikica je stara mjesec dana.
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2010 u 23:18
Ćudo! Drvo svih drva!Smile
za sada nemam nekog zadovoljavajućeg uspjeha sa uzgojem, ali ne odustajem. skuzio sam da previse zalijevam sjeme i biljčice dok su mlade pa slabo nikne i ako nikne uvene poslije zalijevanja. Kad mi je Marpa poslao sjeme napisao mi je da vole suho, ali nekako se nisam na to obazirao i napravio opet skoro pa kaljuzu kod sijanja sjemenja i kad je bilo kasno sinulo mi je. u onoj kašeti koju sam poslikao sam također onda zaključio da su biljčice uspjele jedino u kutu gdje sabije mogu zaliti i gdje je suhlje. E sad znam za dalje, treća sreća, mada nadam se kako će nesto niknut i iz ove druge sjetve.
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2010 u 17:03
Božikovine, da li je tvoja paulownia u saksiji?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2010 u 20:39
Fatka, paulovnija nije u saksiji, posađena je u vrt. Ona bijela plastika (razrezana saksija bez dna) služi kao zaštita od naših mačaka.

Medomann, puno je jednostavniji uzgoj paulovnije iz sadnice ili pokušaj nabaviti dio korjena koji posadiš u teglu (saksiju).
Na vrh
elzear View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 15
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje elzear Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2010 u 10:50
Može li mala pomoć.Na jesen vadim glupi bor koji ima nekih 3 metra i na njegovo mjesto sadim paulovniju visine 1 metra.Dali da sadnju ipak odložim za proljeće i dali da ipak malo pomjerim paulovniju zbog kiselog tla koji stvara bor Ermm ?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2010 u 07:48
Elzear, paukovniju posadi na proljeće a dotada pripremi tlo. Vjerovatno je tlo kiselo na samoj površini pa dodaj nešto vapna i preštihaj tlo i neka odstoji do proljeća.
Na proljeće iskopaj prilično duboku rupu, dodaj zreli stajnjak, sloj usitnjene zemlje i paulovniju zatrpaj usitnjenom zemljom.
Korijen paulovnije prodire okomito u tlo pa treba omogućiti mladoj biljci da lagano prodire u dubinu.
Redovito zaljevaj mladu biljku i prihanjuj je barem jednom tjedno (mi smo koristili kristalon).
Prije sljedeće zime (2011.) paulovniju odreži u ravnini sa zemljom i "batrljak" poklopi sa slojem slame i na to dodaj stajnjak.
"2012. godime tvoja paulovnije će krenuti nebu pod oblake ...
Na vrh
elzear View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje elzear Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2010 u 10:56
Hvala ti Božikovino.Pridržavat ću se svega što si napisala.Inače na tom djelu zemljišta imam jednu Javorolisnu Platanu koja je za četiri godine ludo brzo narasla.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2010 u 15:36
Elzear, imaš vremena odlučiti se kako ćeš oblikovati paulovniju. Dali želiš nižu, razgranatu krošnju ili želiš vitko, visoko stablo?
Kad se odlučiš javi se za daljnje naputke.
Na vrh
elzear View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje elzear Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2010 u 11:15
U nedoumici sam, dali da kupim veću ili manju paulovniju.Ustvari, još nisam ni vidio sadnice.Kad kupim sadnicu ja ti se obavezno javim Božikovino za daljnje naputke.Smile.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2010 u 18:40
Veličina sadnice nema veze osim što je manja sadnica vjerovatno puno jeftinija. Naša paulovnija je izrasla iz relativno malene sadnice i baš ništa joj ne fali.
Za paulovniju je najbitnija da se u prvoj godini dobro zakorjeni. Veličina nije bitna pošto pred zimu drvo režeš u ravnini sa zemljom a pravi rast se očekuje tek na proljeće sljedeće godine.
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2010 u 22:32
Imao bih i ja pitanje. što da radim sa ovim svojim mladim zelenim biljčicama paulownije koje rastu u onoj kašeti na slici prije. ja sam ih mislio presaditi svaku u svoju teglu. da li je to ispravno ili ne, odnosno što bi bilo najbolje učiniti?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2010 u 04:45
Medomann, odluka ti je ispravna. Presadi biljčice i neka tako dočekaju proljeće. Nemoj ih staviti na pretoplo mjesto (5-10 celzijevaca) i ne pretjeruj sa zaljevanjem.
Na vrh
elzear View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje elzear Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2010 u 17:47
Samo malo, mogu li naprimjer sad u studenom da presadim paulovniju iz posude u zemlju, nakon par dana je posječem i zaštitim slamom pa da mi več na proljeće krene s rastom?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2010 u 21:59
Nipošto! Korjen paulovnije treba vremana da se zakorjeni i prodre dovoljno duboko u zemlju.
Na vrh
elzear View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje elzear Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2010 u 18:13
Dobro... samo sam se šalioClown.
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2010 u 15:26
ne znam sto im je da venu same od sebe, vise ih ne zalijevam jako, na površini je zemlja skoro suha, dublje je vlazna, a cini mi se da svaki puta kada malo zalijem neka biljčica uvene..?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 23>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.