Paulownia tomentosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 23> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Paulownia ti je ovo na slici u gornjem desnom uglu, a čini mi se da su tu još dvije ili tri manje
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
medomann ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
puno hvala na inf! budem sad malo počupao korov. eto, samo to je nazalost uspjelo od onog sjemenja, uvijek to što mi je medju najbitnijim najslabije uspije. ako bude još sjemena jako sam dosadan i jako zaintersiran |
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Medomann, pripazi da ti ti ovakvo čudovište ne izmakne kontroli! ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
E, pa stvarno je narasla
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
U stvarnosti je malo veća (410 cm), slikica je stara mjesec dana.
|
|
![]() |
|
medomann ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Ćudo! Drvo svih drva!
![]() za sada nemam nekog zadovoljavajućeg uspjeha sa uzgojem, ali ne odustajem. skuzio sam da previse zalijevam sjeme i biljčice dok su mlade pa slabo nikne i ako nikne uvene poslije zalijevanja. Kad mi je Marpa poslao sjeme napisao mi je da vole suho, ali nekako se nisam na to obazirao i napravio opet skoro pa kaljuzu kod sijanja sjemenja i kad je bilo kasno sinulo mi je. u onoj kašeti koju sam poslikao sam također onda zaključio da su biljčice uspjele jedino u kutu gdje sabije mogu zaliti i gdje je suhlje. E sad znam za dalje, treća sreća, mada nadam se kako će nesto niknut i iz ove druge sjetve.
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Božikovine, da li je tvoja paulownia u saksiji?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Fatka, paulovnija nije u saksiji, posađena je u vrt. Ona bijela plastika (razrezana saksija bez dna) služi kao zaštita od naših mačaka.
Medomann, puno je jednostavniji uzgoj paulovnije iz sadnice ili pokušaj nabaviti dio korjena koji posadiš u teglu (saksiju). |
|
![]() |
|
elzear ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2010 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 15 |
Može li mala pomoć.Na jesen vadim glupi bor koji ima nekih 3 metra i na njegovo mjesto sadim paulovniju visine 1 metra.Dali da sadnju ipak odložim za proljeće i dali da ipak malo pomjerim paulovniju zbog kiselog tla koji stvara bor
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Elzear, paukovniju posadi na proljeće a dotada pripremi tlo. Vjerovatno je tlo kiselo na samoj površini pa dodaj nešto vapna i preštihaj tlo i neka odstoji do proljeća.
Na proljeće iskopaj prilično duboku rupu, dodaj zreli stajnjak, sloj usitnjene zemlje i paulovniju zatrpaj usitnjenom zemljom. Korijen paulovnije prodire okomito u tlo pa treba omogućiti mladoj biljci da lagano prodire u dubinu. Redovito zaljevaj mladu biljku i prihanjuj je barem jednom tjedno (mi smo koristili kristalon). Prije sljedeće zime (2011.) paulovniju odreži u ravnini sa zemljom i "batrljak" poklopi sa slojem slame i na to dodaj stajnjak. "2012. godime tvoja paulovnije će krenuti nebu pod oblake ... ![]() |
|
![]() |
|
elzear ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2010 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 15 |
Hvala ti Božikovino.Pridržavat ću se svega što si napisala.Inače na tom djelu zemljišta imam jednu Javorolisnu Platanu koja je za četiri godine ludo brzo narasla.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Elzear, imaš vremena odlučiti se kako ćeš oblikovati paulovniju. Dali želiš nižu, razgranatu krošnju ili želiš vitko, visoko stablo?
Kad se odlučiš javi se za daljnje naputke. |
|
![]() |
|
U nedoumici sam, dali da kupim veću ili manju paulovniju.Ustvari, još nisam ni vidio sadnice.Kad kupim sadnicu ja ti se obavezno javim Božikovino za daljnje naputke.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Veličina sadnice nema veze osim što je manja sadnica vjerovatno puno jeftinija. Naša paulovnija je izrasla iz relativno malene sadnice i baš ništa joj ne fali.
Za paulovniju je najbitnija da se u prvoj godini dobro zakorjeni. Veličina nije bitna pošto pred zimu drvo režeš u ravnini sa zemljom a pravi rast se očekuje tek na proljeće sljedeće godine. |
|
![]() |
|
Imao bih i ja pitanje. što da radim sa ovim svojim mladim zelenim biljčicama paulownije koje rastu u onoj kašeti na slici prije. ja sam ih mislio presaditi svaku u svoju teglu. da li je to ispravno ili ne, odnosno što bi bilo najbolje učiniti?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Medomann, odluka ti je ispravna. Presadi biljčice i neka tako dočekaju proljeće. Nemoj ih staviti na pretoplo mjesto (5-10 celzijevaca) i ne pretjeruj sa zaljevanjem.
|
|
![]() |
|
Samo malo, mogu li naprimjer sad u studenom da presadim paulovniju iz posude u zemlju, nakon par dana je posječem i zaštitim slamom pa da mi več na proljeće krene s rastom?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nipošto! Korjen paulovnije treba vremana da se zakorjeni i prodre dovoljno duboko u zemlju.
|
|
![]() |
|
Dobro... samo sam se šalio
![]() |
|
![]() |
|
ne znam sto im je da venu same od sebe, vise ih ne zalijevam jako, na površini je zemlja skoro suha, dublje je vlazna, a cini mi se da svaki puta kada malo zalijem neka biljčica uvene..?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |