Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 43> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Ovo je moj Ražanac mix sukulent (mjesto gdje imam vikendicu), iskreno nemam pojima kojih sve ima, ali rastu po Ražancu u kamenjaru ko ludi. Sve to lijepo cvate.
Ovako ih imam u malenom "vrtiću" tek toliko da sam blizu moru. Tamo rastu u crvenoj zemlji, tako su i zasađeni. Po zimi ih skoro nisam niti zaljevala, a sada su na balkonu, pa kada pokisnu, dobiju piti. ![]() |
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
![]() |
|
Mezcal ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Bgd Status: Offline Bodovi: 48 |
@Pinus - mozda je Kalanchoe Thyrsiflora.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Mezcal, mislim da ovaj put nisi bio precizan. ID biljke i dalje ne znam ali Kalanchoe Thyrsiflora
nije.
|
|
![]() |
|
Mezcal, mislim da ovaj put nisi bio precizan.
ID biljke i dalje ne znam ali Kalanchoe Thyrsiflora nije. Koliko vidim sa slika Kalanchoe Thyrsiflora ima široko lišče ovalnog
oblika. Kod moje šmrkote je lišće uže i
dugačko. ps.kako to da više ne postoji opcija edith |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Mezcal ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Bgd Status: Offline Bodovi: 48 |
Da, sad kad bolje pogledam puno je drugacija tvoja biljka od K.Thyrsyflore, nemam vise ideju sta je, ali nadam se da ces ubrzo naci ID;)
|
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
-
![]() molim ID |
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/slika_za_id/58658.aspx -
![]() evo i ovaj za ID molim lijepo ![]() |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Kaktus je ferocactus neki a ovo je euphorbia mammillaris
|
|
![]() |
|
miss M hvala,imam ja još toga za ID
a da još jedno pitanje da li cvjetaju te vrste ![]() |
|
![]() |
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/slika_za_id/58668.aspx -
![]() evo i ovo je za ID unaprijed hvala ![]() |
|
![]() |
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/slika_za_id/58669.aspx -
![]() možda sam dosadna ali evo i ovaj ![]() |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
kaktus je echinocactus grusoni malo izdužen zbog nedostatka svjetla. Za sukulent ne znam možda
aichryson
|
|
![]() |
|
miss M hvala na odgovoru, ali mislim da mu nije falilo svjetlo,
kaktus je kod mene oko 2 godine i lijepo je napredovao, visok je oko 18cma širok oko 8cm, ali nisam sigurna možda si ti u pravu, u svakom slučaju veliko hvala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
evo još jedna slika za ID
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/za_id/58724.aspx - ![]() |
|
![]() |
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/za_id/58725.aspx -
![]() još jedna slika ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Jack ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 18 Svibanj 2013 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 10 |
Pozdrav svima od jedne kaktusarke. evo da se odmah bacim na posao: prvi kaktus je Opuntia monacantha monstruosa, a drugi je sukulent, Crassula ovata.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Je, to je aichryson (mišje uho), imamo temu Aichryson |
|
![]() |
|
jack hvala puno si pomogla
![]() a za Aichryson sam gledala temu,kada mi je Miss M rekla da je to taj usvakom slučaju hvala ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |