Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 94> |
Korisnik | |
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bile lani, sada se ceka da budu ponovo. Presadila sam ih i u novu zemlju, tj. malo vece posude.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Ja svoje još nisam orezala čekat ću još par dana da se ustali malo viša temperatura jer su sada jako narasle pa mi ih lomi jugo a onda ću ih samo malo dotjerati,već sam primjetila da imaju male cvjetne pupoljke.Nbjelovu tvoje su prekrasne!!!!
|
|
![]() |
|
trantinchica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
ja sam kupila mlade biljcice prije par tjedana..stoje mi u stanu pred prozorom..jos uvijek u onim malim posudicama..medutim pocele su zutiti..ne samo pri dnu nego i najmladi listici..zasto?sto da radim?
pazim da ih zalijevam dovoljno..al mozda im je premalo zemlje? |
|
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Kako je još malo rano za njih,vjerojatno im je pretoplo.No daj ti njih posadi u veče tegle,u one u kojima će biti kroz ljeto.Preko dana ih stavi van,ne na sunce,a navečer ih vrati u kuću jer je još prehladno.
|
|
![]() |
|
trantinchica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
a zasto ne na sunce?ne smiju samo sad na sunce ili i kasnije?
i koliko biljcica da stavim u teglicu..mislim da su otprilike pol metra duzine.. i koliko cesto treba zalijevati?i da li treba na dno teglice staviti neke kamencice pa na to zemlju?jer sam negdje citala da im korijen ne smije biti u vodi.. |
|
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Jako krasna biljka ali meni ili je sunce jako gdje ih držim ili jednostavno me neće. Prestala sam sa njima jer neznam biljku održati :Sve sam pokušala ali brzo iscvijeta i požuti. Da je premiještam nemam gdje kad mi je sve osunčano ,tako da ću preći na dr. biljke.
![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Niho, jel ti to kupujes pelargonije? Ako kupujes, nije cudo da ti krepavaju. Sada se pelargonije tretiraju sa tako mnogo hormona za usporavanje rasta, da umiru odmah nakon cvjetanja, i jako ih je tesko (iako ne i nemoguce) ocuvati za slijedecu godinu. Probaj negdje naci "domace" i uzmi reznice, ne vjerujem da s njima neces imati uspjeha.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
pliz odgovorite mi da ih posadim vise..thx..
|
|
|
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
@Tratinchice (njih obožavam, mislim tratinčice
![]() ![]() |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
ne znam koju su vrste..ne pise..visece jesu..crvene i roze..
i vec sam im kupila hranjivo ![]() a imam ih sve skupa 30 hheehh..moram kupiti jos zardinjera..u baumaxu sam kupila i drzace za zardinjere i sve me to skupa izaslo..a vidjela sam da ima u drugim trgovinama onakvi neki metalni drzaci sto izgledaju ko kosarice i samo se u to stavi zardinjera.. |
|
|
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Ma da, nisam ni mislila na neku stručnu podjelu, već upravo to - uspravne ili viseće. Uspravne se ipak nešto manje raspojasaju u širinu. 3 u 80 će nadam se biti ok
Lijepa količina, zamišljam kakvo će to bogatstvo boja biti ljeti! Sad te čeka sladak posao
![]() ![]() ![]() PS I Malog Princa obožavam
|
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
i ja obozavam malog princa..my favourite
![]() ma bit ce mi gust cistiti,samo da se prime i narastu kak treba.. ps.jos nisam kupila zardinjere al planiram prvom prilikom..ako znate gdje ima jeftinih,natuknite.. |
|
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Jeste baš ih kupujem, ali one su meni kako znam za sebe uvijek bile fenomenalne a zadnje 2 godine ih ne držim jednostavno neće. I hvala ti najljepša i ja sad mislim da je to baš uzrok. Jer kad je vidiš onako lijepu odma kupuješ a nisam se nikad zalijetala na domaće jer su mi nekako izgledale prljave, a sad je baš to istina od sad kupujem domaće ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Vanja prekrasna je ja sam kupila prošle godine isto puzajuću duplu,ali je bordo boje,cvjetala je cijelo ljeto,a kad je malo zahladilo onda je doslovno podivljala,tako da sam imala cvjetove skoro cijelu zimu.Nadam se da će i tvoja tako,samo što sam primjetila da te duple malo kraće narastu od onih jednostrukih.
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Lika 1, fala na pohvali i toplim željama
|
|
![]() |
|
mrvica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
Da, duple narastu do 40 cm, kraće su ali imaju predivan cvijet, ja imam isto bordo
|
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
![]() |
|
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Nuna prekrasne su ti pelargonije
|
|
![]() |
|
Boy78 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
evo, moj prvi post, pa odmah da se pohvalim sa prošlogodišnjim uratkom...
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |