Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 115116117118119 243> |
Korisnik | |
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ante kad slikaš biljke za prepoznavanje cijeli portret bi bio korisniji (visina, oblk lišća, raspored cvjetova na stapci). Delphinium je, sudeći po ovim šturim podacima i vremenu cvatnje rani iz skupine Belladona. Iako podatak o vremenu cvatnje nije pouzdan kad se radi o stakleničkom uzgoju, |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
deep9th, mislim da je crassula perforata. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
deep9th ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7 |
Da, to je ta. Nasao sam je na netu pod tim imenom
Puno hvala Anastazija! |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Nema na čemu. Zato smo tu da si pomažemo ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
deep9th ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7 |
Eh, imam ja jos toga sto treba identificirati :)
...samo prvo moram napraviti slike. Hvala ti jos jednom! |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Ok, dok ti napraviš slike, ja ću uskočiti, ako tko zna.
Evo mojih "neznki" Biljka je visoka cca 15 cm. Listovi su slični irisu ili peruniki. Trebala bi uskoro procvjetati ima male neobične pupove, kao da izrastaju iz lista. Ova me biljka u početku podsjećala na šeboj. Medjutim, nije. Visoka je oko 25 cm. Stabljika joj je drvenasta, a listovi sivkasto zeleni, suvonjavi. Još jedna neobična i nepoznata biljčica. Kad sam ju dobila bila je visoka do 5 cm, a to je bilo početkom travnja. Nije puno narasla, sada možda ima 15 cm. Listovi su mekani, baršunasti, još ne pokazuje pup. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Nemogu nigdje pronaći o Vaniliji pa bih molila one koji je imaju da mi kažu kakvu zemlju treba i koju temperaturu podnosi. Neznam joj niti latinsko ime pa je nemogu potražiti dalje.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Gordana102, vanilija ima lat.naziv heliotrop.
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
ana22 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 36 |
Zribal, biljka na drugoj slici mi sliči na vučiku, lupinus. Tu ima nešto o toj biljci http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=970&PN=10
Ako griješim, netko će me ispravit ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Otok puno hvala , idem opet potražiti nešto o njoj.
|
|
![]() |
|
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Prelijepo samoniklo bilje naših livada, ko ih prepoznaje,hvala
|
|
![]() |
|
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
rrorion, čini mi se: slika 1 maslačak, slika 2 različak, slika 3 me podsjeća na tri biljke i to: kopar, djevojka u plavom (ima ih i u drugim bojama) ili možda cosmos. Ovo je laičko pogađanje, a ne znanje.
Ana22 ja bih jko bila sretna da je to lupinus. Tako ga želim imati. Ja ću se nadati pa šta bude. Hvala |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Zribal hvala na trudu i pokušaju, ali 1 nije sigurno maslačak, više bi reko neka vrsta kostriša, 2 mi ne liči na različak jer na slikama različak ima drugačiji cvijet, 3 bih volio da je kopar , ima ga puno he he
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
na prvoj slici palamida-cirsium arventis.ima lijepe ljub.cvijetiće,poslije nastane sjeme s krilcima kao u maslačka
treće možda nekakva vrsta kamilice,kopar nije sigurno
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
zribal....ne bih rekla da je to lupinus, on ima posve drugačije listiće i stapke
|
|
![]() |
|
ana22 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 36 |
Moji lupinusi imaju baš takvu crvenkastu stapku, na jednoj stapci ima 5-7 listića, na jednoj čak 8, neki imaju svijetliji list, neki tamniji, neki vrhove lista zaobljene neki više u špic, kao da nisu ista vrsta lupinusa, svi imaju male dlačice na listovima.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
na drugoj slici od zribal je možda neka mlječika
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 115116117118119 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |