Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 117118119120121 243>
Korisnik
Poruka
emka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 82
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje emka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 13:26
Koja biljka ima miris listova bronhi bonboni, žuti cvijetići, a korijen kao peršinov.?? Mislila sam da je koromač, ali korijen je duguljast... Hvala .
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Momo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Momo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:16

Da li neko zna kako se ova biljka zove?

http://upload.slike.com/?v=szFB9.jpg

Unapred hvala!

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:53
Da li znate kako se zove ovaj cvijetić?

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 23:18
molim stručnjake za ime ove biljke ispred djeteline

prije se valjda koristila za lumin - uljanice (simbol vječnog plamena, čaša sa vodom i uljem u kojoj pluta  dušica, pali se u spomen pokojnika)
ovaj dio kao cvijetić, osušen se koristio

rješenje je ballota
Na vrh
rrorion View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rrorion Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 11:51
Milice7 predivan cvijet, fascinantan, i mene zanima, valjda će se naći netko i prepoznati naziv cvijeta
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 19:47
Molila bih ID, ako netko prepozna, ovog krasnog žutog cvjetića. Stavljam par slika radi bolje vidljivosti i odnosa veličina:

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 20:31
molila bi pomoc ,sta je ovo
slika 1

slika 2

slika 3 (jeli to ricinus)

pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 20:35
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Molila bih ID, ako netko prepozna, ovog krasnog žutog cvjetića. Stavljam par slika radi bolje vidljivosti i odnosa veličina:

hypericum olympicum

Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
rrorion View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rrorion Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 21:10
Moon, biljka žutog cvijeta strašno liči na gospinu travu - Hypericum perforatum
Na vrh
rrorion View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rrorion Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 21:12
Sory sad vidjeh već odgovoreno
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 21:56
Otok....hvala ti, to je ta biljkaBig%20smile
rrorion...hvala i tebi Big%20smile

Ništa nisam uspjela naći o toj biljci, meni je ona ličila na nislku pljuskavicu, pa sad ne znam da li je i ova biljka tako agresivna, da li se širi rizomima i sl. Molila bih ako netko nešto zna da napiše par riječi.

Inače je vrlo lijepa, grmoliko okruglastog rasta, mali listići na nježnoj stabljici visokoj nešto više od desetak cm, i ta nježna grančica nosi tako velik žuti cvijet
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 23:41
Moon, sačuvala sam etiketu sa ovog hypericuma, ovako piše:
Cvjeta od 6. do 9. mjeseca, traži sunčani položaj ili djelomičnu sjenu, maksimalna visina oko 25 cm. Pogodan za kamenjare.
Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2012 u 00:04
Otok, baš ti hvala smile113
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 10:22
Cvijeće i pupoljke staviti 40 dana u maslinovo ulje na sunce.Procijediti.Čudotvorno kantarionovo ulje koristiti za rane ,upale i opekotine.Prodaje se po plažama.Nebi ga preporučila jer nema zaštitni faktor.Radim ga svake godine.Ove godine mi treba i za kćer pa buket moram kupiti na pijaci.Osim toga rijetko se može vidjeti u gradu jer sve redovitije kose.
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 10:31
Imam pitanje i gađenje u isto vrijeme.DeadKad sam htjela posaditi Antonijinu opunciju u kamenjar u iskopanoj rupi osvanulo je nešto narančasto,ljigavo.Sa motičice mi je visio neki bjelanjak,a polovina tog vanzemaljca u zemlji bila je bistra kao neka podzemna meduza.Jaje od zmije,truli korijen od pokojnog kaktusa(zašto nije trulo nego je kristalno bistro) ili nešto treće?

Pokojni kaktus dok je bio živ.

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 10:53
nisam još nikad vidjela jaje od zmije,a ni živu zmiju.ali moglo bi biti.svaka ti čast,ja bih umrla od straha
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 11:05
To se meni dogodilo jedne godine,imala sam lukovice od gladiola,nove,lijepo su cvale,ja malo očupam travu oko njih,malo s motičicom okolo i naiđem na nekakve ja bi rekla gljive velike skoro kao stisnuta šaka,bilo ih je nekoliko komada,unutra ljigavo ko bjelanjac,malo gušće,izvana smeđe i bijelo,šareno,šta je to bilo,nikad nisam otkrila,a i nije se više ponovilo.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 11:12
Možda su stvarno neke gljive.Ne vjerujem da je zmijsko jaje jer je ukolo zemlja bila tvrda i zbita.Moram doznati.Cijela familija se digla na zadnje noge.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 11:12
Dobro si rekla ajama. Jučer sam nešto radila u vrtu i kad sam rukom krenula kroz zemlju iskočila je žaba. Premrla sam od straha, a ona onda stala i gleda me, nije se htjela maknuti s mjesta sve dok ju nisam posula vodom... ha ha ha

A što se tiče ove pojave ja mislim da bi to mogla biti trulež od kaktusa. Ne znam, nisam se s tim susrela, ali znam da kad neka krupnija mesnata biljka ugine, iza nje ostane tako nešto ljigavo. Ne volim ništa ljigavo...
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 22:36
taman kad pomislim da san nešto naučila...meni se sve pomiša

meni je sad sve postalo slično....dipladenija, mandevila ili adenium ... a joj.....ovo moje je valjda dipladeniha a?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 117118119120121 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.