Franjicine kopanjice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 51> |
Korisnik | |
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Narcise seljakam svako malo, dio je zatečen kad sam kupila kuću, dio sam donesla iz cvjetnjaka MKM, dio kupila lukovice, dio stavila neke mini narcisice nakon cvatnje van. Jednom mi susjede rekle odreži zeleno kad prestanu cvjetati, bit će bolje, druga mi rekla nikada ne smiješ to skidati, čekaj da se osuši, treća mi rekla poveži ih u pletenice kad prestanu cvijetati...
Sad novi štos, svake godine na njih stavljam novu zemlju (pa one su u kopanjicama koje sam napravila u betonu, kako imam novaca tako dokupljujem zemju i podižem ograde, možda su sad lukovice preduboko!!!!!!!
Sve mi se čini kako će ove godine ipak izletjeti van iz zemlje sve i jedna lukovica!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
kamelija stvarno predivna!
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Ajme koja kamelija, tako lijepu ne možeš naći ni u Opatiji u parku. Neka ju dobro paze i maze jer ovo je stvarno prava kraljica!
Franjice kad si zadnji put presadila narcise, ja sam lani jednu vrstu narcisa koje mi nikako nisu cvale izvadila i bacila ih sa korovom pod stari zid. Da ih vidiš sad, cvatu ko u šesnaest, ne znam da li od straha ili su shvatili lekciju.
Probaj ih u jesen presaditi na novo mjesto ili isto tamo samo pliće, oni kako tonu dublje u zemlju manje cvatu.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Franjice kad ocvatu poslat ću ti lukovice mojih narcisa...oni su fini i dobri i puno cvjetaju...nisu zločesti ko tvoji
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Samo ti čekaj, a pivo bolje da smo popile, nego što si napila jadne puževe - kako si samo smjela. Sad ćeš ih naučiti na pivo i svako će ti se jutro vraćati na jednu kriglicu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Moje bezobrazno okrutne narcise će dobiti izgon, prijetim im već 5 godina, poneko proljeće obraduju me sa 2-3 cvijeta maksimum. Mislim da im je ovo zadnje proljeće jer kod svih susjeda vidim više cvijetova nego zelenila a kod mene samo zelenilo. Potpuno jednako se ponašaju i one preslatke sitne bijele i one velike žute. Pokušala sam sve moguće ali jednako ne uspjevam... Čekam ih čekam...
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
kamelija je kraljevska!
a vrtić ko iz bajke, jel ti sada kreće cvatnja narcisa il su već prošli?
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
Napojila pužeke pivicom, sad mi se nekako čini da maloljetnike učim piti alkohol jer su pužeki bili manji od nokta na malom prstu...
Posadila Kat.Rein nezaboravak na ugao velike kopanjice a Brbin kaktusić se udomio u drvenom domeku uz trajnicu koju mi je kupila MKM
![]() Jasno da sam sa puno, puno ljubavi posadila i Shashinu majčinu dušicu, jedva čekam da prekrije taj oduran betonski blok
![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Kamelija je kao kraljica, prekrasna!
|
|
![]() |
|
Jutros rano sam već dobila bjesnoću, onako brzinski u prolazu pogledam kopanjice da vidim ima li koji novi cvjetak a kad taMo na šafranima se ugnjezdili PUŽEVI!
Kupujem pivu i tamanim ih čim dođem doma!
|
|
![]() |
|
DANČI ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
Prekrasna je..
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Draga moja i ja isto, jer je čudesna i uz Jagodine kamelije zbilja zavredi posebnu pažnju.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Stvarno nemam sredine, ili kaučarim sve u šesnaest ili ne znam stati na loptu. Dojurila doma s posla, pregledala biljčice vani i u kući, prebrojila klijance, nabrzinu završila neke stvari u decoupagu, sredila MKM i odjurila kumi na rođendan.
Sva sam bila napuhana kako će se diviti mom remek djelu (ma jesu se divili i pitali svašta) no ja, nakon što sam ugledala poklon djece i muža mojoj kumi
![]() ZANIJEMILA!
Uz bijelu kameliju vežu je sjećanja na mamu jako joj se obradovala, moram priznati kako sam se ja, zbrajala i oduzimala... na kraju zaključila da nemam uvjeta za nju, šteta bi bilo upropastiti takvu ljepotu zbog neadekvatnog smještaja. Sad ću lijepo svako malo pogledati fotkice!
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Jedva sam dočekala proljeće a sad me ubija proljetni umor.
Jučer, nakon ručka malo pregledala kopanjice, fenomenalne su, mada je bilo oblačno laganini sam zalila.
Skitnica, zumbuli su veličine jajeta, samo čekam da se još malo dignu i počnu rastvarati. Tulipani prošlogodišnji velikih glavica, nekako ne mogu pronaći mini iriseke a žuti irisi su se dobro primili...
Shasha, prebrojila sma listiće na shashinoj majčinoj dušici- ima ih 11, znači bit će nešto od nje
Hortenzija puna pupova, izgleda da sam je nakon tri seljenja ipak sada dobro locirala...
Magnolija prepuna pupova koji samo što ne puknu
Klijalište sve zelenije, čini mi se da ću uskoro morati pikirati...
Vidiš li Lantana kako sam se umorila... moram odmah malo noge odmoriti...
... samo sam se malo odmorila...
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Franjice, latinski mi ništa ne znači i da si mi napisala točan naziv. Ja ga naime nisma nikada učila....
![]() Vidim da je i kod tebe krenulo klijanje....bit će tu svega čini mi se...
Super....
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
|
Pa kaj je tebi Proljeće, pa ne buš valjda od mene očekivala da opet progovorim latinski. U gimni mi je latinski predavao rođak, bo je genijalac ali jako strog, pogotovo prema rođacima pa se nsam mogla izvlačiti već sam morala učiti. Legendarni profesor Šumak(us) se valjda u grobu okreće kad ja probam zapamtiti i izgovoriti latinska imena. Pojma nemam kaj je to žuta penjačiac, tak je pisalo na vrečici koju am dobila na jednoj ZG kavici!!
E sad dolazi na red samohvaljenje: u roku keks (sijano 8. marta) nikle su kadifice
![]() izgleda da im je dosadilo svakojutarnja smotra i pitanje, pa gdje ste, jesam li vas prenisko/preduboko/pregusto posijala... nikle, su, nikle su i žute i narančaste.
Jučer sam u zemlju popikala i lukovice tulipana koje mi je MPK donesla prošli mjesec iz Niskozemske ali zaboravila uručiti, drugi već beru tulipane ja ih tek sadim, no sva sam takva - zvrkasta antuntunovka, kad sam zalila sjetila sam se da sam prije par dana u te posude posijala prkos...tko zna, možda bih još nešto mogla unutra ugurati
![]() ![]() Zaključila sam da ću manju štetu napraviti ako sve ostavim kako je, pa ako/kad tulipani odcvjetaju imam u toj tegli puno/prepuno prkosa! Sigurna sam da će biti dobri tulipančići kad su već počeli nicati u vrečici a lukovice su tvrde.
Danas uživam u svojem društvu, stvarno mi je prekrasno i samo se nadam da nikome neće pasti napamet grešna pomisao da me dođe posjetiti.
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Franjice ti kao da nisi U Zagrebu....tako su ti kopanjice lijepo šarene...
A ljubičice ...mogu misliti kako lijepo mirišu!!!
I na kraju....šta ti je ono posađeno??? Piše žuta penjačica...
|
|
![]() |
|
Svako jutro pregledavam posudice sa posijanim biljkicama, malčice ih orošavam, popričam s njima i čekam...
Danas na povratku doma nisam mogla vjerovati da vidim što vidim, u Veeelikoj kopanjici procvale: LJUBICE
![]() Sad više ne znam jesam li ja prolupala samo malo ili sam skroz skrenula
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |