Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Paulownia tomentosa
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Paulownia tomentosa

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 23>
Korisnik
Poruka
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2010 u 19:15
Da li ti se suši cijela biljka ili samo listovi? Jer listovi počlnju u ovo doba padati.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2010 u 19:17
Evo jedna slika moje velike paulownie

Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2010 u 07:50
Originalno poslano od člana medomann medomann napisao:

ne znam sto im je da venu same od sebe, vise ih ne zalijevam jako, na površini je zemlja skoro suha, dublje je vlazna, a cini mi se da svaki puta kada malo zalijem neka biljčica uvene..?

Medomann, poslikaj biljčice koje se suše pa da vidimo gdje je problem.
Ako se biljke suše odozdo, očito pretjeruješ sa zaljevanjem. Problem može biti i preplitka posuda pošto korjenje paulovnije prodire relativno duboko u zemlju.

=========================================================

Otok, koliko godina ima tvoja ljepotica?
Mi smo jednu oblikovali poput tvoje a drugu orezujemo da raste nebu pod oblake. Vidjeti ćemo kako će prezimiti kontinentalnu zimu.
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2010 u 16:42
posuda je ona kašeta za srdele i to, 10-ak cm dubine, ali suši se trenutno mala biljčica dok neke veće ne, uglavnom svaki puta kad malo zalijem pokoja se osuši. zemlja je na površini suha, a ispod ima vlage. sumljam da je preplitka posuda jer biljke nemaju ni 10cm visine. oko 5cm je visoka i suši se. poslikat cu za sut sad više ne mogu. pozz
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2010 u 19:29

Otok, koliko godina ima tvoja ljepotica?
Mi smo jednu oblikovali poput tvoje a drugu orezujemo da raste nebu pod oblake. Vidjeti ćemo kako će prezimiti kontinentalnu zimu.[/QUOTE]

Punoljetna je! A rasla je kako je sama htjela, nisam onda znala to što sada znam. Nisam znala ni da ne cvate odmah, pa sam bila malo razočarana, skoro sam je maknula. Sada bi mi bilo žao.
Na vrh
Marpa View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 35
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marpa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2010 u 19:46
Originalno poslano od člana medomann medomann napisao:

posuda je ona kašeta za srdele i to, 10-ak cm dubine, ali suši se trenutno mala biljčica dok neke veće ne, uglavnom svaki puta kad malo zalijem pokoja se osuši. zemlja je na površini suha, a ispod ima vlage. sumljam da je preplitka posuda jer biljke nemaju ni 10cm visine. oko 5cm je visoka i suši se. poslikat cu za sut sad više ne mogu. pozz

Rekao sam ti već, zalijvaj ih onda kad se na njimi vidi, da trebaju vodu.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2010 u 12:03
Medomann, pod hitno presadi paulovnije u puuuuno dublje posude! Korjen im raste u dubinu poput palminog - više od visine nadzemnog dijela.
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2010 u 23:55
Uvijek se bojim da imaju premalo vode, a to je očito velika greska. krećem onda ovih dana u presadjivanje i to s veseljem - mošt kuha u garaži!smile121nema da ne uspije!
Na vrh
Valentina Pavić View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Valentina Pavić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2010 u 14:28
priduržujem se i ja! Naime, i Osijeka sam, nikako ne uspijevam doći do sadnice ili sjemena paulovnije. Par puta sam pokusavala naruciti iz Rasadnika Curek, međutim uvijek rezervirano. Ako itko ima sadnicu, neka mi se javi, voljna sam platiti sadnicu i poštarinu, naravno. Hvala unaprijed, jako bi me veselilo kada bih uspjela nabaviti jer sam oduševljena Paulovnijom!
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2010 u 08:16
Valentina, u Osijeku ima paulownia, ja sam dobiola sjeme iz Osijeka prije par godina.
Na vrh
elzear View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 15
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje elzear Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2010 u 18:11
Valentina, u Osijeku imaš ljude koji prodaju sadnice paulovnije.I ja planiram kupiti kod njih jednu ili dvije sadnice ali na proljeće pošto ću poslušati Božikovinu.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2010 u 15:38
Samo da vas obavijestimo da je naša paulovnija izvela pravi pravcati streptease i sada izgleda kao kandelaber. Držite fige da preživi ovu zimu.
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Valentina Pavić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2010 u 12:37
Hvala vam na odgovorima, upravo sam pronašla sadnicu Paulovnije staru 3 godine, dobrano razvijenu. Sadnica nije kontejnirana, već je u zemlji pa me zanima što uraditi, tj. saditi sada ili čekati proljeće kako kaže božikovina? Svi savjeti su dobrodošli. Sadnica stiže ovaj vikend!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2010 u 19:56
Tko će drugi nego Božikovine?
Ako moraš sada iskopati sadnicu odvoji nekoliko korjenčića (5-6 cm) i natrackaj ih sa hormonom rasta. Ako nemaš hormona potopi ih 24 sata u vodu u koju si narezala korijen kupine.
Zatim ih posadi u teglu i neka na toplom čekaju proljeće. Zaljevaj umjereno tek kad se zamlja osuši.

Za sadnicu iskopaj duuuuboku jamu i zatrpaj je do pola sa rahlom zemljom (da korijen može rasti u dubinu), posadi sadnicu i kad se zemlje slegne odsjeci nadzemni dio u ravnini sa zemljom. Prije smrzavanja tla stavi na "batrljak" sloj slame (10 cm) i na slamu nabacaj sloj stajnjaka (5cm).

Naše drvce je izraslo 1,5 m prve godine i onda smo ga sravnili sa zemljom. Sada na kraju druge godine ima nešto malo više od 4 m.

Koliko ti god naš savijet izgledao čudno imaj povjerenja.
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Valentina Pavić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2010 u 07:45
Hvala ti na odgovoru. Imam hormon rasta, uraditi ću kako si rekla. Ali za sadnicu mi nije jasno. Iako je razvijena trogodišnja svejedno da odrežem do kraja?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2010 u 09:23
Pogledaj trogodišnjakinju i usporedi je s našom dvogodišnjakinjom - reži je do zemlje!
Ako imaš ovakvu facu , malo proguglaj uvjeri se u ispravnost odluke. Mislim da na početku teme imaš neke linkove o uzgoju paulovnije.    
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Valentina Pavić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2010 u 09:54
Ok! Svaka čast na brzini! Stisnem zube i režem! Hvala!
Na vrh
Marjan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marjan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2010 u 18:50
Zdravo na site
Jas sum nov na vasiot forum nadam se bicu prihvacen. Volim cvece a ovih dana trazim napise o Pauloniju
Vasi komentari su zaista odlicni
Hteo bih da znam ko  ima seme Paulonije

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2010 u 08:32
Zdravo Marjan
Nešto sjemena paulovnije imamo pa ti možemo poslati. Uzgoj iz sjemena je dosta osjetljiv i spor zato pokušaj nabaviti dio korjena paulovnije, nasjeci ga na dijelove(oko 8 cm) i posadi u zemlju u koju dodaj hormon rasta.
Na vrh
Marjan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marjan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2010 u 09:02
Zdravo Božikovine?
Hvala sto si odgovorio u tren.
Citao sam predhodnu poruku i ono sa prescanja do zemlje zaista funkcionise. Ja to radim sa sadnjom Akacije i imam odlicne rezultate.
Al nisam znao da i ovo drvece moze da izraste iz korena, a pri toga da se koristi koren kupine.
Meni je dovoljno samo nekolko semena. Neznam kako da se dogovorimo oko slanje. al predloite vi ako moze postom u pismo samo recite.
pozdrav
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 23>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.