Paulownia tomentosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 23> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da li ti se suši cijela biljka ili samo listovi? Jer listovi počlnju u ovo doba padati.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Evo jedna slika moje velike paulownie
![]() |
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Medomann, poslikaj biljčice koje se suše pa da vidimo gdje je problem. Ako se biljke suše odozdo, očito pretjeruješ sa zaljevanjem. Problem može biti i preplitka posuda pošto korjenje paulovnije prodire relativno duboko u zemlju. ========================================================= Otok, koliko godina ima tvoja ljepotica? Mi smo jednu oblikovali poput tvoje a drugu orezujemo da raste nebu pod oblake. Vidjeti ćemo kako će prezimiti kontinentalnu zimu. |
|
![]() |
|
medomann ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
posuda je ona kašeta za srdele i to, 10-ak cm dubine, ali suši se trenutno mala biljčica dok neke veće ne, uglavnom svaki puta kad malo zalijem pokoja se osuši. zemlja je na površini suha, a ispod ima vlage. sumljam da je preplitka posuda jer biljke nemaju ni 10cm visine. oko 5cm je visoka i suši se. poslikat cu za sut sad više ne mogu. pozz
|
|
![]() |
|
Otok, koliko godina ima tvoja ljepotica? Mi smo jednu oblikovali poput tvoje a drugu orezujemo da raste nebu pod oblake. Vidjeti ćemo kako će prezimiti kontinentalnu zimu.[/QUOTE] Punoljetna je! A rasla je kako je sama htjela, nisam onda znala to što sada znam. Nisam znala ni da ne cvate odmah, pa sam bila malo razočarana, skoro sam je maknula. Sada bi mi bilo žao. |
|
![]() |
|
Marpa ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2008 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 35 |
Rekao sam ti već, zalijvaj ih onda kad se na njimi vidi, da trebaju vodu.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Medomann, pod hitno presadi paulovnije u puuuuno dublje posude! Korjen im raste u dubinu poput palminog - više od visine nadzemnog dijela.
|
|
![]() |
|
medomann ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Uvijek se bojim da imaju premalo vode, a to je očito velika greska. krećem onda ovih dana u presadjivanje i to s veseljem - mošt kuha u garaži!
![]() |
|
![]() |
|
Valentina Pavić ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 4 |
priduržujem se i ja! Naime, i Osijeka sam, nikako ne uspijevam doći do sadnice ili sjemena paulovnije. Par puta sam pokusavala naruciti iz Rasadnika Curek, međutim uvijek rezervirano. Ako itko ima sadnicu, neka mi se javi, voljna sam platiti sadnicu i poštarinu, naravno. Hvala unaprijed, jako bi me veselilo kada bih uspjela nabaviti jer sam oduševljena Paulovnijom!
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Valentina, u Osijeku ima paulownia, ja sam dobiola sjeme iz Osijeka prije par godina.
|
|
![]() |
|
elzear ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2010 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 15 |
Valentina, u Osijeku imaš ljude koji prodaju sadnice paulovnije.I ja planiram kupiti kod njih jednu ili dvije sadnice ali na proljeće pošto ću poslušati Božikovinu.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Samo da vas obavijestimo da je naša paulovnija izvela pravi pravcati streptease i sada izgleda kao kandelaber. Držite fige da preživi ovu zimu.
![]() |
|
![]() |
|
Valentina Pavić ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 4 |
Hvala vam na odgovorima, upravo sam pronašla sadnicu Paulovnije staru 3 godine, dobrano razvijenu. Sadnica nije kontejnirana, već je u zemlji pa me zanima što uraditi, tj. saditi sada ili čekati proljeće kako kaže božikovina? Svi savjeti su dobrodošli. Sadnica stiže ovaj vikend!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Tko će drugi nego Božikovine?
Ako moraš sada iskopati sadnicu odvoji nekoliko korjenčića (5-6 cm) i natrackaj ih sa hormonom rasta. Ako nemaš hormona potopi ih 24 sata u vodu u koju si narezala korijen kupine. Zatim ih posadi u teglu i neka na toplom čekaju proljeće. Zaljevaj umjereno tek kad se zamlja osuši. Za sadnicu iskopaj duuuuboku jamu i zatrpaj je do pola sa rahlom zemljom (da korijen može rasti u dubinu), posadi sadnicu i kad se zemlje slegne odsjeci nadzemni dio u ravnini sa zemljom. Prije smrzavanja tla stavi na "batrljak" sloj slame (10 cm) i na slamu nabacaj sloj stajnjaka (5cm). Naše drvce je izraslo 1,5 m prve godine i onda smo ga sravnili sa zemljom. Sada na kraju druge godine ima nešto malo više od 4 m. Koliko ti god naš savijet izgledao čudno imaj povjerenja. |
|
![]() |
|
Hvala ti na odgovoru. Imam hormon rasta, uraditi ću kako si rekla. Ali za sadnicu mi nije jasno. Iako je razvijena trogodišnja svejedno da odrežem do kraja?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pogledaj trogodišnjakinju i usporedi je s našom dvogodišnjakinjom - reži je do zemlje!
Ako imaš ovakvu facu ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ok! Svaka čast na brzini! Stisnem zube i režem! Hvala!
|
|
![]() |
|
Marjan ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 19 Studeni 2010 Lokacija: Macedonia Status: Offline Bodovi: 10 |
Zdravo na site
Jas sum nov na vasiot forum nadam se bicu prihvacen. Volim cvece a ovih dana trazim napise o Pauloniju Vasi komentari su zaista odlicni Hteo bih da znam ko ima seme Paulonije |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Zdravo Marjan
Nešto sjemena paulovnije imamo pa ti možemo poslati. Uzgoj iz sjemena je dosta osjetljiv i spor zato pokušaj nabaviti dio korjena paulovnije, nasjeci ga na dijelove(oko 8 cm) i posadi u zemlju u koju dodaj hormon rasta. |
|
![]() |
|
Marjan ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 19 Studeni 2010 Lokacija: Macedonia Status: Offline Bodovi: 10 |
Zdravo Božikovine?
Hvala sto si odgovorio u tren. Citao sam predhodnu poruku i ono sa prescanja do zemlje zaista funkcionise. Ja to radim sa sadnjom Akacije i imam odlicne rezultate. Al nisam znao da i ovo drvece moze da izraste iz korena, a pri toga da se koristi koren kupine. Meni je dovoljno samo nekolko semena. Neznam kako da se dogovorimo oko slanje. al predloite vi ako moze postom u pismo samo recite. pozdrav |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |