Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Naše dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Naše dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 121122123124125 140>
Korisnik
Poruka
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2011 u 23:24
Sjećam se ja ovog špalira plavih presličica još od lani.

Krasno ti je u vrtu
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2011 u 23:37
divno ti je u vrtu,a mene su najvise odusevile preslice
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2011 u 10:22
predivan rascvjetani vrt, preslice su mi preslatke
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2011 u 22:44
I ja mislim da je ono zadnje rudbekija, možda je od mene žuta ( više se ne sjećam što sam slalaWink).

Tvoj aster niski mi je tako lijepo nalistao, sad mu tražim posebno mjesto da ga svi videHugsmile78
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 11:00
Lijepo, boja ko u prići!  smile39
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
IVA61 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 164
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje IVA61 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 12:03
Lijepa šetnja po tvom vrtu! Uživala sam! Kockavicu sam par puta sadila i nisam dočekala cvijet, nešto joj i kod mene ne odgovara. Odustala sam! Gledat ću je u tuđim vrtovima i uživati! Pozz!smile75!
Mučan osjećaj starosti je osjećaj suvišnosti. Čovjek ne postaje suvišan jer je star, nego postaje star jer je suvišan.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 21:23
Katek gušt je opet šetati po tvom dvorištu Thumbs%20Up kockavica je i kod mene nestala tako da odustajem od nje...kod tebe nema čega nema Smile
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 21:24

Uhhhhh, opet me dugo nije bilo ni u vlastitom vrtu, a da ne pričam da duuuugo nisam bila nikome u posjeti Embarrassed.

Nadam se da se vi, moje drage prijateljice ne ljutite, ali okolnosti su mi takve da naprosto ne stižem....
Presličice su ocvale, ocvali i tulipani, neke sam jedva uhvatila sa fotićem, a neke niti nisam... mada baš se i nisu iskazali u cvatnji ove godine...... od jako puno lukovica, jako malo cvijeta sam imala...
Šmrcko, niski aster posadi da ima čim više sunca, a s obzirom da je niski može biti na rubu gredice ili obrub, uz stazu...
Sunceee, o da ima boja, ali to je tek početak, ali moram priznati da sam jedva dočekala malo boje na dvorištu...
Iva61, dobro mi došla i dođi mi opet, jer sezona cvtnje je tek počela... a mislim da nema vrtlarice, ljubiteljice cvijeća koja nije imala neuspjeha sa nečim, ponekada nam neke biljke baš neće i neće...
 a kao što rekoh, sezona cvatnje je tek počela, popčinjem sa glicinijom koja je, kako je netko na CIF-u rekao moj zaštitni znak
 ovo je slikano 11. 04. odozgor, sa balkona, tek je napupala
100_1831
 ovako je izgledala 18. 04
 a ovako 24. 04.
sada več pomalo ocvjetava, terasa je prepuna latica, ali ima je još dosta...
 a ovo je ona stablašica/penjačica

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 21:33
Prošli put sam obečala slikati svekrvinu magnoliju...
100_1824
 slikano 11. 04.
a onda je došlo nevrijeme, bura 13. 04. je izgledala ovako
 a ispod
100_1828
 a moja banana koju smo par dana prije otkrili je ovako izgledala
 no hvala Bogu pa se ona relativno brzo oporavila i danas več izgleda ovako
100_1895
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 21:35
Predivna je tvoja glicinija ! Draga Kat.rea  ja sam kupila malu u Hamburgu , platila sam ju 24,50 Eur i tu posadila (prosle godine) . Primila se je i pocela lijepo razvijati , da bi nakon 3 tjedna samo pala i smotala se na zemlji . Kad sam ju htjela dignuti ostala mi je u ruci bez korijena ! Voluharica ga je pojela ! Pokusala sam ju oziviti i imala puno nade da ce mi uspjeti , no , sve uzalud ! Oci si pasem na tvojim slikicama ! Velicanstvene su !
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 21:53
U cvjetnjaku sa zapadne strane, kojega sam lani formirala, u jesen sam sadila nešto tulipana, od puno lukovica gdjegdje koji cvijet je bio, ali ovoga bijeloga se uopće ne sjećam da sam sadila i to samo jedna lukoivica je procvala... a možda je nekakav mutant
 sa sjeverne strane je procvalo ( i ocvalo)par crvenih, starih
100_1832
 ali ove sam preklani kupila i lani su prvi put cvali
Lambada%20tulipan%20-%20lat.%20tulipa
 a ove godine jedan jedini izgleda tako
 a još su 3 procvala ali svaki svoje fele
 drugi
100_1872
 a iznutra
100_1869
 ovako
100_1870
 i ovako
100_1871
Big%20smileLOLLOL tko kriv, čiji prsti ili capice, ticala... su se upleli samo nebo zna...
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 21:57
Zaista krasni tulipančeki, gdje si ih samo nabavila!? Wink
Na vrh
mimi46 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimi46 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 21:58
Katrea tvoja glicinija je i ove godine prekrasna,jesi li ponekad ljuta kad počinju otpadati cvjetovi ili joj toleriraš zbog njene ljepote...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 22:17
Super su ti tulipani, no glicinija je ono što me očaralo!
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 22:30
Bem ti miša, koliki je taj tvoj gigant od glicinije!
A ova njena kćer koja je kod mene jedva da lista!
Dobro si rekla, trebala bih jpj pokazat sliku njene mame da vidi kako bi prava glicinija trebala izgledat. Sigurno ne ovako ćelavo ko moja!
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 22:47
divno, rascvjetano, glicinija je prekrasna
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 22:57
Konte neznam šta da ti kažem za kockavicu, čitala sam da voli vlažnu zemlju... moja je na 1/2 m od vodovodne šahte koja je uglavnom zimi puna vode, a i po ljetu ju koristim kao akumulaciju kišnice, znači ima dosta vlage, ali neće pa neće... od 10 lukovica koje sam kupila več mi drugu ( ili treću) godinu procvjetaju samo 3 Confused.
Gute Fee baš mi je žao, ove godine više nemam zakorijenjenih, ali nadam se da će biti do godine, samo mi se javi, ako ja zaboravim, nemoj se sramiti, pitaj...
a kada sam več u sjevernom cvjetnjaku, idem dalje... ima toga još
100_1865
 bijeli iberisi još cvjetaju, ali navrati li Hoya ona će sigurno vidjeti alstroemerie desno od iberisa, moje/njene naravno Wink, a vide se i roza scile, one tek kreću...
u su i ovi ljepotani od mamaa-e
100_1862
 i limun žuti pakujac ( dosta visok)
 pa srdašca
 žuti jaglaci ili kako ja njima tepam moje "primule todorićke"
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 23:01
 Glicinija je definitivno kraljica tvog vrta, ali i srdašca i potočnice su mi čarobni.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 23:20
Bergenia na tulipane sam naletila u Zg Dubravi na tržnici i nekoj poljo... trgovini, ali vidiš kako su se u godinu dana promijenili,...
Mimi46 imaš pravo, ponekada znam biti i ljuta na nju zbog količine otpalih latica, najviše sada u proljeće, ali ona gotovo konstantno cvjeta sa ponekim cvijetom sve do jeseni, tako da smeća uvijek ima, ali njena ljepota i miris sad u punoj cvatnji su nenadmašni, a nije zanemariv ni hlad koji mi radi po ljeti... dapače.
 Hej Triša, doplovila ti sa svojom barkom do mene...
Bigić strpljenja malo, daj joj malo vremena, uostalom šta je lani preživjela sreća da je živa... ove godine ju pomalo formiraj do željene visine, a onda počmi rezuckati i biti će cvijeta sigurno...
Moon, ova tvoja ljepotica iz avatara mi uvijek izmami osmjeh na lice...
 moj "cvjetni kutak" sa sjeverne strane je 11. 04. izgledao ovako
a tu je još i moj/Shashin phlox u borbi za mjesto pod suncem sa potoćnicama i jaglacima

prilično ćelavo, zar ne?
a ovako izgleda danas
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 23:33
Ups, malo sam pobrkala redoslijed u gornjem postu, ali skužili ste zar ne šta je pjesnik htio reći Embarrassed.
Tikvić slažem se, glicinija je kraljica i zbog svoje ljepote i robusnosti i zbog mirisa, dok su srdašca nježna nježna... a potočnice su uvijek tu da popune praznine, nakon ocvalih tulipana... dok se ne razrastu trajnice i baš to sam ilustrirala u prethodnom postu...
 u panju sa južne strane cvate karanfilček i jedna potočnica
100_1894
 a ako se dobro zagledate u ovu šumu vidjeti ćete da se naviruje jedan cvjetak ruže... ruže penjačice coral dawn, prvi ovogodišnji smile213
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 121122123124125 140>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,469 sekundi.