Moj mini-mini vrtek |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 23> |
Korisnik | |
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Hvala Silvek. Bit će reznica na jesen!!
![]() Nemam ja toga puno,tako ću onda i ja dok se posuši staviti u posudice od sode i još probušiti koju rupicu na poklopcu.
|
|
![]() |
|
Hvala!! Svaki dan se otvori novi cvijet,baš su mi super i morat ću ih nabaviti u više boja.
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
kako dugo nisam bila u tvom vrtu! meni se čini da sam sve propustila za Go...ne znam šta izdvojiti..trube, dature (meni još ne cvatu) .pasifloru..sve je super
![]() a tvoja dva cvijetića su preslatka pogotovo curka ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Trubica i datura jako lijepo napreduju.
Moja se datura isto sprema cvijetati . |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Sve je super, anđeoske trube su
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Blago tebi na trubicama, baš su krasne
![]() Kod spremanja sjemenja je jako bitno da je potpuno suho, ja ga jako dugo sušim u posudicama posvud u kuhinji. Većinu sjemenja držim u papirnim vrečkicama, nešto malo u plastičnim - bitno je da je sjeme na suhom. |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Trubice su prekrasne
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
mini datura -ima dva pupoljka!!
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Trubljice ujutro-navečer
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Lily nisam ni ja skupljala sijme a znaš kako je stvarno dobro ga imati . Ja sad koliko sam sijemena dobila ja sam se sad zaprepastila kako su to divne biljke kad izrastu. Evo već sam počela sebi prikupljati i zapisivati imena tako da ću do iduće god. znati gdje šta zasijati
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Do sada nisam skupljala sjeme,mada i sad baš nemam baš od čega puno,ali nešto će se naći pa nebi htjela da potrune.
Korijenko pokušat ću ja zakorijeniti i svoje pa ako se prime šaljem!!!
Moram pogledati kod tebe koje boje imaš.
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Ja ti sjeme čuvam u malim žutim ovalnim plastikama koje su u malom kinder sorpresa čokoladnom jaju, kad ih otvoriš unutra je mala figurica. Uvijek mi je sjeme u tome OK ili u malim tubica plastikama u kojim kupim suhe račiće za kornjaču, u tome nema šanse da ti sjeme propadne.
Opet ću ti hvaliti koprive
![]() ![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ne znam da li to radim dobro, ali ja svo sjeme (evo jučer sam cleome skupljala) uberem i dobro osušim na zraku. Nakon toga i ja čuvam i u posudicama od sode i onim kutijama od CD-a koje se lijepo slažu jedna na drugu. Nikada mi nisu trunule.
|
|
|
|
![]() |
|
Sad jedno pitanje za sve- dali se sjeme smije čuvati u kutijici od sode,ili ne smije biti zatvoreno da ne potrune???
|
|
![]() |
|
Hvala Anaida! Pasiflora mi je prošle godine puno više cvala jer je bila više na suncu nego sada,nažalost moju sad je tu di je -nadam se da će druge godine imati još bolje mjesto!!
Magnoliju sam dobila ove godine,još je skroz mala i nisam se nadala cvatnji još,ali me baš iznenadila!! One inače cvatu dva puta godišnje,ali bi trebale tek u jesen drugi put.
|
|
![]() |
|
Eto vidiš da imaš zelenu ruku. Još nije ni stasala biljka, a cvate punim cvatom.
Bravo lilly!
|
|
|
|
![]() |
|
Trubljice su tek sad dobile dosta pupova,na jednoj je jedan cvijet a pet ih se sprema otvoriti,na drugoj dva cvijeta i još tri u pripremi!!
Datura ima opet dva pupa,a tako je mala.
Magnolija je imala tri cvijeta,ali ja zadovoljna jer je mala,tek mi do koljena!!
Hvala hoya!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |