Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 34> |
Korisnik | |
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Ove dvije sam kupila skupa u jednoj vazi prije... ? godina, recimo 6,7
I odmah rasadila svaku za sebe.
Pred jedno tri godine sam ovu koju zovem "mama" presadila u veliku vazu a dijete je ostalo u maloj.
Ne znam vidi li se na slikama jer su na raznim mjestima, da je "mama" izrasla visoka, nešto više od metra(možda 120 cm), ali je nekakva mršava sirota.
Ova druga "dijete" je visoka možda 60- tak cm ali je puno bujnija i ljepša.
Jesam li ja "mamu" presadila u preveliku vazu pa buja korijen umjesto biljke?
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Evo i djene od mojih dracena..Ovu najduze imam,skoro 10 godina,a kad sam je dobila,bila je sasvim mali pelcercic..Preko ljeta je na balnkonu,preko zime je izmedju ova dva radijatora,čak je i ne prščem često,zalijem rijetko,ona se puno ne buni...
![]() |
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
prelijepa je jeli to pored ljepotice vidim i još jedno stablo malo bez listova
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Inaja,to stablo pored,je jedna druga vrsta deacene,koja je nazalost uginula,pa samo stablo ostalo...
|
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
žao mi je
|
|
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Alisa prekrasna ti je ta dracena,ja sam takvu dobila prije nekoliko dana na čuvanje od prijatelja pošto ga neće biti 3 mjeseca,za sada se dobro drži,svaki drugi dan je malo poprskam i to je to.Koliko je tvoja stara kad je tolika?
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Evo moje tri dracene
Ovo je klasična imam je preko 10 godine i nije baš nešto narasla, ali listovi su joj zdravi i lijepi
Drvo život odmah kraj nje, ustvari se guraju, isto stara biljka, čovjek bi očekivao da će biti veća
Ova mi je najdraža. Kupljena pred godinu i pol, bila je malecka i vidi se da raste, tamnozeleni kožasti listovi jako su dekorativni
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
lika1 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Triša prekrasne su ti dracene,ja sam imala ovu treću,kupio mi MM za rođendan ali je bila velika imala je tri stabla i dobro je rasla godinu dana a onda smo se preselili i počela je odumirati.Na kraju je skroz nestala
![]() |
|
![]() |
|
Triša lijepi primjerci,,ja imam jos jednu ,sa širokim lsitovima ali ima zute sare.Imala sam jos dvije isto sarenosline,sa vecim listom i one su uginule...
lika,ova moja je stara skoro 10 godina,spro raste.Bar ova kod mene,ili mi se čini ![]() |
|
![]() |
|
treća je prelijepa najviše mi se dopala čini mi se da je rjeđa od ostalih vrsta
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala cure i meni se najviše sviđa treća, ali moram si nabaviti sličnu ovoj ali sa zelenobijelim listovima, to ćemo u jesen.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Ja imala sa zeleno bijelim listom,i riknula,ostala mi sa zeleno zutim listom..Inaja nisu rijetke,imaš ih u mbm,čak jako povoljno.Male skroz oko 5km..Ima ih i zelenih i sarenih..Sa sirokimi uskim listom...Ja sams voje sarenosline kupila u mbm..
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
evo i moje stare 3 god.dobila je i društvo,ne smeta joj ni preveliki cvijetnjak,(slikana prošle god.u 10 mj da ju sad ne slikam ponovno,ima možda koji listić više)
![]() a ovako je izgledala samo pola god.prije,sva jadna
![]() |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Lidach ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 01 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Citam vas jako dugo i mislim da je doslo vrijeme da vam pokazem maminih nekoliko dracena i jos nekog cvijeca i malo vrta.
link za album: http://public.fotki.com/Liddy/ |
|
![]() |
|
JAO DIVNOG BENJAMINA
|
|
![]() |
|
Suzizana ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 80 |
lijepog li vrta!
|
|
![]() |
|
Ajme divote ne mogu vjerovati kako je sve zdravo,lijepo i zeleno.Onaj bendžamin je
![]() |
|
![]() |
|
White ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
ja svoju dracenu presadila i ona ošla
![]() |
|
![]() |
|
White ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
Ali uglavnom nema je više,stoji samo stabljika a sve grančice same otpale
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
ja sam svoju dracenu presadila čim sam je dobila,a ima joj 6 godina i od tad je i istom pitaru i napreduje
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |