Vučika - Lupinus polyphyllus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415> |
Korisnik | |
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moram pricekati toplije dane, pa da vidim dal je ostalo sta od mog lupinusa, kakv mali korjencic. Lani je bio krasan grmcic, jedva sam cekala da procvate, kad jedan dan vidim objeseno lisce - voluharica je pojela korijen i od cvijeta nista.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Ja moram paziti na puževe. Preko noći ih unište
![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Prekrasan je! I mog su valjda puževi potamanili ...
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
možda su i mojima baš puževi došli glave...
prije par godina sam bila kupila 2 korjena, oba su izbila, ali samo je jedan cvao, naravno, bili su neveliki, računala sam da je to jer im je prva godina drugu godinu, onaj što nije cvao nije ni izbio, a lani nije bilo ni drugoga... nisam znala da ih puževi mogu uništiti |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Natalija puževima su Lupinusi uz Delphiniume i Hoste najomiljeniji.
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
I ja sam takom lani posadila 3 korijena, 2 nikla, niti jednog cvijetića. Onda od ta dva jednog nešto pojelo do daske... vjerojatno baš puževi... krepao. Onda mi je Moon slala dva malena pelcerića, ti su isto nestali jadni..
Jučer sam gledala... onaj jedan što se uspio održati mi isto niče, pa valjda ove godine i ugledam koji cvijet. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Prošle godine dobila sam od Natalije sadnicu lupinusa, posadila je u vrt, a klinci je iščupali misleći da je korov.
![]() ![]() ![]() Mislim da ćemo ove godine ponoviti gradivo! ![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Hvala Andina! Sad znam u čemu sam pogriješila. Oni vole gužvu i noge u hladu, bar to zaključujem iz ove slike. A ja ih uredno okopala i ostavila same na žeženom suncu, pa se osušili...
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Anaida,ja kliknula,a ljepota koja obara.
Biti će i ove god takva,ako ne još ljepša. To je novost u mom vrtu,pa ću do tada uživati u vašim. |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
Počinje sezona lupina, baš se veselim
![]() |
|
![]() |
|
Meni su zajedno i ovaj i bijeli, no kad se otvori cvijet slikat ću oba
|
|
![]() |
|
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
predivan je
|
|
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Lupinusu su vam predivni, krasna biljka , vidim neki imaju polje lupinusa, kod mene se u Skradniku baš ne šire tako jako ali cvjetaju zbilja velikim cvjetovima.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |