Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 129130131132133 243> |
Korisnik | ||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
dadinice i jesam ga iskopala u 5 mj. nekada, dojadio mi je i zamijenila sam ga drugom biljkom. Možda sam ga ipak jadnog trebala ostaviti, ali gledam ih na placu su po 3 kn, pa nije neka šteta. Čitala sam o njima i dosta su zahtjevni, pa se rijetko i ponašaju kao trajnice, ali da su lijepi jesu.
|
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Lovro, Silvy, hvala! Dakle, čupam sve osim onog na četvrtoj slici. A što je ovo?
![]() |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
andina to je euphorbia lathiris odnosno krtičnjak.kažu stari ljudi da tjera krtice.ja im vjerujem.imala sam to,ali nekako mi je nestalo
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Hvala, Ajama! Sad kad sam malo proguglala nekako mi se čini neugledan cvijet te biljke. No, nove krtičnjake doista već dugo nisam vidjela.
|
||
||
![]() |
||
flowerfan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 22 |
|
Molim, ako bi netko znao kako se zove ova biljka. ( Ne miriši baš fino. ) Našla sam ju na gradilištu. Nisam to nikad vidjela uživo, ali kao da se sjećam da sam nekad čitala o biljci koja neugodnim mirisom privlači muhe. Možda je to ta?
![]() ![]() |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
bunika
|
||
![]() |
||
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
|
Točno Natalija, Hyascyamus niger. Flowerfan zaobiđi je u velikom luku, ako pitaš zašto guglaj.
|
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
hvala puno!! nasla sam temu, pa cu tamo staviti sliku nek se nadje. bas mi je draga postala, stalno cvate jedino sto se razrasla jako kad sam ju stavila u veliku teglu ![]() |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
Pero28 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
|
Vidim da tu ima znalaca....
Interesira me jedno drvo na Lošinju... Ima ljubičaste cvijetove i nalazi se u vrtu pored autobusnog kolodvora. Kako se zove to drvo. Lijep pozdrav |
||
![]() |
||
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
|
Ovo je pitanje za našu Otok. Da nije Paulovina? |
||
![]() |
||
Pero28 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
|
Nije Paulownia, cvijet je sličan, ali je tamnije ljubičasti. Vidio sam to drvo i u obliku grma, ali i u obliku stabla. Cvate svaki put kad sam na moru krajem 6, i 7 mjeseca. |
||
![]() |
||
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
|
Selaginella kraussiana ili Selaginella apoda. mislim da je to, imam je i ja, i nisam imala pojma kako se zove, ali mi je prvi deo latinskog naziva 'Selaginella' pomogao u identifikaciji. evo nekih slika: http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=106493 http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=94179 i ovde u enciklopediji ima puno slika. (umesto 'svijet' treba da pise 'svet', i link ce biti ok, otvorice se) I ovde na našem forumu postoji otvorena tema o njoj: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=717 |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Nemojte mi se sad smijati - ja još učim.
![]() ![]() Edit 14.8. 2012. - Otkrila sam kad je počeo cvjetati - Celosia argentea var. Cristata. Korov ili ... ? ![]() ![]() ![]() |
||
||
![]() |
||
Villa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 15 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
|
[IMG]http://i1050.photobucket.com/albums/s408/Villa2607/P1050042.jpg" />
Molim pomoć, mislim da je sobni |
||
![]() |
||
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
|
...molim lijepo, koje je ovo drvce???
![]() |
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
![]() |
||
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
Lovro mislim da je glog ili jarebika bar što se tiče bobica malo je sitnija slikica pa se neraspoznaje dobro.
|
||
![]() |
||
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
|
Dmirce, ne bu išlo! Išla sam pogledat, nije to to...listovi su ovi moji skoro pa okrugli i , recimo, hrapavi...hvala!
|
||
|
||
![]() |
||
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
|
Mogao bi biti neki viburnum.
|
||
![]() |
||
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
|
Andina,treće je javor,Acer negundo,četvrto sliči na orah,jasen,ili je nešto zeljasto?
|
||
![]() |
||
|
...hvala, malo uz tvoju, trava, i bake bee, pomoć, ja, mislim, uspjela identificirati...
ja mislim.... da je to...viburnum lantana fruits...tak mi je bar izbacilo na kompiću...hvala! |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 129130131132133 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |