Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 129130131132133 243>
Korisnik
Poruka
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 06:06
dadinice i jesam ga iskopala u 5 mj. nekada, dojadio mi je i zamijenila sam ga drugom biljkom. Možda sam ga ipak jadnog trebala ostaviti, ali gledam ih na placu su po 3 kn, pa nije neka šteta. Čitala sam o njima i dosta su zahtjevni, pa se rijetko i ponašaju kao trajnice, ali da su lijepi jesu.
belica,zagreb
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 18:47
Lovro, Silvy, hvala! Dakle, čupam sve osim onog na četvrtoj slici. A što je ovo?

“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Srpanj 2012 u 19:50
andina to je euphorbia lathiris odnosno krtičnjak.kažu stari ljudi da tjera krtice.ja im vjerujem.imala sam to,ali nekako mi je nestalo
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2012 u 14:53
Hvala, Ajama! Sad kad sam malo proguglala nekako mi se čini neugledan cvijet te biljke. No, nove krtičnjake doista već dugo nisam vidjela.
Na vrh
flowerfan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 22
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flowerfan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 19:37
Molim, ako bi netko znao kako se zove ova biljka. ( Ne miriši baš fino. ) Našla sam ju na gradilištu. Nisam to nikad vidjela uživo, ali kao da se sjećam da sam nekad čitala o biljci koja neugodnim mirisom privlači muhe. Možda je to ta?

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 21:11
bunika
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 12:45
Točno Natalija, Hyascyamus niger. Flowerfan zaobiđi je u velikom luku, ako pitaš zašto guglaj.
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 15:33
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Wolsfbabe, to je begonia, zmajevo krilo. Imaš o njoj dosta tu na forumu. Preko zime je možeš sačuvati u kući. Istraži CIF, najbolje je.

hvala puno!! nasla sam temu, pa cu tamo staviti sliku nek se nadje.
bas mi je draga postala, stalno cvate jedino sto se razrasla jako kad sam ju stavila u veliku teglu
velika gorica
Na vrh
Pero28 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pero28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 14:59
Vidim da tu ima znalaca....

Interesira me jedno drvo na Lošinju...

Ima ljubičaste cvijetove i nalazi se u vrtu pored autobusnog kolodvora.

Kako se zove to drvo.

Lijep pozdrav
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 16:13
Originalno poslano od člana Pero28 Pero28 napisao:

Vidim da tu ima znalaca....Interesira me jedno drvo na Lošinju...Ima ljubičaste cvijetove i nalazi se u vrtu pored autobusnog kolodvora.Kako se zove to drvo.Lijep pozdrav

Ovo je pitanje za našu Otok. Da nije Paulovina?
Na vrh
Pero28 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pero28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2012 u 06:26
Originalno poslano od člana gospina trava gospina trava napisao:

Originalno poslano od člana Pero28 Pero28 napisao:

Vidim da tu ima znalaca....Interesira me jedno drvo na Lošinju...Ima ljubičaste cvijetove i nalazi se u vrtu pored autobusnog kolodvora.Kako se zove to drvo.Lijep pozdrav

Ovo je pitanje za našu Otok. Da nije Paulovina?

Nije Paulownia, cvijet je sličan, ali je tamnije ljubičasti.
Vidio sam to drvo i u obliku grma, ali i u obliku stabla.
Cvate svaki put kad sam na moru krajem 6, i 7 mjeseca.
Na vrh
Lavandablue View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 601
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2012 u 19:20
Originalno poslano od člana Brbe Brbe napisao:

eto mene sa dilemom... molim Vas za pomoć u prepoznavanju ovoga....
prodavali su na flora artu kao mala kućna sreča....
da vam ne kažem koliko sam ostao razočaran češljajući forum kad sam vidio kako stvarno izgleda kućna sreča...Cry

Selaginella kraussiana  ili Selaginella apoda.
mislim da je to, imam  je i ja, i nisam imala pojma kako se zove, ali mi je prvi deo latinskog naziva 'Selaginella' pomogao u identifikaciji.

evo nekih  slika:
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=106493

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=94179

i ovde u enciklopediji ima puno slika. (umesto 'svijet' treba da pise 'svet', i link ce biti ok, otvorice se)

I ovde na našem forumu postoji otvorena tema o njoj:
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=717

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2012 u 04:19
Nemojte mi se sad smijati - ja još učim. Embarrassed Što je ovo?

Edit 14.8. 2012. - Otkrila sam kad je počeo cvjetati - Celosia argentea var. Cristata.

Korov ili ... ?

Na vrh
Villa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Villa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2012 u 09:59
[IMG]http://i1050.photobucket.com/albums/s408/Villa2607/P1050042.jpg" />

Molim pomoć, mislim da je sobni

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2012 u 22:01
...molim lijepo, koje je ovo drvce???

Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 21:50
Lovro mislim da je glog ili jarebika bar što se tiče bobica malo je sitnija slikica pa se neraspoznaje dobro.
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 17:14
Dmirce, ne bu išlo!  Išla sam pogledat, nije to to...listovi su ovi moji skoro pa okrugli i , recimo, hrapavi...hvala!
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2012 u 08:10
Mogao bi biti neki viburnum.
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2012 u 08:59
Andina,treće je javor,Acer negundo,četvrto sliči na orah,jasen,ili je nešto zeljasto?
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2012 u 17:44
...hvala, malo uz tvoju, trava, i bake bee, pomoć, ja, mislim, uspjela identificirati...
ja mislim.... da je to...viburnum lantana fruits...tak mi je bar izbacilo na kompiću...hvala!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 129130131132133 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,563 sekundi.