Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 136137138139140 203> |
Korisnik | |
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kako je uvijek lijepo k tebi doći i uživati u slikicama, pogledima i uvijek dragim rečenicama.. Grote su ti divne, a cure s kave predivne!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
ma prelijepo je kod tebe
![]() |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Ovo mi je jako zgodno
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() ![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
kod tebe čovjek stvarno odmori dušu
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
baš mi je lijepo na hacijendi
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
sad sam se prosetala,divna setnja,i necu nista izdvojiti jer meni se tvoj vrt svidja u cjelini
![]() ![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Allo cure moje.... samo da se kratko javim ...imam slika al ih trebam pripremiti a vremena nikako da odvojim za to.
Danas sam svašta nešto posadila, zemlja je mokra, dobro je napadalo pa sam iskoristila da preselim drvenasti božur i na njegovo mjesto sam posadila već veliku albiziu. Porezala sam sve ocvale perunike, na žalost gotove su za ovu godinu. Dobila sam od susjede koraljnu zvončiku zelenih listova koja cvate roza pa sam i nju posadila i baš sam zadovoljna jer sam ju davno imala u vrtu ali je bila stara i sa godinama je nestala.
Sutra se opet moram malo pozabavljat sa vezivanjem biljaka, ova kiša ih je dosta pomlatila i polegla a moram i hitno napraviti juhu od koprive za špricanje uši i za zaljevanje.
Blitva mi je ove godine predivna ali puna uši a ne mogu ih špricat sa otrovom.
Bay.... tipkamo se
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja bin raje tu koprivu na salatu pojela, šteta ju je za špricanja
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Ja to radim svake godine i time zalijevam cvijeće u vrtu a ove godine ću i špricati uši na bilju. 1 kg svježe koprive narezane (obavezno), namoči u plastičnu kantu u 10 litara vode. Kantu se nesmije hermetički zatvoriti, ja ju pokrijem sa vrećom a može i sa daskama. Tako ostavim oko 15 dana, svaki dan promiješam. Kad nema više mjehurića znači da je gnojivo gotovo. Ne zalijevam sa čistom tekućinom nego miješam u zalevalniku pola vode pola koprive.
Cvijeće na balkonu gnojim sa tekućim gnojivom iz DM-a ili sa svježim kvascem
|
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Ha,ha..... ja bi ju najrađe u piti ili u rižotu. Moraš priznat da je u piti bila dobra
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ča reć - vrhunska pita, obožavan takve stvari!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Prava grota je prava grota, a i prave cure su prave cure
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Za špricanje protiv ušiju kopriva ti treba stajati ne duže od 24 sata, ako duže stoji gubi svojstva koja tjeraju kukce. Na taj način se izvuče ono što nas opeče ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Tako je, Korjenčice, kako Smrčko veli - kad kopriva stoji 24 sata u kišnici tada je insekticid a kasnije je gnojivo. Insekticid za špricanje protiv uši i nametnika, a gnojivo je za zalijevanje i prihranu biljaka.. (s tim da možeš i gnojivo špricati po listovima ali tada ga je potrebno jako razrijediti)
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Šmrcko, Anaida hvala vam da ste mi napisale za špricanje jer ja bi bila špricala se gnojivom
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Tu malo pročitaj: Neki od načina na koje možete upotrebiti koprivu:
Insekticid Kilogram svježe koprive (cijelu nadzemnu biljku) narezati i staviti u drvenu
bačvu te preliti s deset litara mlake vode. Pustiti da odstoji 24 sata i onda ocijediti. Insekticidna svojstva ove otopine nestaju s vremenom, zato u tu svrhu treba koristiti pripravak u roku od 24 sata. Tretirati napadnute biljke tri puta uzastopce unutar nekoliko sati folijarnim prskanjem. Za prihranu biljaka pripremiti čaj od koprive od jednake
količine lišća i vode, ostaviti u drvenoj bačvi 10-ak dana. Kada je lišće potpuno istrunulo, ova gnojnica od koprive koristi se u razrijeđenom obliku. Znači litru pripravka razrijediti u 10 litara vode i time natapati tlo, odnosno ukoliko se razrijedi u 50 litara vode, biljke se mogu prohranjivati i folijarno (preko lista). Dodatak par grančica ružmarina također će pozitivno djelovati na suzbijanje rasta nekih mikroorganizama. |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Hoya, thanks
![]() ![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 136137138139140 203> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |