Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda

Odgovori Odgovori Stranica  <1 136137138139140 203>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2011 u 15:49
Kako je uvijek lijepo k tebi doći i uživati u slikicama, pogledima i uvijek dragim rečenicama.. Grote su ti divne, a cure s kave predivne!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2011 u 16:10
ma prelijepo je kod tebeBig%20smile....e i ekipa je strašna
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2011 u 22:46
Ovo mi je jako zgodno

"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2011 u 23:14
smile79na ovu zadnju nemam rijeći..prekrasna je.....udala mi s emoja mezimicasmile43
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2011 u 08:01
kod tebe čovjek stvarno odmori dušu smile57
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2011 u 08:29
baš mi je lijepo na hacijendi smile57
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2011 u 08:31
sad sam se prosetala,divna setnja,i necu nista izdvojiti jer meni se tvoj vrt svidja u cjelini
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2011 u 21:34
smile139nema slka a novi bar malo da zapijevam
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2011 u 21:47
Allo cure moje.... samo da se kratko javim ...imam slika al ih trebam pripremiti a vremena nikako da odvojim za to.
Danas sam svašta nešto posadila, zemlja je mokra, dobro je napadalo pa sam iskoristila da preselim drvenasti božur i na njegovo mjesto sam posadila već veliku albiziu. Porezala sam sve ocvale perunike, na žalost gotove su za ovu godinu. Dobila sam od susjede koraljnu zvončiku zelenih listova koja cvate roza pa sam i nju posadila i baš sam zadovoljna jer sam ju davno imala u vrtu ali je bila stara i sa godinama je nestala.
Sutra se opet moram malo pozabavljat sa vezivanjem biljaka, ova kiša ih je dosta pomlatila i polegla a moram i hitno napraviti juhu od koprive za špricanje uši i za zaljevanje.
Blitva mi je ove godine predivna ali puna uši a ne mogu ih špricat sa otrovom.
Bay.... tipkamo se Big%20smile
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2011 u 21:50
smile44nemoj da se uprskaša s a otim od koprive ja kad sam ljetos samo malo po olijenderima špricala ..pa kad nisam crkla od tog smrada ali treba mi ipak pomoć kako s epravi ...treba ..jer na olijanderima se ove gdo,nije ništapijavilo a želim ga opet upotrebiti na dr,,biljke,,pomagaj kako s epravi.....zamotaču s e sva......samo da ne osijetim taj užas
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2011 u 21:59
Ja bin raje tu koprivu na salatu pojela, šteta ju je za špricanjasmile96
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2011 u 22:01

Ja to radim svake godine i time zalijevam cvijeće u vrtu a ove godine ću i špricati uši na bilju.

1 kg svježe koprive narezane (obavezno), namoči u plastičnu kantu u 10 litara vode. Kantu se nesmije hermetički zatvoriti, ja ju pokrijem sa vrećom a može i sa daskama. Tako ostavim oko 15 dana,  svaki dan promiješam. Kad nema više mjehurića znači da je gnojivo gotovo. Ne zalijevam sa čistom tekućinom nego miješam u zalevalniku pola vode pola koprive.

Cvijeće na balkonu gnojim sa tekućim gnojivom iz DM-a ili sa svježim kvascem

(zgora Opatije)
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2011 u 22:02
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Ja bin raje tu koprivu na salatu pojela, šteta ju je za špricanjasmile96

Ha,ha..... ja bi ju najrađe u piti ili u rižotu. Moraš priznat da je u piti bila dobra Wink

(zgora Opatije)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2011 u 22:05
Ča reć - vrhunska pita, obožavan takve stvari!
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2011 u 22:41
Prava grota je prava grota, a i prave cure su prave cure
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2011 u 23:00
Originalno poslano od člana korijenko korijenko napisao:

Ja to radim svake godine i time zalijevam cvijeće u vrtu a ove godine ću i špricati uši na bilju.

1 kg svježe koprive narezane (obavezno), namoči u plastičnu kantu u 10 litara vode. Kantu se nesmije hermetički zatvoriti, ja ju pokrijem sa vrećom a može i sa daskama. Tako ostavim oko 15 dana,  svaki dan promiješam. Kad nema više mjehurića znači da je gnojivo gotovo. Ne zalijevam sa čistom tekućinom nego miješam u zalevalniku pola vode pola koprive.

Za špricanje protiv ušiju kopriva ti treba stajati ne duže od 24 sata, ako duže stoji gubi svojstva koja tjeraju kukce. Na taj način se izvuče ono što nas opečeSmile
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2011 u 06:23
Tako je, Korjenčice, kako Smrčko veli  - kad kopriva stoji 24 sata u kišnici tada je insekticid a kasnije je gnojivo. Insekticid za špricanje protiv uši i nametnika, a gnojivo je za zalijevanje i prihranu biljaka.. (s tim da možeš i gnojivo špricati po listovima ali tada ga je potrebno jako razrijediti)
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2011 u 16:04
Šmrcko, Anaida hvala vam da ste mi napisale za špricanje jer ja bi bila špricala se gnojivom Embarrassed, samo ne znam koji omjer da stavim da bude insekticid...npr. koliko da stavim juhe od koprive u 1 litru vode??

(zgora Opatije)
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2011 u 16:11

Tu malo pročitaj:

Neki od načina na koje možete upotrebiti koprivu:

Insekticid
Kilogram svježe koprive (cijelu nadzemnu biljku) narezati i staviti u drvenu
bačvu te preliti s deset litara mlake vode. Pustiti da odstoji 24 sata
i onda ocijediti. Insekticidna svojstva ove otopine nestaju s vremenom,
zato u tu svrhu treba koristiti pripravak u roku od 24 sata. Tretirati
napadnute biljke tri puta uzastopce unutar nekoliko sati folijarnim
prskanjem.
Za prihranu biljaka pripremiti čaj od koprive od jednake
količine lišća i vode, ostaviti u drvenoj bačvi 10-ak dana. Kada je
lišće potpuno istrunulo, ova gnojnica od koprive koristi se u
razrijeđenom obliku. Znači litru pripravka razrijediti u 10 litara vode
i time natapati tlo, odnosno ukoliko se razrijedi u 50 litara vode,
biljke se mogu prohranjivati i folijarno (preko lista). Dodatak par
grančica ružmarina također će pozitivno djelovati na suzbijanje rasta
nekih mikroorganizama.

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2011 u 17:10
Hoya, thanks smile78sutra ću već pošpricati blitvu jer će mi ju uši pojesti prije nego mi Wink

(zgora Opatije)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 136137138139140 203>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,719 sekundi.