Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 136137138139140 282> |
Korisnik | |
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kako je kod tebe lijepo,cvijetno i šareno.
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Prelijepo kao i uvjek
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
... draga moja Slavujčice!!! U jutru poput ovoga, u danu kakav nam se smiješi, u nadama mladog proljeća predivno je doći u tvoj vrt!!
Jučer sam naišla na pjesmu koju svakako moram ovdje ostaviti, za sve nas koji k tebi dolazimo.
Uspori moje korake Uspori moje korake, Gospodine. Smiri kucaje moga srca stišavši moj duh. Koči moj hod gledanjem vremenskog beskraja.... Udijeli mi, u svakodnevnoj žurbi, smirenost vječnih brežuljaka. Ublaži napetost mojih živaca smirujućom glazbom rijeka, koja pjeva u mom sjećanju. Nauči me umijeću makar kratkotrajnog promatranja cvijeta, razgovora sa starim prijateljem ili stjecanja novoga... Podsjećaj me svakog dana da trku ne dobiva uvijek najhitriji, da ne živi bolje onaj koji brže živi. Upravi mi pogled na visoke hrastove grane, koji nije nastao u jedan dan. Uspori moje korake, Gospodine. Daj da svoje korijene pružim duboko u zemlju vrednota, trajnijih od života, da rastem prema zvijezdama svojega najvišega cilja. Charles Delhez |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Pozdravljam tebe i tvoj vrt na prvi dan proljeća!
Neka bude prekrasan kao i uvijek! |
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Proljeće je već lijepo okitilo tvoj vrt. Posebni su mi oni žuti, čupavi narcisi
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
slavujčice predivno je gledat proljeće u tvom vrtu ,svratim svako malo ,nauzivam se ljepote i kidam dalje ...
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ...riječ ni kad je u najdubljoj šumi izgovorena ne ostaje na mjestu, a pogotovo kada se napiše ili čak drugima kaže. Ivo Andrić ...i nešto u vrtu, novo, zanimljivo, rascvjetano. Na izmaku prvog proljetnog dana, jedan šarmantni ljepotan erodium pelargoniflorum ![]() erodium pelargoniflorum Trajnica niskog rasta, mirisnih listova i sitnih bijelih cvjetova. Treba mu puno sunca i vlažno tlo. U moj vrt je došao usred zime, ostao zelen i stvorio mnoštvo cvjetnih pupova koji su se danas počeli otvarati. |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() tikvić kamenjar hvala vam! Posebno hvala tebi Anaida, za stope koje mi ostavljaš. Često po njima koračam. ![]() Lantana, hvala ti, tvoja posjeta uvijek donese miris mora, smilja i rascvjetane padine FLORAMYE, dobro došla u društvo cvjetnih romantičara ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() "Postoje ljudi koji žive pravolinijski.Stepenicu po stepenicu, pouzdano i sigurno, penju se do nekakve svoje prave mogučnosti. Postoje i oni drugi. Čas odlete u nebo, čas ih polupane dižeš sa zemlje, i lijepiš." M.A. fritillaria uva-vulpis ![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Draga Slavujčice, raduje me da mi korake poznaješ i da i tvojim cipelama odgovaraju.
A i stih koji si nam darovala tako je istinit.. Uvijek među "onim drugima". Ali, nismo li svi, u cvijeće zaljubljeni, upravo takvi - oni drugi!? ![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
![]() Ja sam od onih koji vjeruju da je sve veliko sadržano u malom. Dijete je malo, ali nosi u sebi čovjeka, mozak je malen, ali skriva misao, oko je samo točka, ali obuhvaća beskraj. A. Dima KOPITNJAK (asarum europaeum) ![]() ![]() Kopitnjak je zimzelena trajnica, visoka 10-15 cm. Pripada porodici vučjih stopa. Listovi su mu kožasti, u obliku kopita, a cvjetovi, izvana zeleno smeđi, a iznutra smeđecrveni, u obliku lješnjaka. Kada mu protrljate korjen, osjetit ćete miris bibera. Kopitnjak je i otrovan i ljekovit. U narodnoj medicini se koristio za izazivanje povračanja i liječenje gihta. Današnja medicina, za liječenje koristi njegov korjen. Laicima nije preporučljivo da ga koriste za liječenje. I... to još nije sve o ovoj maloj i zanimljivoj biljčici... cvjetovi kopitnjaka su aktinomorfni, što znači da se od tučka razvija tobolac sa sjemenom; oprašuju ih puževi, što se zove malakofilija; sjemenke raznose mravi, zbog čega je mirmekohorna biljka; raste u mezofilnim šumama, tj. šumama običnog graba... ...a ja sam, nakon njegovog dolaska u vrt, propustila prve cvjetove, jer nisam znala gdje i kada da ih tražim. ![]() |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Baš je interesantan taj kopitnjak, vjerovatno treba sjenu .Je li otporan na mraz.Šta ti je ono žuto zeleno.
|
|
![]() |
|
otporan je i na mraz i na velike minuse. žuto zeleno je eonimus. |
|
![]() |
|
SURUČICA (spiraea nipponica "snowmond")
![]() vrt danas, okupan ranoproljetnom kišom, za koju kažu da vrijedi više od zlata ![]() ![]() ![]() geum rivale ![]() ![]() simbol današnjeg kišnog dana, dijamant na listu lonicere ![]() |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Vrt je već sad krasan u ovim prvim proljetnim danima.Kod tebe je toliko cvijeća da uvijek nešto cvjeta,prekrasno.
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
I opet kod tebe upoznajem nešto novo. Sviđaju mi se sjajni listovi kopitnjaka, naročito sad kad znam da su i zimi zeleni. Čak mi njegov cvijet i nije toliko zanimljiv kao listovi. A ostalo cvijeće kod tebe kreće punom parom. Jako, jako lijep vrt!
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Imaš tako lijepe, neobične i nesvakidašnje biljke! Po tome mi je tvoj vrt poseban!
![]() |
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 136137138139140 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |