Spathiphyllum |
Odgovori | Stranica <1 1213141516> |
Korisnik | |
irenaidani
Mladi grm Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sad ponovi gradivo...,zalijevaj tek kad vidis da su mu listovi mlohavi...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
martincica
Novo sjeme Pridružen: 30 Studeni 2010 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koliko se često zalijevaju? meni isto neće cvjetati, samo jednom su bili cvjetovi i to prije par godina.. ja kad vidim da je zemlja suha zalijem ga malo..
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako dugo traje cvijet.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
irenaidani
Mladi grm Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa najbolje vidis kad listovi nisu cvrsti...nekako omlohave...neki vele da im pase kod tv-a,tj.uredaja koji zrace i da su onda sretni...
|
|
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zbog čega mi se ovo događa na svakom listu ... a on napreduje .. sa novim listovima i cvijetovima??
a imam 5 spatifiliuma...dva od tih pet imaju cvijetove zelene boje, zašto to? |
|
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i znam da nije tema za noline, al isti problem je s njom
hvala unaprijed na odgovorima |
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
joj pa nitko nije primjetio moje pitanjce vezano uz moje omiljene biljčice
|
|
darijaz
Upravo klijam Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nevoli propuh hranjivo svaki 14 dana zaljevaj ga 2-3 puta tjedno. ta zel cvijetovi joj traju dulje samo prije propadanja polako mjenjaju boju u zel. imaš ih puno vrsta nek mogu narast do 1 m. voli prskanje . žuti listovi su možda jer je biljka izložena izravnom svjetlu premjesti ju u polusjenu. ovaj dr cvijet ti je slonovo stopalo predpostavljam isti slučaj voli polu sjenu
|
|
Puffy
Nedavno posijan Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iako je tema neaktivna već neko vrijeme, ono što je "palcica" pokazala na svojim spatifilumima i Nolini (suhi krajevi lista) su posljedica niske vlage zraka koja je objema biljkama potrebna, a naročito Spatifilumu.
|
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
kenji
Novo sjeme Pridružen: 04 Travanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uz redovito oponašanje monsunske klime, nema problema s ovim biljkama :) Je li tako, Puffy? :) |
|
Puffy
Nedavno posijan Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tako je, redovito oponašam monsunske uvjete svojim biljkama.
Jedino to još moraš i uživo doživjeti :) Na jednoj od naših slijedećih kava ;) |
|
Filip, Valpovo
|
SolarWindKiss
Upravo klijam Pridružen: 08 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 100 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
fsoulf
Novo sjeme Pridružen: 30 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, evo i ja imam pitanje... prosle sam godine dobila spatiffilum na poklom od stvarno drage osobe i ne bi da mi cvetić uvene, ali nikako mu nije dobro... stalno su mu listovi objeseni... imali su smede na krajevima, to sam rezala sada nedavno, sada ima neke fleke po sebi... presadila sam ga, dohranjivala, mijenjala mu mjesta, ali nista ne pomaze... moze koji savjet evo stavljam slikice prvo njega, a onda fleka koje su se pojavile na nekim listovima. Svaki savjet je dobrodosao... unaprijed hvala
|
|
Puffy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
SolarWindKiss - prilično sam uvjeren da imaš Aglaonemu modestum, nikako ne Spatifiluma
fsoulf - Spatifilum ne voli često presađivanje i općenito prćkanje oko korijena. Moji odlično uspjevaju uz umjerenu svjetlost, ali često i vrlo obilno zalijevanje. Kod mene znaju plivati u vodi, lišće im je čvrsto i lijepo, i mislim da im to uopće ne smeta - dok god nema problema, a oni tjeraju tako puno novog lišća. |
|
Filip, Valpovo
|
*Bonsai*
Nedavno posijan Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj spati je ogroman ali ne cvjeta već neko vrijeme.Morat ću ga presaditi,stara saksija mu je pretjesna..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
*Bonsai*
Nedavno posijan Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
htjela sam je presaditi u vecu saksiju ali sad cvjeta pa neznam dali smijem
|
|
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
fsoulf meni ove fleke na lišću izgledaju kao da su sfureni od hladnoće ili pak od sunca
|
|
Odgovori | Stranica <1 1213141516> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |