Sedumi-žednjaci-tustike |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 22> |
Korisnik | |
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
prekrasno izdvajam ovog sa zutim cvjeticima kako se zove
![]() |
|
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
krasni sedumi, a i kaktusići.
Ovaj žuti cvijet - to je neka vrsta delosperme |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
kupila frendici sedumcic za poklon, bilo je otpalo par listica pa sam ih piknula da vidim hoce li se primiti. i jesu :) slatki su, mikro mini al fora.
![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Moji su bili takvi (takve boje dok su zimovali). Sada kada su na suncu, pocrvenili su ko kuhani rakovi (dobila ih u 2 mjesecu od frendice iz Makarske)
|
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Moon odlična fotka,krasan je.
|
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
sedum acre
opis: mala biljka sa stabljikom polegnutom pri dnu. Listovi su mali, mesnati i sočni. Cvjetovi su jarko žute boje, pet latica, klasasti, otvaraju se u obliku zvijezde. Popularno nazvani: plop, plop, plop stanište: biljka kamenjara i mediterana tip zemlje: siromašna i suha zaljevanje: malo i oskudno prezimljavanje na kontinentu: hladna prostorija ![]() ![]() ![]() |
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Stvarno je poseban,prelijep.
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Meni jedan od najljepših seduma Sedum furusei ili Orostachys furusei |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
zaista je predivan draga Camellia
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
ivana000 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
Veliki pozdrav! Ovo je moj sedum. Ne znam što mu se desilo, ali nekak mislim da ne bi trebao imati ove suhe listice po sebi? Ili se ja varam? Da li je to normalno kod starih biljaka? Jer ova je stara sigurno 7-8 godina. Htjela sam pitati kako mu mogu pomoći, osim da ga presadim u drugu teglicu? Jel mu smijem maknuti te suhe listiće? U biti ne znam što da mu napravim da dođe malo sebi? Molim za savjete
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Da sam ja na tvom mjestu, ja bi sve vrhove porezala i ponovo zapelcala da se biljka obnovi. Nadam se da će ti se javiti neki veći stručnjak - sretno ! |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
sanja1986 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 28 Svibanj 2013 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 7 |
Ovo je moj sedum :) Nisam ga uzgojila nego se nekom otkinula grančica i pala sa balkona, ja sam ga lijepo upikla u zemlju i on je pustio korjenčiće :) jako mi je lijep i nadam se da će se razgranati kao vaši :)
![]() |
|
![]() |
|
bucka123 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 665 |
Camellia, nisam ni pomislila da je netko drugi vlasnik ovog posebnog primjerka. Meni je neobično lijep.
|
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
![]() |
|
Pet ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2013 Status: Offline Bodovi: 8 |
Pozdrav svima, evo ja sam nova
![]() http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/sedum_spathulifolium/61773.aspx - ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...draga Anastazija, tvoji sedumi savršeno izgledaju
![]() ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |