Ciklame - Cyclamen |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 37> |
Korisnik | |
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Drago mi je da uživate u ovim ljepoticama...zbilja su zlata vrijedne.Još samo da moja jadnica ozdravi i stižu slikice kad procvjeta....pozdrav svima
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Jao što su ti krasne dmirce.Predivne su
![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Jeste nisu kao kupovne ali su moje stare ciklame sad su obje odcvale imam i roza i crvenu,ali malo su slabije nisam stavio sliku.Ova bjela je imala 15-tak cvjetova jako krupnih i samo 5-6 listova dok ovu sičušnu memoram ni opisivati slika kaže sve.A eto nekako sam i uspio ubaciti sliku sad vidim da je jednostavno.Pozz.
|
|
![]() |
|
Bravo na ciklamama.Treba znati s takvim ljepoticama.Nažalost,rijetki ih održe nakon što ocvatu i da cvatu ponovo...Nije ni meni uspijela ovakva bujna cvatnja bez obzira na to što je uspijela kod mene 3 godine.Većinom je izbacivala samo zelene listove i tu i tamo pokoji pup al dok je ponovo cvala cvatnja nije bila kao kod tebe.Samo nastavi tako pa ćeš nam ti davat upute kao Voki s amarilisima
![]() |
|
![]() |
|
Jeste ova mala sitna ciklama boja neznam ni koliko je imala cvjetova,a dok je crvena imala samo jedan cvjetić,a bit će drugi put bitno je da sad malo poslje cvatnje odmore.Nisam ove godine još ni sjeme skupio mislim da se neisplati jer mi samo niknu i osuše se taj postupak mi nikako neide,ali nema veze.
|
|
![]() |
|
Budem ja probala sa sjemenom kad uzmem novu makar ne znam ni kad će to bit.Moglo bi potrajat
![]() |
|
![]() |
|
Pa imat češ novu najvjerojatnije kad dođe nova sezona,a i zašto nebi uspjela kad ih voliš,a nije problem doći do sjemena samo je problem dalje ih odhraniti.
|
|
![]() |
|
Pa da budem iskrena ne znam ni kad im je sezona,što je zapravo sramotno
![]() |
|
![]() |
|
Tea sezona ti počinje negdje pred zimu pa se moraš malo strpiti,a i moje polako idu na zasluženi odmor još nekoja ima di koji cvjet i gotovo do jeseni.
Evo primjera za sve koji vole ciklame da ih probaju razmnožiti slikice su malo mutne,ali se nadam da će biti u redu. |
|
![]() |
|
Ma da,tako sam i ja radila samo što je zapravo ne zgodno jer ja nisam vidla ni što tresem i gdje ga stavim jer je cvijetić jako mali i očito se treba biti jako precizan sa stavljanjem na tučak.Očito trebam pokušavat (kad ih kupim) dok ne uspijem i dok ne skužim princip probavati.Ugl hvala
![]() |
|
![]() |
|
Nadam se da sam koliko toliko pomogao neznam dali si vidjela ostale slike jer je meni samo ispisana adresa daljnjeg postupka i nije ubačeno u poruku.Ništa sad ti samo preostaje da sačekaš sezonu ciklama.
|
|
![]() |
|
Da,samo sam jednu sliku vidjela...no dobro strpit ću se
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Super izgledaju i ljepe su boje
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Moje ciklame su potjerale đunglu listova,tri su unutra,a dvije sam presadila i stavila na sjeverni prozor izvana i jako im paše,ali od cvjeta nema ništa,i kaj sad da radim,poslikat ću,pa da vidite dal je to normalno.Unutra vidim pokoji mali cvjetak ,ali se ne probije na površinu nego odumre.
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra tak je bilo i meni...potjerale đunglu listova i tu i tamo pokoji cvjetić i nisam znal kak ih natjerat na bujnu cvatnju kao kod dmrice.Meni su ciklame što su bile starije to su rjeđe cvale...
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Drage moje,
ciklame,ako je moguče,treba posaditi u vrt,očistiti žute listove,u hlad,
svakako,da nisu na suncu.
|
|
![]() |
|
Meni se u zadnje vrijeme događala ista situacija ko i kod Silvestre,dolazi tu i tamo koji pup i odumre za par dana.Probala sam i više zaliti i nije pomoglo.Nakon tog je dobila čudnu bijelosivu boju listova i sad više ništa od nje,nažalost.3 godine je bila na istom mjestu i ništa nisam mjenjala i sad joj najedaput nekaj nije pasalo i ništa više od nje.
Sad čekam novu sezonu i novu nadu ![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
i moja je na rubu krepavanja :D bas mi ne idu... a tako me privuku svake godine i na kraju :(
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |