Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Orhideje - generalna tema
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Orhideje - generalna tema

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 33>
Korisnik
Poruka
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 09:19
da cvijeticljubac, kad im se uvijeti pogode ne prestaju cvijetati cijelu godinu...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 11:11
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Moje deje koje izigravau salatuLOL dobile su izgon u dvorište..

O, pa ti imaš još mjesta na polici LOL
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 19:39
Imam keikija starog tri godine....ustvari to onda vise nije keiki nego mlada orhideja ...kako ju potaknuti da cvijeta....samo rastu listovi????
Na vrh
buba mara30 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 29
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buba mara30 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2012 u 12:01
hvala pokušat ću i ja.možda i meni budu tako lijepesmile75
Na vrh
absynthe View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje absynthe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2012 u 15:22
Cure, evo i mene u klubu zaljubljenih u orhideje.... Dobila sam prije dvije godine jednu Nobile, koju sam potpuno uništila neznanjem, i prije dva tjedna vrag mi nije dao mira, išla sam opet pokušati.... Moj prvi Phal.... Kupila sam je u Kauflandu, onako jadnu, slomljenih listova, smežuranu, s jednim cvijetom i dva pupa. Taj cvijet na sebi je imao neku crnu točku, a za pupove sam mislila da će pootpadati, ako ne zbog lošeg stanja iz Kauflanda, onda od moje silne brige.

ovako izgledaju listovi koje redovito špricam svaki dan. Dejica je na istočnom prozoru, ujutro do 10h ima direktno sunce i nije se žalila uopće, mislim da joj tu odgovara.

nisam bila zadovoljna njenom podlogom, komadići bora su bili preusitnjeni, a i čini mi se već polutruli, pa sam se nećkala da li da ju presadim ili ne... ipak je imala cvijet i dva pupa, no riskirala sam i očistila je od te kore bora, istuširala i odrezala trulo i beživotno korijenje, te ju vratila u posudu koju sam ispunila s malo glinopora kojeg mi je ostalo od prije... nisam ništa drugo imala pri ruci...

znam da to loše izgleda, mislila sam da nema šanse da u tome uspije, nisam joj još kupila ni gnojivo, ali mislila sam samo privremeno, dok se ne zaletim u vrtni centar....

Zalijevam je svaki dan prskanjem, ponekad samo prskam zrak oko nje. Prozor na kojem je stalno je zatvoren jer se bojim propuha, no znam da ustajali zrak ne voli.... i tako ona stoji i stoji i stoji... i sinoć pred nevrijeme, ja otvorim prozor na kip preko noći da uđe malo zraka, i jutros se probudim, a moja dejica počela otvarati svoj pup!

do sad, u tri popodne, već ga je napola otvorila! Ja sam presretna jer nisam znala da će se trgnuti nakon što sam ju presadila u glinopor! Pogotovo zato jer joj najmanja stabljika ima žute listove, još iz kauflanda! nadam se da će krenuti novi kad ocvate..... lijep pozdrav....

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2012 u 16:49
Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Moje deje koje izigravau salatuLOL dobile su izgon u dvorište..

O, pa ti imaš još mjesta na polici LOL
Nije me dugo bilo doma pa se prorijedilosmile43
Nadoknadit ću ja to, popunit svaku prazninu....
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2012 u 16:54
@absynthe dobro nam došlasmile73
...spasila si jedan dendrobium od sigurne propastiClap
Što se zalijevanja tiće, uspori malo, previše ih vode ubija
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 07:34
uglavnom je kod biljaka bolja ona teorija da je bolje manje vode nego previse...

od previese vode biljka trune i propada

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 08:29
Originalno poslano od člana bugic bugic napisao:

Imam keikija starog tri godine....ustvari to onda vise nije keiki nego mlada orhideja ...kako ju potaknuti da cvijeta....samo rastu listovi????

Mislim da bi svi htjeli znati odgovor na to pitanje Wink
U pravilu, za cvijetanje im je potrebna veća razlika u temperaturi između dana i noći (proljeće, jesen). Tad ju malo slabije zalijevaš i trebala bi izbaciti cvijetnu stapku. Ali one jednostavno cvijetaju kad to žele. Imam ih nekoliko na svakom prozoru, uvijek se nađe pokoja tvrdoglava koja odbija suradnju (mada ima iste uvijete kao ove što cvijetaju)

absynthe , krasan ti je dendrobium. Baš me zanima kako će ti uspjevati u hidrokulturi. To mi je ful interesantno, ali još uvijek nisam isprobala

Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 10:44
Emily....dosadilo mi je to cekanje da procvjeta...sada cu je izbaciti van iz kuce, pa mozda pokaze da je odrasla....tj pusti cvjetnu stapku Mislim da joj je vec vrijeme. Vani ce imati tu razliku temperature, pa mozda uspije Nemam sto izgubiti nagledala sam se njezinih listova
Na vrh
Jall View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jall Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 13:59
Evo ovo su moje orhideje

Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 14:39
Jall keasne su ti orhideje,moje tek sad počimaju puštat cvijetnu stapku neke po dvije a neke niti jednu
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 14:55

Jall dobrodošla!
Orhideje su ti prekrasne, a one na 2. i 3. slici su mi posebne - takve još nisam vidjela  smile94.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Jall View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jall Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 14:59
Hvala na kometarima, najviše me veseli što su to većinom orhideje kupljene po raznim centrima kao "oštećeno" cvijeće po onim smiješnim cijenama tipa 19,90 a kakve su sad.
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 20:30
Predivne su ti orhidejice Heart
Iz mog iskustva, te spašene najljepše cvjetaju Wink
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 20:50
Evo i malo mojih Wink
Dendrobium

Phalaenopsis

Ascocenda

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 22:49
@Emilly
Dejice su ti kao i uvijek prekrasne, a zeleni den je smile39
Na vrh
Jall View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jall Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2012 u 07:23
Emilly ove bijele su ti super!
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2012 u 08:03

Prekrasne su!
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2012 u 08:09
Prekrasne orhideje,PREKRASNE!!
Josipovac,Osijek
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 33>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.