Orhideje - generalna tema |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 33> |
Korisnik | ||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
da cvijeticljubac, kad im se uvijeti pogode ne prestaju cvijetati cijelu godinu...
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
|
![]() |
||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
|
Imam keikija starog tri godine....ustvari to onda vise nije keiki nego mlada orhideja
![]() |
||
![]() |
||
buba mara30 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 29 |
|
hvala pokušat ću i ja.možda i meni budu tako lijepe
![]() |
||
![]() |
||
absynthe ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 7 |
|
Cure, evo i mene u klubu zaljubljenih u orhideje.... Dobila sam prije dvije godine jednu Nobile, koju sam potpuno uništila neznanjem, i prije dva tjedna vrag mi nije dao mira, išla sam opet pokušati.... Moj prvi Phal.... Kupila sam je u Kauflandu, onako jadnu, slomljenih listova, smežuranu, s jednim cvijetom i dva pupa. Taj cvijet na sebi je imao neku crnu točku, a za pupove sam mislila da će pootpadati, ako ne zbog lošeg stanja iz Kauflanda, onda od moje silne brige.
![]() ovako izgledaju listovi koje redovito špricam svaki dan. Dejica je na istočnom prozoru, ujutro do 10h ima direktno sunce i nije se žalila uopće, mislim da joj tu odgovara. ![]() nisam bila zadovoljna njenom podlogom, komadići bora su bili preusitnjeni, a i čini mi se već polutruli, pa sam se nećkala da li da ju presadim ili ne... ipak je imala cvijet i dva pupa, no riskirala sam i očistila je od te kore bora, istuširala i odrezala trulo i beživotno korijenje, te ju vratila u posudu koju sam ispunila s malo glinopora kojeg mi je ostalo od prije... nisam ništa drugo imala pri ruci... ![]() znam da to loše izgleda, mislila sam da nema šanse da u tome uspije, nisam joj još kupila ni gnojivo, ali mislila sam samo privremeno, dok se ne zaletim u vrtni centar.... ![]() Zalijevam je svaki dan prskanjem, ponekad samo prskam zrak oko nje. Prozor na kojem je stalno je zatvoren jer se bojim propuha, no znam da ustajali zrak ne voli.... i tako ona stoji i stoji i stoji... i sinoć pred nevrijeme, ja otvorim prozor na kip preko noći da uđe malo zraka, i jutros se probudim, a moja dejica počela otvarati svoj pup! ![]() do sad, u tri popodne, već ga je napola otvorila! Ja sam presretna jer nisam znala da će se trgnuti nakon što sam ju presadila u glinopor! Pogotovo zato jer joj najmanja stabljika ima žute listove, još iz kauflanda! nadam se da će krenuti novi kad ocvate..... lijep pozdrav.... |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Nije me dugo bilo doma pa se prorijedilo
![]() Nadoknadit ću ja to, popunit svaku prazninu....
|
||
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
@absynthe dobro nam došla
![]() ...spasila si jedan dendrobium od sigurne propasti
![]() Što se zalijevanja tiće, uspori malo, previše ih vode ubija
|
||
![]() |
||
![]() |
||
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
|
uglavnom je kod biljaka bolja ona teorija da je bolje manje vode nego previse...
od previese vode biljka trune i propada |
||
![]() |
||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
|
Mislim da bi svi htjeli znati odgovor na to pitanje ![]() U pravilu, za cvijetanje im je potrebna veća razlika u temperaturi između dana i noći (proljeće, jesen). Tad ju malo slabije zalijevaš i trebala bi izbaciti cvijetnu stapku. Ali one jednostavno cvijetaju kad to žele. Imam ih nekoliko na svakom prozoru, uvijek se nađe pokoja tvrdoglava koja odbija suradnju (mada ima iste uvijete kao ove što cvijetaju) absynthe , krasan ti je dendrobium. Baš me zanima kako će ti uspjevati u hidrokulturi. To mi je ful interesantno, ali još uvijek nisam isprobala |
||
![]() |
||
|
Emily....dosadilo mi je to cekanje da procvjeta...sada cu je izbaciti van iz kuce, pa mozda pokaze da je odrasla....tj pusti cvjetnu stapku
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Jall ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 5 |
|
Evo ovo su moje orhideje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
|
Jall keasne su ti orhideje,moje tek sad počimaju puštat cvijetnu stapku neke po dvije a neke niti jednu
|
||
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Jall dobrodošla! Orhideje su ti prekrasne, a one na 2. i 3. slici su mi posebne - takve još nisam vidjela ![]() |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
![]() |
||
Jall ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 5 |
|
Hvala na kometarima, najviše me veseli što su to većinom orhideje kupljene po raznim centrima kao "oštećeno" cvijeće po onim smiješnim cijenama tipa 19,90 a kakve su sad.
|
||
![]() |
||
|
Predivne su ti orhidejice
![]() Iz mog iskustva, te spašene najljepše cvjetaju ![]() |
||
![]() |
||
|
Evo i malo mojih
![]() Dendrobium ![]() Phalaenopsis ![]() ![]() Ascocenda ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Emilly ove bijele su ti super!
|
||
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Prekrasne su! |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
![]() |
||
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
|
Prekrasne orhideje,PREKRASNE!!
|
||
Josipovac,Osijek
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 33> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |