Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Morsko-cvjetni ugođaj
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Morsko-cvjetni ugođaj

Odgovori Odgovori Stranica  <1 144145146147148 370>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2010 u 18:32
Predivno Lantana..kod tebe uvijek odmorim oći na predivnim slikama i ugrijem se na suncu..sve je prelijepo, ali izdvojila bih ovu biljčicu..posebna je..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2010 u 22:13
Hoya ono na zadnjoj slici na onom suhozidu je kao što je Korijenko rekla sedum Aurora (ovaj rođak od burrita LOL)

Korijenko dobro si pogodila koji je sedum, a ostići moraju kod nas biti veliki kad iz godine u godinu samo rastu.

Niho samo se svaki dan malo ljuljaj i do ljeta će bit super.

Ivna nema problema za rođaka Wink

Lika njevica je inače dosta izdržljiva, ali obično izgleda dugo vremena jadno kad se presadi, da bi je najrađe bacio, a onda odjednom prolista.

Stefkaja on je inače zelene boje, ali zimi pocrveni i onda ga je lijepo vidjeti u tim žarkim bojama, ali čim ga uneseš u kuću opet pozeleni i sav se izduži.

život je more
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2010 u 22:27
dobro, kaj se vi na feštu spremate bez mene? LOL
već mi se bedasto ponavljati pa samo lunjam vrtom i sunčam se kaj zmijica smile184
ali ostići... smile39
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2010 u 23:16
Draga Lantana, pa ti ćeš nas kontinentalce ubiti u pojam! Kukurjeci, jasmin, gazanije, ruže... i sve se dobro drži kao da nije zima.
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2010 u 23:56
ma ne samo vas kontinentalce, nego i nas, ili baren mene

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Jurica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 234
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jurica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2010 u 09:06
Ima Lora pravo,ja u primorju pa u vrtu niš,sve golomrazica odere.A Lantana ko da ima vrt na nekom kontinentu gdje neme zime...ostići,to je slikano 27.1.?Za navjerovati!
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2010 u 09:26
ma tako je, ne samo kontinentalce, evo i ja sam koliko toliko blizu al svo cvijeće mi je živa smrzotina...ova zima je baš bespoštedna !
Kod tebe Lantana baš se nauživam i odmorim u vrtu i predivnom cvijeću, dapače više sam u tvom i naravno vrtovima ostalih ljubiteljica cvijeća no u svomLOLLOL....al se nadam da će brzo barem malo zatopliti da mogu "zaroniti" u svoj...
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2010 u 15:18
prekrasan je užitak navratiti u tvoj čaroban vrt, draga Lantana. Neizmjerna ljepota i savršen sklad kamena, zemlje i cvijeća ne ostavlja ravnodušnim nijedno osjetilo. Ponekad poželim da se mogu teleportirati na neko vrijeme u tu zanosnu cvjetnu rapsodiju.
Lijepi pozdrav        

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2010 u 15:27
evo me opet, zaboravih komentirati rođaka :

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2010 u 21:07
I ja kažem buritov rođak je predivan, čak se ljepše obukao od burita, ali ostići su ipak u punom sjaju.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2010 u 21:11
burito i njegov rođak se takmiće u ljepoti..preljepi su smile91
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2010 u 22:17
samo sam svratila i ostavljam ti poljubac smile79
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2010 u 22:48
Konte ma nema nikakve fešte bez tebe, sunčaj se i pazi na druge zmijice...

Cimi zanš posebno sam ponosna na kukurijek, dobila sam ga u VŽ posadila i odmah je procvjetao, i cvjetovi mu jako dugo traju, a mislila sam da to nije cvijet za ova područja, mora još samo ljeto preživjeti...

Don't cry Lora, evo brzo proljeća...

Jurica, nema kod nas neke zime, prosjek temperature je oko 10 stupnjeva, samo nas ubija bura, ali zato ljeti ode toga zbog velikih vrućina.

Mini, ja nikad nebi rekla da je takva razlika kod mene i tebe, nego kako se drži weigelia, moja je skroz gola, ali mislim da je ok.

Sara koja si ti umjetnička duša, ovo kao da je neki pisac napisao komentar, hvala ti i ništa se nemoj teleportirati nego dođi malo uživati na suncu... i buri, ona ide kao prilog suncu...

Triša i Bromelija hvala vam

Danas je bilo sunčano, ali je bilo prilično hladno, malo sam ošišala budleju i skupila sjeme pacifike, i već je sunce bilo na zapadu i odmah je bilo zima.

...jedna slika strelizie da vas malo ugrije, slikano ispred hotela

život je more
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2010 u 18:37
Lantana, ispred tih tvojih hotela ima zaista krasnih biljaka
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2010 u 18:56
Lantana ovo nije pošteno, još i streliziaLOLLOL

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2010 u 22:29
ma ovo je previše -prekrasan je i moram ti reći danas sam išla do Hotel -sedra i vidijela jedan manji Motel i piše -Šaha ------pitaj Mirka da mu nije poznato to ime -a sijetiće sesmile96jer i meni je naum palo
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2010 u 11:08
Mini, ja nikad nebi rekla da je takva razlika kod mene i tebe, nego kako se drži weigelia, moja je skroz gola, ali mislim da je ok.

-------------
začudo, moja ima polusasušene listiće i ne da ih nikome, unatoč burama,jugu - nevrimenu.... ja bih je orezala da načinim neku ljepšu formu, al mi je savjetovala draga forumašica da bi je bilo bolje ostaviti takva kakva je jer da neće cvjetati sljedeću sezonu.....gledam susjedinu: ogromna kugla-veća od mene, možeš zamisliti kako će izgledati kad procvjeta.....
smile79
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 538
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2010 u 17:05
Kad god mi dojadi ovo zimsko doba sa svim svojim karakteristikama kakve upravo vladaju oko mene (u mom karaju i šire), ja odem Lantana na Tvoje stranice po utjehu. Kako to učinim dosta često, ne ostavljam tragova ni poruka. Za to postoje dva razloga zbog kojih mi je iskreno neugodno. Prvi je neopisiva ljubomora, a drugi je nedostatak riječi.
Iako Cimi i ja imamo svoj kontinentalni raj, ne skrivam ljubomoru na Tvoj mediteranski raj. Muči me nedostatak riječi da opravdam svoju ljubomoru i pohvalim svu izuzetnu ljepotu tvog raja. Svi prije mene izupotrebljavali su sve najbolje riječi pohvale i divljenja. Meni preostaje samo reči- rajski fascinantno. Kao što bi Enis Bešlagić, član žirija u "supertalenti" rekao: "To je art." Da, to je umjetnost i to kompletna i višeslojna. Umjetnost kreiranja i realizacije, umjetnost oplemenjivanja i prilagodbe okoliša, umjetnost življenja u usklađivanju poslovnih, obiteljskih i obaveza prema vrtu i biljkama i umjetnost u prepoznavanju, viđenju te bilježenju svega toga  objektivom fotića, a da se ne zanemari ni pejzaž ni detalji. Nadam se, da slobodno u ime svih nas kojima daješ priliku da u tome uživamo, kažem: Hvalat Ti!

Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2010 u 18:28
Otok, istina je da su u posljednjih nekoliko godina puno uložili u hortikulturu oko hotela, ogromni iznosi, iako rezultal nije uvijek proporcijalan uloženom. Vrtlar je moj dobar susjed, ali sada on mene pita umjesto ja njega kako postupati s nekim biljkama.

Lora, strelicija nažalost nije moja, ja imam jednu malu koju sam uzgojila iz sjemena, ali nikako da naraste i procvjeta, ali ono strpljen spašen...

Niko, kaže Mirko da se on jedino sjeća Šefike i one njene prijateljice LOL

Mini, glavno da je preživjela prvu godinu, dalje će nadam se biti dobro. Ona i japanski javor imaju počasno mjesto u vrtu.

Inox, meni isto nedostaje riječi da ti odgovorim na ovaj tvoj post. Hvala i tebi na lijepim riječima, one su uvijek još jedan dodatni podstrek. Istina je da se ja uvijek mislim na detalje, ali i na kompletnu kompoziciju. Imam ja još puno ideja, pa čak i materijala, ali nemam izvođača, htjela bi napraviti malu fontanu za koju imam veliku kamenicu i kamene oluke s jedne stare kuće, ali to je sve teško ko vrag, u kamenu je teško raditi, ali bit će jednom...

Danas do podne je bilo prekrasno vrijeme, sunce je bilo zubato, ali prekrasno za malo prošetati vrtom, pa evo malo detalja iz vrta...

Procvjetala moja mlada mendula (badem)

Zimski jasmin

Aloe

Limun

Bugenvilia ponovno cvate

Njevica cvate većć dva mjeseca

Neven

... i divlji neven, malo mu je manji cvijet, a puna ga je ona padina

Gilardia

... i za kraj dvije iz dnevnog boravka s pogledom na more

život je more
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2010 u 18:30
Daj Lantana šalji proljeće prema Rijeci, jer kod tebe je već obavilo sve što je trebalo.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 144145146147148 370>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.