Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 147148149150151 243> |
Korisnik | |
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na plaži pronađen ovaj češer, neuobičajan za ovo podneblje, dali neko zna od čega je. Pun je sjemenki, još se nije otvorio do kraja. Stavila sam ga u grijani prostor da se otvori pa bi posijala ali ne znam šta.
![]() ![]() I još nešto: dobila sam sjeme neke penjačice iz Subotice ako ko zna po obliku sjemena o kojoj biljčici se radi molila bi da mi odgovori! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Ovaj šareni grmić je eonimus, a ostalo neznam. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
vidjela sam kod naših susjeda u gradu tekomu u obliku stabla, tako je valjda orezivana, pravo deblo ima a mlade grane-izboji s cvjetovima čine krošnju, baš ju budem slikala slijedeće sezone
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Mislim da je. A ova se ne penje zato što se nema uz što penjati.
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Otok, dali se ova biljka zove Tecomaria capensis ? To je vrsta tekome, samo me je zbunilo što sam tekomu smatrala isključivo penjačicom..
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Otok, ima cvijetove takve ali su sitni, crvene boje ali se ne puže kao tekoma, raste kao grm pa me zbunilo.
Ovo je reznica , listovi su malo okruglasti
![]() ![]() Na vrhu je bio cvijet
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
imam i ja doma asparagusa i to 3 vrste, ali niti jedan ovakav, ali planiram ga nabaviti stvarno je drugačiji i ne sliči na asparagus jer ima krupnije listove od onih najčešćih |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Mira, na slici 3 je tekoma (ako dobro vidim)
Evo, išla sam je slikati u vrt, ima li ovakav cvijet? ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala natalija
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Hvala, Natalija. Ti mi uvijek točno otkriješ što imam.
![]() Kako mi samo nije pao na pamet asparagus, a doma imam maloga! ![]() |
|
![]() |
|
mira onaj kaktus je neka opuntia - ficus indica, a ono na prvim slikama i meni sliči na noćurak, onaj što mu se u sumrak otvaraju cvjetovi
|
|
![]() |
|
andina mislim da je ovo vrsta asparagusa
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Silvy, ovo je biljka od metar visine pa sam zbunjena.. Vidim da i Triša ima tako visoki, znači, ipak je noćurak...
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Mira K,
1. noćurak, mislim da ga imam u vrtu (a imam i sjemena), a ostale ne znam. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Imam i ja pitanja: Biljke slikane u Turskoj 1. Noćurak ![]() ![]() 2.
Koji je ovo kaktus
opuntia - ficus indica - indijska smokva
![]() 3.
tecomaria capensis
![]() tecomaria capensis
![]() 4.
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Evo opet mene s pitanjem: Što je ovo?
![]() ![]() Ima nekoliko većih grana koje se savijaju ako nisu privezane i ima puno trnja. Jaaaako je pikava biljka. |
|
![]() |
|
da ![]() |
|
![]() |
|
kamilica ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 15 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 914 |
Hvala Natalija...ja sam kao i Silvy na google pisala svašta nešta, tipa dvro -grm sa crvenim cvijetom, i sl. ali ništa nisam našla. Sada kad si ga imenovala, cleonešto, a ono slika na guglu i podataka koliko hoćeš...
Hvala još jednom
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
hvala tropi , krasna biljka baš sam
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 147148149150151 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |