Franjicine kopanjice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 51> |
Korisnik | |
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nikad nisam rekla, draga moja Trisha da mi slike zalaska sunca nisu nešto, nego sam rekla kako često razglednice s tim motivom izgledaju kičasto da čovjek ne povjeruje a onda nas neki puta priroda iznenadi i zapravo bude još kičastija. Moram priznati da se ne mogu opredijeliti između zore i sumraka koji mi je dio dana ljepši i u kojem više uživam pa tako i podjednako uživam i u fotkicama istih.
Moj kaktusarij je posljedica druženja s forumom i lanjskog ludovanja, jednostavno sam morala kupiti sve što sam vidjela a budimo pošteni i nisu neke pretjerano visoke cijene pa se zaigraš... nakon toga sam dobila zdjelu i nije loše nakon godinu dana, zar ne!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Franjice jednom si rekla da ti slike zalazaka sunca i nisu nesto, valjda zato sto ih svi slikamo
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
uskoro ce i proljece i ima sve da se oporavi
![]() ![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Da, sunce se probija
![]() ![]() |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Jedva sam pronašla svoj dnevnik od kada ga nisam pisala. Današnje me sunce razveselilo i kad sam ušla u dvorište i vidjela mačuhice kako su digle glavu odmah mi je bilo ljepše. Ulazim u stan MKM i ne vjerujem da vidim što vidim
![]() Toliko sam bila jadna ovih zadnjih 15 dana da nisam ni primjetila kad je počeo pupati i tek danas, kad ga je sunčeko obasjalo u mraku hodnika, upao mi je taj jedan, jedini cvijetak u oči.
Nekako mi je odmah bilo ljepše, čak mi ni moj i mamin kašalj nije se činio tako težak.
Nisam dugo bila tako dobre volje, malo sam išla pregledavati biljčice u mojoj sobi, nisam mogla povjerovati kad sm shvatila da su mi tri sablje, jedna sa žutim obrubom i dvije šargopirgaste jednostavno zgnjilile, zemlja potpuno suha a njih više nema i nekako su ljigavaste pri dnu.
Kala je početkom godine izbacila jedan cvijet, dugo je tako stajao na stapki neotvoren i sad isto tako sagnjilio. Nisam ga mogla politi jer je dobrih 25 sentimetara od zemlje, a i zemlja je skoro pa suha. Orhideja davno, davno odbacila cvijet, njegujem je i mazim i pazim po savjetima forumaša, samo što nije dobila ptičjeg mlijeka, nigdje ni traga nečem novom, samo se cvijetna stapka osušila, listovi ne izgledaju loše ali..Špahtlica nekakva nikakva... čuvarkuće se osušile....pa čak i kaktusići ne izgledaju baš najbolje i među njima ima sasušenih!
![]() Malo me to sve rastužilo a kako znam da ni ove godine ne mogu ništa promijeniti jer je pomor nastao zbog velikih razlika u temperaturi (cvijeću definitivo ne paše klasično grijanje i moj ritam zagrijavanja/pregrijavanja kuće vikendom) odlučila sam se za zadnju misao danas -
sunce se ipak probija, zar ne?
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...to sa pticama je istina...i ja ih čujem po noći, iako je zima....i one prolupale?...neki dan na otoku šetala sam po makiji i maslinicima, burno vrijeme, zima, a svaki grm vrvi od različitih ptica....tko kaže da sele na jug?..... strašno sam im išla na živce jer su bučno kvakotale, piskutale i poplašeno bježale....ko da ide Kiklop, a ne ovako "nježna" prilika...
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pa fala na savjetima, vidim da mi se asparagus drži kao zmaj, kaktusići kak vještice i još malo pa.... proljeće!
|
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Ja se isto ne sjećam da su prije ptice pjevušile cijelu godinu. Zadnjih godina ih čujem u svako doba godine i noći. Pred par dana je čak MM primjetio da žvrgolje u jedan noću. Pomislila bih da smo oboje šandrcnuli, ali nas je NPK razuvjerila. Tvoji koseki na snijegu su me podsjetili da je sad vrijeme kad bih i ja moje mogla počastiti sjemenkama i nasjeckanim orasima.
Zaista izaziva tugu pogled na uvele biljčice. Ako možeš, probaj nabaviti agril foliju, onu bijelu vrtlarsku tkaninu što izgleda kao staničevina. Moja ima trgovačko ime VRTEKS. Puno je laganija od deke, djelomično propušta svjetlost, zrak i vlagu, a između ostalog i služi tome da štiti biljke od promrznuća. Možeš probati i sa debljim prozirnim najlonom, tada moraš češće otkrivati, da se prozrači i ne upljesnivi. Držim fige! ![]() |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
Škripi, škripi snijeg pod nogama, ne znam koliko je celizijevaca ali je jako, jako zima, nosek mi se zalijepio... vedro i bit će i malčice sunčeka. Barem će duže biti dan pa ću nešto i napraviti.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Eto vidiš kako je to zarazno, pa zato ja svako jutro kad se "živa" probudim pomislim "kakva sreća", pa još kad mi cvrkut ptica ili sunce na prozorčiću uljepša dan, pomislim kako sam ustvari sretna.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Jučer sam "zazivala" sunce na stranicama žuto cvijeće i stavila gotovo sve cvijeće koje sam prošle godine imala jer sam bila sva jako žuto raspoložena... pa kako ovih dana takvo "vračanje" nekako krivo krene (sjetite se samo što je tzv. šamansko pročišćenje napravilo u novogodišnjoj noći) i meni se dogodila slična stvar . jutro osvanulo BIJELO
Nisam mogla vjerovati kad sam prtila snijeg, pravi, snijeg, škripavi (mada mi je puno draži sir škripavac ) , pravi šsnijeg škripavac
![]() Koliko god vam to bilo čudno, baš mi je nekako legla ta bijelina u još mrklom mraku a na sve strane se čuo cvrkut kosova. Prvi sam tren mislila da sam stvarno prolupala a onda za dokaz fotkala
![]() Baš ste me izludili, ne sjećam se da sam prije čula cvrkut kosića kad bih po mraku bauljala na posao, ne sjećam se da su mi takve stvari mogle uljepšati dan, ma nekako mi se čini da sam živjela jedan oskačeni život prije no što ste mi počeli okretati glavu na sve strane... baš vam svima hvala!
Stvarno je ljepši dan kad počne cvrkutom ptica pa makar posle čekaš vlak 40 minuta, posklizneš se na snijegom prekrivenom ledu i napraviš špagu kao njuvježbanija balerina (dobro da to nitko nije vidio i fotkao, no neki kažu da je u zapadnom dijelu grada seizmograf zabilježio jako podrhtavanje tla), otkriješ da su ti dozvoljeni minus "zaledili" na 0,00 (netko krivo proknjižio plaće), imaš provjeru (ne)znanja putem glupog, najglupljeg testa (o rezultatu ovisi visina provizije pa tako i same plaće)... ma da ne nabrajam dalje. Što god je moglo danas krenuti loše - krenulo je, no ja na kraju dana čujem samo cvrkut kosića!
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Oreži je kad malo popusti hladnoća. Jest ružno, ali je to "deka". |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Ja bih je ipak orezala, pa ako istjera mlade biti će nova biljka.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Ne mora biti nužno da će cijela biljka propasti ako joj se grane promrznu....možda preživi i na proljeće iznova potjera mlade izdanke
![]() |
|
![]() |
|
Sva sam nekakva tužna i pretužna, počelo mi se smrzavati cvijeće u predprostoru a ja nema kuda s ostatkom koji nije smrznut.
![]() Noćas ću pokušati pokriti dekom pa što preživi, preživi!
|
|
![]() |
|
Nismo Manči, to su kupovne naranče, nisu za jelo. Na žalost sa sestrom koja ima naranče i limun oko kuće u Lumbardi imamo "smetnje na vezama" tako da već dugo nismo ništa stavljale u šećer. Vidiš, moramo pronaći neku forumašicu sa Korčule, ili neku koja ima naranči pa da opet radimo "cukarine". Tako je davno bilo da više nisam niti sigurna jesam li zapamtila točan naziv!
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...divno...velika obitelj...sretna nevjesta.....aranžmani su pravi.... prirodni materijal je najljepši....fete naranača jako dekorativne....jeste li ih pocukarale?!
|
|
![]() |
|
Franjice, tek sam sada vidjela slike i uspjela sve pročitati.
Super ste to odradili, a vidim tvoja princeza ulovila buket - dali to možda ipak nešto znači?
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Franjice draga nasmijala si me do suza, odnosno TPS, ma to su naši prinčevi, iskreni do bola. A bogme i ganula. Želim ti sreću i veselje u novoj godini i svim slijedećim. Vidim da si uživala, a sada održi novogodišnje obećanje - budi svoja i ( da citiram Radio 101) SAMO TAKO....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |