Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kontesin vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kontesin vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 104>
Korisnik
Poruka
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2009 u 15:05
anaida pa pričaj kako ti to slonovo uho njeguješ? jel to može i vani biti? na suncu,u sjeni? puno vode,malo vode? a budem malo guglala da vidim kaj kaže o tome Smile ajd uslikaj svoj pa stavi

otok pa posadila sam na jesen..samo mislim da sam mjesto promašila...zaklonjeno je ogradicom pa ne dođe sunce odmah Unhappy a na brijegu je hladnjuckavo

inaja nemam za sada,ali bit će za koji dan Wink
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2009 u 18:47
Koja milina!!!!!smile71Sve redom,od jorgovana,tulipana,phloxića....smile120
A ovo"uheko" sam ja dobila od SilveK i ništ o njemu ne znam.Ja ga držim u kući,na prozorskoj dasci,zalijem ga kad se zemlja osuši i to je to.Vani bi možda mogao biti no negdje di je barem polusjena.Nekak mi se čini da bi ga sunce spržilo.Preko zime bi ga ja unjela u kuću.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2009 u 19:39
sasha kak si ti phloxiće  slala okolo,sa korjenom ili si grančicu odrezala? se lako primi?
e za ovo uho sam tako nekako i uspjela naćoi..ako ide van da ide u polusjenu..baš nekako nježno izgledaju listeki Smile

Zagorski bregi
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2009 u 20:24
Kontesaa, lijep je tvoj breg, pogotovo kada si ga lijepo ušarenila, krasno cvijeće, ali kamenjar sa Florijanom je smile120.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2009 u 20:34

Koji krasan vidiksmile39
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2009 u 21:29
Kontesa, pravi je gušt biti u tvom vrtu, moram to češće raditi.smile79
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2009 u 22:15
kat.rea hvala,za kamenjar se najviše i trudim jer sam njega prvoga započela i htjela bih ga uskoro napraviti onakvim kakvim sm ga zamislila,ali već imam i drugu viziju čim mi ova dosadi Wink samo još moram kamenja sa sljemena dofurati,a sad mi već i nije za u šumu ići..pojedoše me beštije..fale još neke biljčice koje sam zamislila..encijan mi je silvek poslala sjeme i posijala sam  i još možda koja i to (kao )bude to..a već sam zadnji puta gledala kaj bih preselila ili nekaj slično Big%20smile

smrcko ima i bolji na drugi kraj doline,ali znaš da sam po kiši trčala i slikala LOL

triša samo ti svrati..mogu ja i neke radne akcije smisliti smile96 Wink

Zagorski bregi
Na vrh
cvetlin View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 714
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvetlin Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2009 u 23:28

jesu phloksići lijepi al je meni ljepši jorgovan

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 10:35
Prekrasno, a pogled je smile227

evo malo o slonovom uhuWink
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 12:36

Kontesa kako ti je lijep vrt!!!

A imaš pravo i meni su tvoji phloxy najljepši, tako su se fino razrasli i rascvjetali, ma pravo bogatstvo...

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 12:55
Originalno poslano od člana shasha shasha napisao:

Koja milina!!!!!smile71Sve redom,od jorgovana,tulipana,phloxića....smile120
A ovo"uheko" sam ja dobila od SilveK i ništ o njemu ne znam.Ja ga držim u kući,na prozorskoj dasci,zalijem ga kad se zemlja osuši i to je to.Vani bi možda mogao biti no negdje di je barem polusjena.Nekak mi se čini da bi ga sunce spržilo.Preko zime bi ga ja unjela u kuću.

Kontesa točno tako, kao Sasha, i ja. Unutra mi je, na prozoru... Ponekad i dobije one uši što se zalijepe na lišće, pa ja to lišće otgnem i on dalje raste.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 21:09
anaida dobar ti je ovaj novi avatar Thumbs%20Up stavila sam uheko van u hlad,budem vidla kako mu paše
cvetlin sad vidiš koje je boje tvoj jorgovan Wink pokušat ću nabaviti mladicu bijelog pa neka raste

Zagorski bregi
Na vrh
cvetlin View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 714
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvetlin Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 21:17

Primio se,a nagodinu bum ga slikala kad procvate.

Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 21:30
ako je mala grančica  sumnjam, ja sam upiknula prošle godine- lijepo su se primile,ima listiće ali ni naznaku cvijeta, a mene žarko zanima koje je bojeConfusedLOL
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
maryann View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 246
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maryann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 21:42
ma kod vas sviju je sve preprekrasno a tek pogledi te brezuljci joj  savrseno je Clap
If tears could build a stairway
And memories were a lane
We would walk right up to Heaven
And bring you back again...
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 21:47
Kontesa,ja phlox razmnožavam sa korjenom.Gledam da svaka grana ima barem mali korjenčić.Nisam nikad probala samo sa grančicom,bez korjena.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 21:59
hvala sasha to me zanimalo Smile vidim da se prima za zemlju sa grančicama,ali nisam puno pažnje obraćala na to..kad ocvate moram probati i reznicom kojom

glede jorgovana..nemam neko iskustvo samo sam vidla da se dobro zakorjenjuje,ali mislim da iz mladice šibe neće odmah procvasti,ali tko zna Smile

Zagorski bregi
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 22:25
Ma jorgovan toliko puno pušta mlade sa strane da uopće nema potrebe sa šibom pokušavati zakorijenjivati.Samo iskopaš sa strane mlade grane,ne moraš ni sve,bitno da je dio sa korjenom a ostalo odsjeci škarama.Teško se vadi i na kraju je spojen sa glavnom granom tak da je lakše odrezati ,u zemlji naravno,škarama.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2009 u 08:39
Originalno poslano od člana shasha shasha napisao:

Ma jorgovan toliko puno pušta mlade sa strane da uopće nema potrebe sa šibom pokušavati zakorijenjivati.Samo iskopaš sa strane mlade grane,ne moraš ni sve,bitno da je dio sa korjenom a ostalo odsjeci škarama.Teško se vadi i na kraju je spojen sa glavnom granom tak da je lakše odrezati ,u zemlji naravno,škarama.
1. Kad?
2.Staviti tu granu u vodu pa posaditi kad pusti korjenček ili?
Naime, ja imam jedan jorgovan zguran između lovora i palme. Siroti preživljava, ali cvate svek prestupne godine.
A otraga na livadici ima mjesta. Pa bih ga moga tamo posaditi.
Hvala na odgovoru, samo ne znam gdje ćeš mi odgovoriti. možda najbolje ovdje!Big%20smile

Moram reći da je floks zbilja prelijep.
A vidik? Onaj za Andreu, užitak. Sjesti i odmarati oči i dušu.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2009 u 08:48
Baka,ja sam i pisala o presađivanju sa korjenom.Nisam probala sa odrezanim granama jer,kako sam i rekla,stvarno nema potrebe kad toliko mladih na godinu potjera.
Iskopaj taj jorgovan ,sa korjenom,i samo ga presadi na bolje mjesto.Kad? Pa bilo bi dobro da si to prije mjesec dana napravila no dobro bude i nakon cvatnje samo ga svaki dan zalij kad ga presadiš.
e da,dobro bi bilo čim više korjenja iskopati iz dva razloga.1.lakše se bude primio.Iako će se on primiti i sa manje korjena ,bitno da ga ima.2.da ti na istom mjestu ponovo ne počne nicati iz ostataka korjena.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 104>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.