Osteospermum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 18> |
Korisnik | ||
malibibić ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Travanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Za sve biljke nakon presađivanja treba pričekati 2-3 tjedna prije prihrane. Čini mi se da imaš malo zemlje u tegli, ja sve tegle napunim zemljom do 2-3 centimetra od vrha |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
|
Na cjelodnevnom suncu!
![]() ![]() sa ovin žutim se nešto događa, mislim da ide u mirovanje jer se je stvarno iscvjeta a i bura i kiša ga omlatile. ![]() U piratu nisu ni upola lipi i bogati kao kad su u zemlji, ovi moji su prošlogodišnji. |
||
![]() |
||
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
|
Ajme cikas, šokiralo me ovo, pozitivno naravno!
Prekrasni su ![]() |
||
![]() |
||
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
|
U pravu si, fantastični su. U proljeće su najlipši! |
||
![]() |
||
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
|
Joj divni su. Imam dva mala jedan je lijep grmić, a drugi je veći ali sav povaljen kap puzavac. Da li je to normalno ili da ga povežem da dobije grmolik oblik?
|
||
Pozdrav iz Osijeka
|
||
![]() |
||
|
Ja ga nebi povezivala, pust ga da puže, prekrasan je onako puzav i velik!
|
||
![]() |
||
|
Kupila sam jučer opet ovaj sa kopljastim laticama
![]() Prvi cvitići su bili kopljasti a potom se pretvorili u obične. ![]() možda se na slici ne vidi dobro (krajni pitarić). Zna li ko zašto se to događa? |
||
![]() |
||
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
|
malibibić, dopunila sam im zemlje još, danas su me već razveselili s još otvorenih cvijetova
![]() Cikas, već sam negdje čitala da ljudi imaju isti problem s takvim laticama, ali nigdje ne mogu naći koji je razlog tomu ![]() ![]() |
||
![]() |
||
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
|
![]() Sav mi je neki puzav. Zar je to takva vrsta? ![]() Ovaj je lijep grmolik |
||
Pozdrav iz Osijeka
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
![]() |
||
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
|
prekrasni su ostići,ali onaj "marsovac" je poseban......
|
||
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
evo da se malo uključim u temu. Pelcala sam od kupljenog ostića marsa grančicu i evo što je ispalo. Mislila sam da će biti mars, a kad ono on se nemože odlučiti pa cvate s oba cvijeta.
![]() |
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
|
belica,
da to nisu mozda bile u kupljenoj zardinjeri dve razlicite biljke? inace obozavam ovaj cvet. |
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
Lavandablue- nisu, napisala sam da je bio jedan, mars. grančicu sam odrezala i piknula u zemlju prije mj dana recimo, prvo je procvao običnim, a sada i zafrknutim cvijetom, dakle ista biljka.
|
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
|
belice, ovo je interesantno
![]() Kada ti se razgrana, valda će imati ovako različite cvjetiće, obične i marsovce. Moji, bijeli i ljubičasti su prestali cvasti. Posađeni su u vrtu. |
||
![]() |
||
|
Silvy i moj matični je u vrtu i nešto miruje u zadnje vrijeme. A ovaj čudni i mene baš veseli da vidim kakav će dalje biti.
|
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
|
belica,
onda je to jako zanimljivo. meni se zapravo to bas i svidja. a narocito ta jarko roza boja. to onda lici kao da je neka 'kalemljena' vrsta ostica ![]() |
||
![]() |
||
brunda ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 44 |
|
![]() ovako sada izgledaju moji ostići. imaju malo više cvjetića nego na ovoj fotki ali me muči što su grane toliko dugačke da su se objesile. što da napravim sa njima? da ih nekako privežem ili bih ih trebala skratiti da rastu više grmoliko? |
||
![]() |
||
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
|
![]() Ako mi još koji put padne na pamet sijati ih (a 100 % sam sigurna da ih više u životu neću sijati !!) u 100 godina neću imati toliko cvijetova kao ova Cikasova !! Moji su narasla kao šuma Striborova, i od 20-30 posađenih biljaka imam po 2 cvijeta !! I ni zericu više !! ![]() Uploaded with ImageShack.us Cijeli otok je njihov, visoki su prek pola metra !! I kao da tu netko mene zeza, od ta pri procvala, svaki je pun sjemenja !! ![]() |
||
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
||
![]() |
||
|
Moji ostići idu na prezimljavanje. U tegli su, kupljeni ovo proljeće. Još neki cvijetaju i voljela bih ih sačuvati za drugu godinu. Imate li kakav savjet kakvo im mjesto odgovara zimi? Hladno-toplo, svijetlo-tamno? I mogu li malo ošišati grančice pa piknuti u zemlju? Što mislite, hoće li se tako primiti?
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 18> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |