Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čaaarobni otok
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čaaarobni otok

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 78>
Korisnik
Poruka
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2008 u 16:51
Sad sam se sjetila da u blizini mene ima isto divlja pavit . Idem baciti pogled jel procvjetala ili ću morati žicati pelcer od tebe.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2008 u 23:27
Ajde, ajde vidi....kod mene ima takve na kila...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 14:29
Ako znaš kako ja ću ti napraviti pelcer od mog "multi blue" jer je stvarno poseban.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 21:31
Pronašla sam isto takve bijele cvjetiće na jednoj staroj kući u drugoj ulici od mene.Sad samo moram čekati jesen da probam presaditi kod sebe. Rekli su mi da se pavit najbolje pelca povaljenicama.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 23:19
Da to sam iz knjige  naučila, za sad samo teoretski  -  jedna se duga grana obali na zemlju i djelomično pokrije zemljom, ali da joj je vrh sa listovima  slobodan i da raste, sredina grane koja je prekrivena zemljom će pustiti korijene i onda se otkine ta grana  i odvoji od matične biljke .....

Branka je spominjala da pelcer pavitine mora imati koljence, tu valjda pusti korijen....pogledajte pod  -  Clematis.....smile78
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2008 u 23:25
Joj Triša divno, tek sam sad "dobro " pročitala tvoj post..... ako budeš imala vremena... pa na jesen... bit ću presretna jer sam već
20 - tak god zaljubljena u tu biljku  od kad sam je prvi put vidila u Bukovačkoj ulici u Zg.
Mislila sam da kod nas ne može...ali ima jedna malecka u  susjedstvu na otoku , u strogoj sjeni i procvjetala je.......Kultivare bi stavila pokraj ove šumske....tu se ljeti tuširamo pa ima više vode, a i sjeverna je strana.....smile78  
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2008 u 11:19
Da može se vjerovatno povaljenicom (tako se može većina biljaka) - povališ granu u zemlju i čekaš.
Ali imamo mi stručnjaka za pelcanja - Baku Beu, pa ću ja malo se konzultirati - sve za tebe.
RIJEKA

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2008 u 07:04
Hvala, Triša!smile78
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2008 u 10:17
Bilo gdje na svijetu staviš prst u vodu i povezan si sa svim ljudima, evo mene većeras na vezi sa "čarobnim otokom" Pusa, Uživaj u najstarijem sinu kad se pojavi!
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2008 u 23:12
Jadni moj dnevnik!
Nemam vremena ni za tebe , ni za moje on-line prijateljice!!
Udarile obaveze....ljeto je u Gradu.....gr-r-r-r
A vruuućeee za poludit. Cvrčci počnu već u 06 h, pa gude sve do mraka!
Zrak suh i vruć, biljčice otužile se, počele žutit , badava ih polijevam.......

Uskoro će otvaranje Ljetnih igara....središnji ljetni događaj.......zovu ga i Dubrovačka noć.....Pripremaju se nove krpice, sandale...treba imat i odgovarajuću preplanulu boju....odavno me to više ne zanima....
Poslije svečanog otvaranja, na radost djece a i  nas velikih  -  tradicionalni vatromet......smješno, pravimo čudo od par raketica, ali tradicija je tradicija i svi se rasporedimo po raznim zidovima, vidikovcima, taracama, cestama na Srđu i uživamo u noćnom pogledu na Grad ukrašen  raznobojnim slapovima  raketa....starija čeljad reču  -  rokete.....
Poslije toga je zabava na otvorenom, cijela stara jezgra prepuna ljudi, različite ponude ića i pića.... i  muzika na više mjesta....
Stvarno vrlo lijep ugođaj.....djevojke i mladići u renesansnim haljinama i odorama šetaju i nude suvenire.....uz koje piće, umor i vrućinu , načas ti se učini  da si sa dundom Marojem pod ruku i da te vrijeme bacilo u neko davno stoljeće......dama i vitezova, pučanki i pučanina.....

Na sreću MM me brzo vrati u stvarnost, pa vidim da od dunda Maroja, Điva, Orsata  -   nema ništa..... moj suđeni Zagorec je tu...... na vek!!
I, bogu hvala, dobro da je tako!!!!!!
smile79
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2008 u 23:18
Dosta je bilo...fermaj Linđo....

Sad malo slikica i  povratak na biljke :

Rogač objesio zelene plodove, kasnije posmeđe

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2008 u 23:23
smile42 nisam znala da je rogač drvo.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2008 u 23:24
..cvrči, cvrči cvrčak
na čvoru crne smrče...

cvjeta smrča iliti  mirta -  prekrasno ime...

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2008 u 07:44
manci ovo je prepreprekrasnooo!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2008 u 22:00
Dakle ovaj opis fešte u Dubrovniku baš me ganuo, ja bih bila pratnja nekom "gosparu" iz onih vremena - baš bi bilo lijepo.
Mirta ili smrča (ja glupa mislila da je smrča - smreka) Dakle ja više nemam baš puno vremena za učiti - bojim se da ću i dalje biti neznalica.
manči, lijepo je što te imamo.
RIJEKA

Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1517
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2008 u 22:34
.....ajme nisam nikada do sada vidjela rogac kako raste i to na drvu...., a zasto cvrcak cvrci na crnoj smrci, a ona bijela i krasnaConfused
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2008 u 23:41
...tako je pjesnik htio reči....ali ne, sjetila sam se   -   zato što smrča ima crne bobe, jestive su, nekako trpke i neobične arome...vole ih kosovići  ( kos )......
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2008 u 23:46
Triša da li bi rađe šetala sa pristalim gosparom Lukšom, kapetanom sa dalekih mora  ili  nekim trubadurom  sa mandolinom u ruci  ( i u  tajcama )???Wink
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2008 u 09:29
Ma što je tebi, trubadur u tajicama je za mene zakon, kakvi gospari meni treba nešto mlado, pa još u tajicama mmmmmm.....da.
RIJEKA

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2008 u 14:08
Ha, ha, znala sam da ćeš "pasti" na tajce....gdje  su  Rijeka i Franjica....bi i one trubadure  !?

Ja bi birala nešto udrobljeno...dobro očuvani gospar u....tajcama....smile96
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.