Čaaarobni otok |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 78> |
Korisnik | |
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sad sam se sjetila da u blizini mene ima isto divlja pavit . Idem baciti pogled jel procvjetala ili ću morati žicati pelcer od tebe.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Ajde, ajde vidi....kod mene ima takve na kila...
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ako znaš kako ja ću ti napraviti pelcer od mog "multi blue" jer je stvarno poseban.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Pronašla sam isto takve bijele cvjetiće na jednoj staroj kući u drugoj ulici od mene.Sad samo moram čekati jesen da probam presaditi kod sebe. Rekli su mi da se pavit najbolje pelca povaljenicama.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Da to sam iz knjige naučila, za sad samo teoretski - jedna se duga grana obali na zemlju i djelomično pokrije zemljom, ali da joj je vrh sa listovima slobodan i da raste, sredina grane koja je prekrivena zemljom će pustiti korijene i onda se otkine ta grana i odvoji od matične biljke .....
Branka je spominjala da pelcer pavitine mora imati koljence, tu valjda pusti korijen....pogledajte pod - Clematis.....
![]() |
|
![]() |
|
Joj Triša divno, tek sam sad "dobro " pročitala tvoj post..... ako budeš imala vremena... pa na jesen... bit ću presretna jer sam već
20 - tak god zaljubljena u tu biljku od kad sam je prvi put vidila u Bukovačkoj ulici u Zg.
Mislila sam da kod nas ne može...ali ima jedna malecka u susjedstvu na otoku , u strogoj sjeni i procvjetala je.......Kultivare bi stavila pokraj ove šumske....tu se ljeti tuširamo pa ima više vode, a i sjeverna je strana.....
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Da može se vjerovatno povaljenicom (tako se može većina biljaka) - povališ granu u zemlju i čekaš.
Ali imamo mi stručnjaka za pelcanja - Baku Beu, pa ću ja malo se konzultirati - sve za tebe.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Hvala, Triša!
![]() |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Bilo gdje na svijetu staviš prst u vodu i povezan si sa svim ljudima, evo mene većeras na vezi sa "čarobnim otokom" Pusa, Uživaj u najstarijem sinu kad se pojavi!
|
|
![]() |
|
Jadni moj dnevnik!
Nemam vremena ni za tebe , ni za moje on-line prijateljice!!
Udarile obaveze....ljeto je u Gradu.....gr-r-r-r
A vruuućeee za poludit. Cvrčci počnu već u 06 h, pa gude sve do mraka!
Zrak suh i vruć, biljčice otužile se, počele žutit , badava ih polijevam.......
Uskoro će otvaranje Ljetnih igara....središnji ljetni događaj.......zovu ga i Dubrovačka noć.....Pripremaju se nove krpice, sandale...treba imat i odgovarajuću preplanulu boju....odavno me to više ne zanima....
Poslije svečanog otvaranja, na radost djece a i nas velikih - tradicionalni vatromet......smješno, pravimo čudo od par raketica, ali tradicija je tradicija i svi se rasporedimo po raznim zidovima, vidikovcima, taracama, cestama na Srđu i uživamo u noćnom pogledu na Grad ukrašen raznobojnim slapovima raketa....starija čeljad reču - rokete.....
Poslije toga je zabava na otvorenom, cijela stara jezgra prepuna ljudi, različite ponude ića i pića.... i muzika na više mjesta....
Stvarno vrlo lijep ugođaj.....djevojke i mladići u renesansnim haljinama i odorama šetaju i nude suvenire.....uz koje piće, umor i vrućinu , načas ti se učini da si sa dundom Marojem pod ruku i da te vrijeme bacilo u neko davno stoljeće......dama i vitezova, pučanki i pučanina.....
Na sreću MM me brzo vrati u stvarnost, pa vidim da od dunda Maroja, Điva, Orsata - nema ništa..... moj suđeni Zagorec je tu...... na vek!!
I, bogu hvala, dobro da je tako!!!!!!
![]() |
|
![]() |
|
Dosta je bilo...fermaj Linđo....
Sad malo slikica i povratak na biljke :
Rogač objesio zelene plodove, kasnije posmeđe
![]() ![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() |
|
![]() |
|
..cvrči, cvrči cvrčak
na čvoru crne smrče...
cvjeta smrča iliti mirta - prekrasno ime...
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
manci ovo je prepreprekrasnooo!
|
|
![]() |
|
Dakle ovaj opis fešte u Dubrovniku baš me ganuo, ja bih bila pratnja nekom "gosparu" iz onih vremena - baš bi bilo lijepo.
Mirta ili smrča (ja glupa mislila da je smrča - smreka) Dakle ja više nemam baš puno vremena za učiti - bojim se da ću i dalje biti neznalica.
manči, lijepo je što te imamo.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
.....ajme nisam nikada do sada vidjela rogac kako raste i to na drvu...., a zasto cvrcak cvrci na crnoj smrci, a ona bijela i krasna
![]() |
|
![]() |
|
...tako je pjesnik htio reči....ali ne, sjetila sam se - zato što smrča ima crne bobe, jestive su, nekako trpke i neobične arome...vole ih kosovići ( kos )......
|
|
![]() |
|
Triša da li bi rađe šetala sa pristalim gosparom Lukšom, kapetanom sa dalekih mora ili nekim trubadurom sa mandolinom u ruci ( i u tajcama )???
![]() |
|
![]() |
|
Ma što je tebi, trubadur u tajicama je za mene zakon, kakvi gospari meni treba nešto mlado, pa još u tajicama mmmmmm.....da.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Ha, ha, znala sam da ćeš "pasti" na tajce....gdje su Rijeka i Franjica....bi i one trubadure !?
Ja bi birala nešto udrobljeno...dobro očuvani gospar u....tajcama....
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |