Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Echeveria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Echeveria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 52>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2012 u 17:12
aaaha..joj uzasno je kad to rade..sad je za bozić bilo toliko toga pospricanog sa sljokicama u mbm i to citave echeverie i kaktusi..ne znam kak jadne disu kroz taj sloj sljokica..i naravno da se te bas ne kupuju al ih svejedno spricaju..bas tuznoUnhappy
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2012 u 09:16
moje echererie izbacuju pupoljke ,jedna je procvjetala.za sad se dobro drže,imaju svjetlost u toku dana,samo jednoj se suše donji listovi,neznam dali je od nedostatka vode (zaljevam ih svakih 10 dana ) kikich tvoja nova ljepotica je lijepa..natalija tvoje ovako na okupu su super..
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2012 u 10:32
mojoj se isto ponekad osuši donji list ali se ja bojim da je od previše vode, naime dvije sam si tako upropastila zalijevajući
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2012 u 13:47
nemoj ih zaljevat često EN ...ja moje moram jer je kod mene dnevna tem,, i do 15 a imaju direktno sunce kroz balkonsko staklo ...baš mi budu jako suhe 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 09:45
Imam pitanjce. Na dvije esheverie, pojavilo mi se nešto ljepljivo, slično kao što se pojavi na petunijama, molim pomoć insekticid, ili fungicid?
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 10:01
Ako je bijelo,mogle bi biti vunaste uši,štapić i alkohol u ruke.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 10:07
Nije bijelo, znam što su vunaste uši, na žalost ovo je samo ljepljivo i vidi se neka promjena na listu, moram slikati, ako se to bude uopće vidjelo.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 10:13
RIJEKA

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 10:21
Triša, jesu li ti vani. nisu valjda ovo smrzotine po njima.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 10:24
Ne, draga u kući, nebi vani prezimile. Bojim se da mi se to ne pojavi na drugima. Pošpticat ću insekticidom, a onda ću sutra očistiti svaki list sa alkoholom, pa ćemo vidjet što će se događat. Ako je gljiva neće pomoć insekticid, pa ću morati tretirati fungicidima.
RIJEKA

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 11:01
Ljepljivi tragovi su prvi znak da su ih napale uši. 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 14:10
To mi je trebalo, dakle insekticid, već sam pošpricala, sada pazim na druge biljke sa špricalicom u ruci.
RIJEKA

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 14:44
Triša, mislim da si dobro napravila. Ljepljivi trag je prvi znak napada ušiju. Mogu biti zelene, crne, štitaste, vunaste ima ih svakakvih. Bojim se da bi predugo trajalo da ih uništavaš štapićem namočenim u alkohol, s obzirom koliko je biljaka u zimovalištu, a svaka je potencijalna meta napada. Koliko god sam pobornik uzgoja bez kemije, ponekad moramo posegnuti i za tim sredstvima. Svi insekticidi koji se upotrebljavaju u amaterskom uzgoju biljaka označeni su Andreinim križem (taj znak možemo naći na svakom deterdžentu za pranje rublja, npr.) i pripadaju skupini nadražujućih sredstava, te primijeniti odgovarajuće mjere zaštite, ne jesti, piti, pušiti, upotrijebiti zaštitne rukavice i masku. Insekticide označene mrtvačkom glavom ne bi trebalo upotrebljavati.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 14:47
Baš tako ovaj je iz prve skupine, pa jednostavno moram  tako, jer su mi baš sve ostale biljke u opasnosti, a ovdje ih je hrpa.
RIJEKA

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 15:20
obozavam echeverie,izgleda sam im pogodila smještaj jer mi one uzvracaju svojim napredovanjem i izgledom

ova dlakavica mi je bas rasirila se u zadnji mjesec-dva

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 15:31
baš su ti krasne i lijepo napreduju
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2012 u 19:36
moje echeverie su vani,po danu se sunčaju ,po noći ih skolnim,još para dana i onda cu ih stavit za stalno vani..zadovoljna sam njihovim izgledom,nisu se izdužile ,ostale su lijepe..jedino echerevia perle von nurnberg mi zadaje probleme jer joj donji listovi se suše..
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2012 u 22:36
Prekrasne su eševerije. Kamenjar to radim i ja, a kako imam cjelu hrpu toga možeš mislit kako to izgleda - "sizif" mi nije ni do koljena.smile96
RIJEKA

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2012 u 22:42
znam triša kako to izgleda...ako racunam sve moje kaktuse i sukulente sto su mi u hladnoj prostoriji (moram brojat i male tegliec jer i njih unosim i iznosim) mislim da ne pretejerujem sa brojem 100 Confused lijep fitnes svaki dan

pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2012 u 23:29
ma kako ne bi bile predivne kad im ugađaš na sve moguće načine

a perle von n. i mojoj se suše i otpadaju donji listovi, čak i nekim drugim vrstama, ali mislim da je to normalno, perle v. n. sam i uzgojila iz otpalog lista, sad je i ona mama jer su na tom ogoljelom dijelu stabljike počele rasti bebe Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 52>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.