Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 43>
Korisnik
Poruka
Pet View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pet Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 18:44
Kupljen je ovakav, ali sam vidjela neke zguzvane ostatke zutih latica po njemu sto su ostale, znaci to je to :) hvala cure! Ovo mi je prvi kaktus, inace sam udomljavala sukulente, a kako mi se cini, mozda cu vas zagnjaviti uskoro za jos koju identifikaciju, unaprijed isprike i zahvale :)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 21:43
Pet, ja sam svog dobila prije par tjedana, pa sam isto tu tražila ID od forumaša. U biti, izgleda mi praktički isto kao i tvoj, zato velim da je sigurno formosa. Kažeš da su ti cvjetici bili vec skoro ocvali kad si ga nabavila... tu na slici se baš i ne vide najbolje cvjetovi, ali rekoh, idem staviti sliku čisto da vidiš kakav ce biti kad tvoj procvjeta Smile
Na vrh
Pet View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pet Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 13:53
Nemojte mi stavljat te slike, jos cu se morat vratit kupit jos :p jako lijepo!
Na vrh
nikolaj9 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nikolaj9 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 20:27
Postovanje.
Prije 17 godina kaktus na slici je bio samo jedan, danas ih ima preko 60. Specificno je to sto je poceo da cvijeta prije dvije godine, i ima izuzetno lijep cvijet pa me interesuje zna li neko koja je ovo vrsta kaktusa? Inace veliki sam ljubitelj istih i imam ih jos mnogo ali ovaj je ludnica!

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 21:07
Echinopsis
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 00:11
Echinopsis eyersii
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 11:31
točnije, ovo je echinopsis obrepanda !!!
Na vrh
Pet View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pet Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 01:36
Moze li jos jedan ID? I mozda savjet sta da radim s njima? Kako da ih poslozim? Izgubljena sam sad kad su ovak svi razdvojeni, biljka s koje su skinuti je takav lijepi pravilan skup da mi ne pada napamet kak to poslozit opce da izgleda slicno i dal da ih slazem opce zajedno ili da ih posadim u odvojene teglice i tretiram ko zasebne biljke? Hvala unaprijed :D

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/kaktusi/kaktus/61938.aspx -
Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 10:47
liči mi na mammillariu gracilis. ja bi to sve skupa posadila Smile
Na vrh
Pet View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pet Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 11:12
Ovo je vjerojatno jako glupo pitanje ali eto, uzmite u obzir moje ne znanje oce im bit sta ak ih ukopam malo dublje, tipa 1/4 tj ovaj cijeli zakrivljeni dio? jer osim cackalicama ne znam kak bi ih drugacije ustabilila
Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 14:08
ma neće im ništa biti ako ih tutneš malo dublje u zemlju ;)
Na vrh
Pet View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pet Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 14:25
fala!
Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 19:24
Molim ID Embarrassed

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 22:04
Ferocactus......e sad, koji točno ne znam. Googlaj ili će se javiti netko ko 100% zna. Ja neću nagađati.
Na vrh
arii View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2013 u 10:19
kaktusari dragi,jel bi se našla koja dobra duša da mi ID moje pikavce?...bila bih jaaako zahvalna...ja sam pokušala,ali čini mi se kao nemoguće misija,sve mi djeluje slično...Embarrassed

1.  

2.  

3.  

4.  

5.  

6.  

7.  

8.  

9.  

10.  

11.  

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 16:16
1. lobivia aurea,,zadnji mammilllaria gracilis!
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 16:17
8. mamillaria elongata!
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2013 u 22:43
Dragi moji kaktusoznanci, saznala sam da sam dobila epiphylum.... molila bih vas, znate li koji?

Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2013 u 00:09
bez cvijeta ID neće biti lak! smile39
Na vrh
huskybucka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 234
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2013 u 08:44
Kako se zove ovaj kaktus, u potrazi sam za njime...
Vidjela sam ga u jednom slavonskom selcu kod jedne bake i bas mi se svida..
http://shack.us/photo/my-s/196/uau1.jpg/ -

Uploaded with http://shack.us - ImageShack.us
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.