Silvekin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 47> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo me konačno natrag
![]() No, uglavnom, danas jurim na 15-godišnjicu osnovne, pa opet pripremam neku feštu u utorak povodom prvog dana ljeta, koje je inače danas, ali eto, nebrem 2 fešte odjednom, pa ovu malo odgađam... Kad sam pisala o visini cvijeća malo sam krivo procijenila(premalo ![]() ![]() Počeli su kopati onaj slavni kanal jedan grunt dalje od našeg, dakle sad stvarno mogu odahnuti da je šarada gotova. Uglavnom, lijepo su si sve izmjerili i zakolčili, i odmah prvi dan su radnici koji kopaju (inače efektive 4 od 8 sati dnevno, ljepše je u hladu ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Ne daj se Silvek Međimurskim vodama, ne daj se moja Silvek ni godinama ni Međimurskim vodama... a kao nagrada što si im spasila obitavalište biljčice ti velikodušno zahvaljuju
![]() |
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
A susjed čiji su grunt krivo kopali? Barem su mu besplatno kopali, sad može odmah nešto posijati.
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Cestitam za ispit i trud, moje su sve biljke ove godine u Rijeci kao hobotnice, puštaju krakove na sve strane, a ovdje u vikendici je valjda isto niklo svako zrno, pa također djelkim svim susjedima. Uživaj u proslavi goišnjice, prvi dan ljeta ti je već prošao, pa vjerujem i fešta.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Silvek pratim te redovito, vidim ideš ti i malo slaviti!!!
Ma samo daj...
Vrt ti neće nitko ukrasti, vjeruj mi čekat će te na mjestu.
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Jučer sam dakle s zakašnjenjem s društvom slavila prvi dan ljeta, situacija ista kao i prošle godine - baš smo se lijepo smjestili i počeli jesti vani kad - kiša. I ove godine nas je protjerala nutra, roštilj smo navlačili simo-tamo pod terasom da se je ispeklo sve do kraja (dobro kaj sam ipak odustala od kotlovine jer to nebi mogli sam tak nanašati
![]() ![]() Danas sam malo prošetala vrtom - ova trava kao da je pod dopingom - udvostručuje se svaki dan - sad počinje stvarno izgledati kaotično. Počela sam skupljati sjeme trubica, makova i nevena, jedino što su se već toliko rasijali sami da bu ludo druge godine. A moram i sve ocvalo ukloniti i napraviti mjesta novim biljčicama koje će uskoro cvasti ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E pa da si poslala malo te kiše jučer nebi bilo zgorega, iako trava bi onda stvarno podivljala, vidim da kod tebe već je.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
OK, kod Silvek pala samo kiša, ne spominje tuču veličine lješnjaka. Znači, preživio je vrt i ovu nepogodu!
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
E pa stvarno sam zavidna - K I Š A !!!!!
![]() |
|
![]() |
|
Da, baš je super što svaki tjedan padne malo...već dugo nisam morala zalijevati. A veće nevrijeme nas uvijek zaobiđe, stvarno imam sreću.
Danas sam sređivala gredicu rajčica, stvarno sam ih zapustila - nisam na vrijeme otkidala zaliske, pa su se neke formirale već u grmiće ![]() A stvarno nisam imala vremena... Nisam sve uspjela, ponestali su mi bambusovi štapovi da ih sve nakolčim, sutra moram u kupovinu... Vidim da sam zeznula i na gredici mahuna koje sam stavila između roza trubica- nisu imale dovoljno mjesta i svjetla pa se nisu baš razrasle...Drugi put bum znala...a kad mi je tako teško čupati cvijeće...ali vidim da bum morala rijediti. Isto je i kod terase - prava đungla, ali dobro, druge godine... Drugi tjedan sam par dana na godišnjem, to bum iskoristila za tamanjenje korova koji je krenulo u invaziju vrta. |
|
![]() |
|
Što veći izazov imaš to su ti rezultati čudesniji - baš si fenomenalna!
|
|
![]() |
|
Silvek vrijedna kao uvijek,a često te spomenem kad gledam svoje dvorište, koje cvate tvojim cvjetićima.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Danas (sad već jučer
![]() ![]() Inače, nisam prije spomenula da se još uvijek mučim s onom papučicom koju sam sijala jako davno - tak sporo raste (meni? ![]() ![]() ![]() Ali zato već mjesecima divno cvjeta "biljka račić" ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Povrće je super i obožavam ga, ali ovaj "račić" je tako sladak da me podsjeća na škampića.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Danas sam opet malo radila na vrtu, čupala korov, sređivala gredice i sadila papriku i zelje, zabijala stupove od bambusa rajčici i mahunama - jedva jedvice, zemlja je strašno tvrda, čekam da sutra padne kiša (tako bar vele) da ih mogu onda dublje zabosti u zemlju. Sad stvarno čekam tu kišu, jer je u ovih par dana sunce sve posušilo i ako ne padne, moram početi zalijevati...
|
|
![]() |
|
Nije pala kiša
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Kolko god mahala i jurila, ovih dana zgledam ko da imam vodene kozice!
Moje komarice su na turbo pogon! |
|
![]() |
|
Kad ste tako slatke kao i mm - a mene komarci ne jedu (otrovnica-od njih bježe).
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Danas sam malo pljevila grah i spazila na nekim listovima crne pjege - gljivično oboljenje. Vidim da se grah muči jer je počelo biti sušno, a sve zaražene listove sam odmah uklonila. Dobro da se je to pojavilo samo na jednoj vrsti graha, sutra ga moram jako zalijati - danas nisam jer sam ostavila iščupani korov da pokriva gredicu, pa da mu još vodom ne pomognem zakorijeniti se - korovu to nevjerojatno dobro uspijeva.
|
|
![]() |
|
Danas sam radila ovo:
![]() skupljala sjeme. Moram to posušiti i spakirati, pa polako početi stavljati u oglase. Sjemenki roza trubica i makova ima na tisuće... |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |