Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 179180181182183 407> |
Korisnik | ||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() Ja sam moje sve pospremila na sigurno, jer kako se kod mene predviđa nevrijeme, nisam sigurna ostavit ih vani, ni na natkrivenoj verandi. Nakon tako intenzivnih toplina lako moguće da kod nas bude kaos.
Sad su gospoda adeniumi iza debelog stakla, a ja sigurna da neće stradati
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Pametno, a i ja prije nego sam sjeo tipkat sat vremena nosio tegle na sigurno. Od prekosutra ponovno sunce, cvjetati će adeniumi kod mene bar još dobar mjesec dana prije prvih mrazeva a kod tebe vjerojatno još dva. |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
meni bi bilo šteta pupoljaka, no vi stručnjaci znate bolje, ja nemam još dovoljno iskustva pa samo srcem odlučujem
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Teško pitanje bebolina. Ako gledamo strogo i pitamo se kada je bolje pincirati, odgovor je uvijek na početku sezone rasta. Tu hrpu pupova bi za početak skinuo, odrezao. Pregledao mu korijen, postavio ga na najsunčanije mjesto i sljedećih mjesec dana nježno prihranjivao. Ako to ne bi pomoglo ako adenium nebi ispravio svoje grane tada nema druge nego rezati.
|
||
![]() |
||
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
|
Vi ste stvarno sretnici ! Ja sam jedva jedvice uspjela ovaj jedan od 7 spasiti i stalno drhtim nad njim :
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pogledaj ga kako izgleda večeras
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
|
Nazalost nešto mi šteka još su četri a to drugi put . Pitanje da li da ih prehranjujem ovo su slike od prije par dana.
|
||
|
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Bebolina, šteta cvjetova! Tako su lijepi da ja ne bih imala srca odrezati ih. A možda ti podari i koju mahunicu. Stigneš ga orezati i kad ocvate.
|
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
|
Kako šteta cvjetova ? Pa nije joj to jedini adenium. Ima ih 26. Jedan više ili manje ako ne cvjeta. Glavno je da otkrijemo što ide po krivom, gdje je greška ?
@aralija, krasne tegle. Znam da ti je bilo žao presađivati iz takvih lijepih tegla. No, siguran sam da će adeniumi u širim a plićim teglama ljepše formirati svoj „kaudeks“ a to je bitno. |
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
arabicumi
![]() mali ![]() i veliki ![]() bebolina, ja bi ga porezala i zakorijenila reznice, ionak bu ti nastavio cvjetati, a sad je dovoljno toplo da se brzo ukorijene. ak bus ga rezala na jesen mozda bi se teze zakorijenjivale. i slazem se sa pinusom za vecu teglu. |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
|
Wolfsbane, vidim patuljastu formu arabikuma. Koja je :RCN ?,PNW ili nešto treće ?
Vidim da si i supstrat sama miješala. Prah, onu frakciju u tenisitu sitniju od 0,5 mm prosijem i bacim. Čini mi se da previše zatvori supstrat. Gdje si nabavila pumicu ? Kako si zamiješala supstrat ? nadam se samo da nisam previše nepristojan sa svojim pitanjima. |
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
aralija, lijepi su ti adeniumi, a tegle
![]() bebolina, tvoji ljepši od ljepšega ![]() Pinus, ogromni sijanci, svaka čast!!! evo malo mojih. ovo su najveći, iako su različiti po starosti, od skoro 3 mjeseca i 4 i pol tu su negdje po veličini. a ovaj je najmanji. bori se. a ovaj "smotani" je za Andinu ![]() |
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Wolfsbane, za sijance
![]() Ovi moji sa prve slike su visoki 10 cm. Za sad sam odlučila da ih neću rezati bez obzira koliko otišli u visinu. Pustit ću ih da rastu kako sami žele. |
||
![]() |
||
|
Hvala
Pinus samo još jedno pitanje da li ovako ogoljeni mogu na sunce? Ja sam ih stavila ispod trešnje gdje je šaroliko znači ima malo sunca i kako puše tako se to sunca malo premjesti na drugi dio
|
||
|
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
hej Pinus :) hvala na pitanjima, pa tu smo da si pomognemo, ionak mi svi tebe davimo redovito :D nema imena arabicum, neki obicni valjda ![]() uvijek sama radim supstrat za adeniume, ionako nema nis dobro kupovno za njih. tenisit je tu slucajno zavrsio jer mi je ostalo od drugog projekta (zapravo sam bedasta kaj ne koristim tenisit vise, mogu ga lako nabavit), ali trebala mi je komponenta sa malo boljim upijanjem. prosijavam sve na situ od tak negdje, otprilike isto 0.5 mm, al to vise sluzi da ga mogu dobro oprati od prasine, manje za odvajanje po velicini. ova glina ima jako puno prasine. to nije pumice, nego tucani liapor, al dodje na jako slicno, ekspandirana glina u principu. liapora bude u md profilu, ali nemaju ga uvijek na lageru. postoji i pod imenom floreopor, glinapor i sl, manje vise ista svar. supstrat je 2 dijela tenisit, 3 dijela ta glina, i jedan dio zemlja za kaktuse. idem prema tome da potpuno izbacim "zemlju", dapace oni iz reznice neki vec rastu u cistoj glini i ne smeta im za sad, ali malima se ne usudim tako drasticno, trebaju vise vlage (iako oni koji imaju otvoreniji mix sa glinom rastu puno brze od onih koji imaju vise zemlje za kaktuse). ovaj ce biti privremeno u ovom supstratu, a cim nabavim komponente ide u gritty mix, 1 dio kore bora, 1 dio liapora (originalno ide turface, al tog nema kod nas, cak ni dijatomita nemamo) i 1 dio perlita/granita. mozda dodam unutra malo vermikulita al ne znam gdje ga ima kod nas za kupit (znas ti?). planiram ih sve prebaciti polako u taj mix, i ne samo njih nego i ostalo cvijece, eventualno za ovo sto treba vise vlage staviti vise kore (tzv 5:1:1). posebno jer dolazi hladnije vrijeme, u gritty mixu ih je prakticki nemoguce utopiti. |
||
velika gorica
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 179180181182183 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |