Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 182183184185186 407> |
Korisnik | ||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Wolfsbane, ima i ja jednu malu mršavicu, baš se mislim nju skratit.
Kao što kaže Pinus najbolje je u proljeće. Misliš da im neće ništ biti ako ipak sad 1-2 skratim te manje? Imam jednog kržljavog koji nije imao listiće, ima na prijašnjim postovima. Skratila ga za glavu al on ni dalje nit se deblja nit baca listiće. Može slika ![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
marsha ti si napisala:
Pročitaj što sam napisao:
kako sada da to komentiram ? Sve svoje sukulente (osim kaktusa) zalijevam kroz cijelu godinu. Dali si reagirala na moje pisanje ? napisao sam: „smanjiti ću zalijevanje“ ti pišeš: „prestati zalijevati“ Kako da se ispravim ? O kojem prestanku zalijevanja pišeš, gdje si to pročitala ? Još malo o gnojenje adeniuma. Ako bi adeniume sada nastavio gnojiti potencirao bi rast adeniuma. A zbog kod mene slabih uvjeta (nedovoljno sunca) ta rast bi bila većinom nepravilna - izdužena. Evo i mojih adeniuma nakon presađivanja. Presađivanje im nije smetalo a presađivao sam po punom suncu i za vrijeme intenzivne cvatnje. Za one koji će jednom presađivati svoje adeniume još jednom : presađujte ih u isti mineralni sastav tla i u istu vrijednost pH tla, ne čete pogriješiti. Svi adeniumi sa slike su bili pincirani. Vidim da je to kod mene zbog uvjeta rasta poželjno učiniti. Kod mene nema dovoljno sunca preko zime. To je uzrok zimskom izduženom rastu njihovih grana. Nakon pinciranja adeniumi su potjerali mnoštvo novih mladih grančica. A pošto adeniumi cvatu samo na vrhovima svojih grana više grana znači više cvijeća. Fora zar ne ? Prvo te uvjeti prezimljavanja tjeraju da u proljeće pinciraš svoje adeniume a nakon toga te oni „kazne“ pa ljepše i obilnije cvatu. |
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Pinus, očito prebrzo čitam
![]() Mislila sam na smanjivanje zalijevanja. Mojima se još uvijek svaki dan, bez obzira što je sunce slabije, osuši supstant tako da ih i dalje svakodnevno zalijem. Jako su ti lijepi ovi ![]() |
||
![]() |
||
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
|
Moon
![]() ![]() ![]() |
||
sutnja je zlato....
|
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Pinus ,Bebolina vi ste najjači ste znalci na ovoj temi pa vas molim (negdje sam pročitali valjda kod Pinusa) da ih treba unositi kad temperature padnu ispod 8 C ako se ne varam, kod nas je to još daleko noći su još oko 20C i više pa kad onda unositi?
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
U pomoć - predajem se !
![]() |
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Pinus nema predaje odgovor molim, nemoj da skoknem do tebe i spakiram ove primjerke u kartonsku kutiju pa put Dalmacije
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Aralija, danas sam dobila sjemenke od uzgajivača u Engleskoj s uputama za uzgoj u kojima stoji da adeniumi ne smiju biti na temperaturi ispod 10 stupnjeva. Ja ih, za svaki slučaj, unosim navečer u kuću kad očekujem najnižu temperaturu oko 12 stupnjeva. Sigurno je sigurno!
![]() |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
|
Znam da nije u Dalmaciji ali ipak njegove temp. su koordinate za nas druge
|
||
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Pinus...krasni su, jedva čekam da i moj bude tako bucmast
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Za one koji neznaju koja je paklena procedura uvoza sadnica adeniuma i koliko ta sitnica košta...evo
![]() Naručila sam i platila ovog ljepotana još prije mjesec dana. Cijena "samo" 23.00 Eura. Danas je konačno stigao na moju adresu uz otkupninu za troškove pregleda (čitaj:porez na bedaka) od 225,00 Kn + 10.00 kn obavijest
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Zlatno srce!!!
![]() http://www.youtube.com/watch?v=u925g6CgKuw&feature=related Ti si svoje našla! ![]() Znači, sve zajedno te dođe negdje oko 400 kunića? Nije malo, ali ako cvijet bude kao na slici, mislim da ti neće biti žao. Slažem se da su troškovi pregleda bezobrazno skupi, al da je prelijep - prelijep je! |
||
||
![]() |
||
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
|
Jao Bebolina,taj sport je bas skup!Ali da je cvijet prelijep,jeste.
|
||
sutnja je zlato....
|
||
![]() |
||
|
Bebolina, oduševljena sam
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Već dugo vam nisam pokazala svoje sijance.
Prvo Tuxedo, sijan polovicom svibnja. ![]() Cvijet bi trebao biti ovakav: http://www.plumeria2u.co.uk/images/TUXEDO.jpg Zatim Viva Las Vegas, Waterfall, White King i King Blue Magenta, sijani 9. kolovoza. ![]() Cvjetovi bi trebali biti ovakvi: http://www.plants.com.pk/wp-content/uploads/2011/07/Viva-Las-Vegas-Adenium.jpg http://www.wanapluk.com/adenium-plant/images/adenium-plants-09.jpg http://www.adenium-wa.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/Adenium.Wa/White_King.JPG http://www.adenium-wa.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/Adenium.Wa/KING_BLUE_MAGENTA.jpg I naposlijetku, Double Yellow Sunrise (naručeno) i Garden Party (poklon uzgajivača, staro sjeme), sijani danas. ![]() Cvjetovi bi trebali biti ovakvi (ako uopće niknu ![]() http://www.plumeria2u.co.uk/images/Double_Yellow_Sunrise_2.jpg http://web.my8d.net/ko0107144/KO3/Garden%20Party%202.jpg |
||
||
![]() |
||
|
Andina, pa to će biti prave ljepotice. Svaka čast!!!
Krasni su, a koliko ih je..... ![]() |
||
![]() |
||
|
Slatki sijanci Andina,cime zaljevas ove sijance od kolovoza,ako nije tajna?Budes li ih rezala kojim slucajem,javljam se za reznicu
![]() ![]() |
||
sutnja je zlato....
|
||
![]() |
||
|
Svaka čast andina,čast iznimkama Bebolini, pinusu i još nekima , ali mi ostali se moramo pokrit ušima
|
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 182183184185186 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |