Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 186187188189190 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 21:12
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Da, taj dio sa žiletom sam zaboravila. Na jednoj slici sam vidjela škarice, no njih valjda upotrebljava za podrezivanje korijena. Pinus, jesam li u pravu?
Da u pravu si Andina. Adeniumi su zeljaste biljke, barem ovi naši koji su još relativno mladi. Žilet prolazi kroz njihove grane kao kroz maslo.
A škarice su praktične za skidanje sitnih korjenčića sa uzdignutog dijela korijena. (kaudeksa) Precizne su i kao stvorene za taj posao.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 21:19
Usljed ovog nevremena koj je kod nas sad sam tek svratila na ovu stranicu, vidim da se bavite žiletima , škaricama i dezenfekcijom, usput Bebolina reznica je na sigurnom, Pinus podizanje mojih adeniuma neznam da li je uspijelo ali nadam se da je ,jer ni jedan listić nije otpao a prošlo je 6 dana, da li je to dobro ili još može biti svinjarija ?
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 21:23
Slikaj da vidimo ?
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2012 u 21:30
Ok ali moram čekat ponedjeljak jer mi nešto šteka laptop pa ću s poslovnog kom.
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2012 u 07:00
Bebolina, kaže meteo info da je noćna temperatura 17 Stern%20Smile - ali nisam baš sigurna u to.
Andina , ja sam ipak svojeg ostavila vani noćas, samo sam ga povukla ispod nadstrešnice na balkonu , a budem vidjela , ako se nešto čudno počne dešavati , ide unutra. A prepun je novih pupova micek .Heart
belica,zagreb
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2012 u 12:06
Tnx Bebolina ;)

Pinus, nebum ih pincirala vjerojatno, nego cu ih pustit da procvatu pa kalemit ako ne budu zanimljivi. Takodjer, mislim da necu vise puno sijati obesume, nego arabicume i thai socotranume. Eventualno ako uspije neko specificno krizanje. Ovi imaju bolju caudex i primaju kaleme.
velika gorica
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2012 u 12:08
Btw, moji su vani cijelo vrijeme, imam termometar sa sondom provucenom i samo skicnem temp prije spavanja, drzi se oko 16 stupnjeva zadnjih dana
velika gorica
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2012 u 12:50
Evo i mene pametne, ali moram : reznica mi je pod folijom, sve je unutra zamagljeno, ne vidim unutra, jel smijem ja to otkriti da vidim što se zbiva ?
Obzirom da sam stručnjak za uprskati adeniume, ja bih to vidjela , pa da preduhitrim novu katastrofu. Da samo napomenem, jedna reznica je već 8 dana pod folijom, a druga 4 dana. Ili da ne čačkam mečku ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2012 u 12:51
2.9.2012

Ovakav način uzgoja je vjerojatno pogrešan. Nisam na vrijeme razdvojio i presadio svakog posebno. Sada mi je to jedna od zanimljivijih tegli sa adeniumom. Zanimljivo je pratit što će od toga ispasti ?
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2012 u 13:01
Pinus, jesi vidio upletene adeniume? Puste se da narastu u vis, onda se izvade na koji tjedan da omeksaju stabljike, onda se upletu i vrate natrag u supstrat da dobiju vode. Ovi tvoji bi bili dobri kandidati. To na kraju izgleda slicno kao pachira, samo sto cvate i caudexi s vremenom popune rupe i izgledaju kao jedan.
velika gorica
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2012 u 13:27
Možda jednom i to probam. Još da malo narastu, dobra ideja Wolfsbane .

Vidio sam kako upletu tri dugačke reznice u jednu pletenicu. Nakon toga ih ukorijene. Zanimljivo izgleda.
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2012 u 13:34
Budem ti pronasla slike, sad sam na mobitelu pa nemrem bas trazit, meni to super izgleda. Jos da recimo kalemis razlicite boje, mrak.
velika gorica
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2012 u 20:44
Pinus.....već sam jednom komentirala da bih da sam na tvom mjestu, vjerojatno tako i ostavila....ja ih vidim malo drugačije, neupletene, nisam baš preveliki ljubitelj pletenica na cvijeću, meni je zanimljivije ad sami rade neku "skulpturu", naime, kada bi ih sadio onako kako si i rekao da bi trebalo, u pliće, a šire cvijetnjake, sami će stvoriti svojim debljanjem jednu cjelinu, pa zamisli tu raskoš od tijela i krošnje, bio bi to pravi bonsai
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Rujan 2012 u 21:42
zanima me da li bi bilo moguce primjerice uzeti dvije biljke, posaditi ih zajedno i zarezati im debla tako da imaju ranu iste povrsine i na istoj visini i na spojiti ih na tom mjestu da zaraste kao da su jedna biljka. Neznam da li bi to ista pozitivno donjelo, samo mi je palo na pamet od ovih pinusovih biljaka.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2012 u 08:45
Pinus evo podizanje adenijuma komentar molim, što se sve mora popraviti

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2012 u 08:46
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2012 u 08:48

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2012 u 09:51
@Aralija,za početak jako dobro, idealno nije. Uzmi škarice i poreži ove sitne korijenčiće koji vire iznad supstrata. Dlakavo više nije moderno. Kada presađuješ adeniume dobro je prstima raširiti podzemni dio korijena prilikom stavljanja u novu teglu. Na taj način pripremaš korijen da se ljepše formira za sljedeće dizanje. Ne treba žuriti sa dizanjem iz supstrata. Korijen se prvo treba udebljati nakon toga ga dižemo. Sada sa njima na puno sunce, ništa nemoj čekati. Rujansko sunce nije opasno za adeniume.
Napisao sam da nije idealno zato što kaudeks treba izgledati kao slovo „ A“. Treba ići u konus. Sljedeći puta ga diži toliko koliko ide u konus. Ne žuri.
Više ga ne prihranjuj, polagano ga pripremaj za zimu. No, o tom potom. Zalijevaj ga svaki dan ako ima sunca i ako je toplo, normalno po oblačnom vremenu ne zalijevaš. Ne postoji raspored sati za zalijevanje. Zalijevaš po pameti.
Supstrat treba biti propustan, to je najvažnije. I tegle sa rupicom.

moon, ako će lijepo nastaviti rasti, pustiti ću ih takve kakvi su. Pokazati ću ih nakon druge sezone rasta pa ćemo vidjeti što učiniti.

mememe, vidio sam kako to rade. To naprave sa tri solo adeniuma koje zajedno stisnu elastičnom trakom .
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2012 u 11:10
Hvala Pinus popodne uzimam škarice i čistim korjenčiće a sunaca kod nas kažu da će biti sve do kraja listopada i vrlo toplo vrijeme, čak i vruće
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2012 u 14:50
Ovako izgledaju kaudeksi kod mojih adeniuma nakon trećeg dizanja:

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 186187188189190 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,408 sekundi.