Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 243>
Korisnik
Poruka
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 14:53
Zna li netko koji je ovo grm, meni to najviše sliči nekoj hebi

život je more
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 10:31
ehhh dilema možda jedna od te 3:
crassula arborescens undulatifolia
crassula ovata cv "undulata"
crassula orbiculata - oblonga undulata ili silver waves
ili nezovi ju jednostavno crassula ondulataTongue
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2009 u 15:46
Evo opet imam neke nove biljkice, pa molim koje su:

Piše na njima da su crasule, ali voljela bih znati koje.

Ovo malo čudo valjda spada u kaktuse, molim ime

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 23:35
Hvala Tropi, ima tema na forumu, ja sam tamo često, ali nisam je zapazila.
život je more
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 18:57
mogao bi biti...on ima gomolje

izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2009 u 22:41
Trisa,ova prva mi lici na Kalanchoe Marmorata..dok ovu drugu,koja bi trebala biti Crassula-kako ti rece,nisam nikad vidjela do sada...s ove 2 boje lista.. Jucer sam gledala jednu knjigu o kaktusima/sukulentima ali da budem iskrena,nije mi se davalo 50 eur za nju ali eto u ovim slucajevima bi dosta pomogla!!
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 17:59
polygala mirtifolia,iz južne afrike.....
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 18:11
prošle godine sam posijala liatris...pošto je na tom dijelu toliko korova niklo nisam danas imala izbora nego da prekopam
pronašla sam 15-ak ovakvih lukovica....pošto prije nisam imala liatris nemam pojma kako izgleda njegov podzemni dio Embarrassed

i zato pitam vas...da li je ovo liatris?

Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2009 u 18:50
ladybee...to je Trachelospermum
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2009 u 14:00
Molim nazive

RIJEKA

Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 19:07
hvala tropi...onda se nadam da je i vraćam u zemlju Smile
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2009 u 14:07
a što piše na njima?
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 19:14
hvala Bea...baš sam happy...imat ću puuuno liatrisa Smile
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2009 u 20:38
Ako je ovaj moja na slici ista kao Trišina onda cvate prekrasnim crvenim cvjetovima, na dugoj stapki je cvat, ja sam je dobila od prijateljice i njoj cvijeta, ali stalno je vani.

život je more
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2009 u 22:16
Prepoznaje li neko ovu biljku? Hvala unaprijed!!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
ladybee View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ladybee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2009 u 12:17
Zna li neko kako se zove ova biljkica.Grancicu sam otkinula sa jedne ogradeWink,raste kao penjacica,ima kozaste listove velicine 2.5-3cm i pustila je gusti bijeli sok iz grancice prilikom otkidanja.Umocila sam grancicu u hormon i zabola u supstrat izmjesan sa pijeskom.Evo slicice te biljke...

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2009 u 14:06
Samo ti moli . Obadvije crassule. Lijevoj sam zaboravila .astavak a des.a je perforata.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2009 u 19:13
Je Iris, to je Liatris spicata. Kod sadnje pripazi da je vegetativni vrh okrenut prema gore.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2009 u 14:10
vjerovala ali na njima piše sukulent, a ispod botanički naziv - prazno
RIJEKA

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2009 u 22:39
Originalno poslano od člana Brbe Brbe napisao:

ehhh dilema možda jedna od te 3:crassula arborescens undulatifoliacrassula ovata cv "undulata"crassula orbiculata - oblonga undulata ili silver wavesili nezovi ju jednostavno crassula ondulata[IMG]smileys/smiley17.gif" align="absmiddle" alt="Tongue" />

Izvini sto ti nisam odgovorila...Hvala na pomoci ..potrazit cu ih pod tim imenom!!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.