enrikove none povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 27> |
Korisnik | |
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
draga moja milice7 posla ima dosta ali je zadovoljstvo hraniti se iz svog vrta, imamo i za podijeliti a kiša bi dobro došla , u subotu u jutro je samo pokupila prašinu, tako da i dalje zalijevamo ali bar su temperature podnošljivije ![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Kod nas nije bilo ništa, zapravo bilo je toliko da se mogla jedna ptica napiti.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
paradajzi su mi gigantski ove godine, nekidan smo vagali najveći je imao 934 grama
![]() jučer sam skuhala 35 litara ![]() a i ova ukrasna tikvica je ogromna kao bundeva ![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Draga Nona, paradajzi su ti prekrasni, koliko si samo uspjela nakuhati, ja ću svoje sutra brati i kuhati pa ću vidjeti koliko će ispasti, a ovu ukrasnu tikvicu postavi u rekorde sa mjerom i vagom, doista mislim da tamo spada.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Ante00 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Prosinac 2012 Lokacija: Iza duge Status: Offline Bodovi: 103 |
lijep vrt,, bravo
|
|
![]() |
|
draga moja upravo sam obrala paradajze, vani je preko 30 , suho , zemlja popucala ali njima ne smeta, zalijevamo papriku, patliđane i karfiol a ostalo kako mu bude , ovo danas ubrano imam naručeno za prodat , nisam još vagala ali stol je dug 3 m ima preko 50 kg puno te pozdravljam ![]() |
|
|
|
![]() |
|
dobro mi došao ![]() |
|
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Lijepo mi je vidjeti toliko prekrasnih plodova......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Draga Nona prekrasno ti je povrće. Rajčica imaš kako bi mi rekli za izvoz, ali neka biti će za zimu...Kod mene ih isto ima puno, baš sam zadoljna. Radim salsu i zaleđujem, sušim ih na suncu i zaleđujem cijele za razne namjene...Imam puno vrsta, ali nemam volovsko srce koje mi nije niklo ove godine...Preporučujem sa za malo sjemenki za iduću godinu...Ja ću tebi poslati neko drugo sjeme koje budeš htjela....
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
milice ![]() |
|
|
|
![]() |
|
nema problema za sjeme, pošaljem ti , imam tri vrste volovskog srca i to crveni koji je malo kisel, roza koji je jako mesnat i slatkast i roza plosnati istog slatkast svi su dosta krupni ali su mi najkrupniji naši autohtoni koje mi zovemo jabučari , on ni jedan nije ispod 500 grama najteži do sad je bio 935 grama ali ga nisam slikala na svakom stablu bude po 5, 6 kg kad sam kuhala paradajz zamolila sam moju mladu i neiskusnu snahu da mi iz svake vrste izvadi sjeme i napiše koje je koji, kako se ne razumije bila mi je smiješna kad je pitala koliko sjemenki treba za jednu stabljiku |
|
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Pozdrav E.nona gledam tvoj vrt sve lijepo,rodno,a paradajzi extra prva liga.
![]() ![]() Sve ti je ![]() ![]() ![]() |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Hvala ti unaprijed Nona. Prekrasni su ti i veliki ova volovska srca..Kad budeš slala dodaj i nekoliko sjemenki tog autoktonog jabučara...Dogovoriti ćemo se na pp što i kako...Nemoj kuditi nevjesticu, naučiti će ona sve o rajčicama kad je bude zanimalo...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Draga Nona, dugo nisam bila u tvom vrtu, ali sam se sada nauživala! Kao u raju! A rajčice su mi glavna ljubav. Moja najveća je bila 650g, ali s tobom se ne mogu mjeriti. Važno je da mi uživamo u našem vrtu i plodovima koje uberemo.
Primjetila sam da tvoje volovsko srce nisko stvara prvu cvjetnu granu. Kod mene skoro na metar visine pa sve listove do grane otkinem. Tako mi rajčice izgledaju kao na štulama ha,ha. Možda nešto krivo radim?!
|
|
![]() |
|
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Zaista, svaka čast na ovako lijepim paradajzima
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Jadranka, evo odgovaram umjesto ENone, nadam se da se neće ljutiti, to što ti volovsko srce ide u visinu, bilo bi dobro dok je još manji odrezati mu vrh tako bi se širio i nebi išao u visinu, ja svoj paradajz skoro svaki tako napravim još prije cvjetanja pa ne bude previsok.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
u pravu si Wiz je veliko ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
dodat ću ti ove moje krupne sjeme, ne kudim ja nevjestu nastojim joj prenijeti sve što znam , iako čovjek uči dok je živ ![]() |
|
|
|
![]() |
|
neznam zašto ti tako visoko daju prve plodove , jedino ti možda rasada bude previsoka, ja u tom slučaju kad ju sadim polegnem i više od pola stabljike zagrnem zemljom ujedno joj tako bude jači i korjen ![]() |
|
|
|
![]() |
|
volovsko srce ima oblik srca od tuda mu i ime ja ih imam ove godine tri vrste, crveni, roza i roza plosnati , jabučar je okruglasti i krupniji i crvene boje , sad pada kiša ali čim stani slikat ću ti i pokazat ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |