Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 46> |
Korisnik | |
PINKYCA ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav svima, evo kupila prije par dana svoju prvu alojicu u jednom vrtnom centru u Sloveniji. Zanima me ako mi mozete potvrditi da je to aloe vera. Teta ucentru kaze da ima 4 godine, al su je ocerupali ... Idem u potragu za jos alojica, jer bi ih jos zeljela, pa ako tko ima viska, ja bi ih rado udomila. evo ako uspijem ubaciti sliku da mi malo komentirate. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
PINKYCA ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Da, to ti je sigurno aloe vera i očigledno ima godina.
Netko je dobro znao za njenu ljekovitost kad ju je tako očerupao. ![]() |
|
![]() |
|
žeža ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Cure,pozz.Novi član sam ovdje,obožavam cvijeće i sve mi super uspjeva.
Od neki dan sam vlasnik jedne male aloice i nemam pojma koja je vrsta,zabrinjava me to što moja nema te bijele točkice kao vaše i sve me strah da budete rekli da nije jedna od 4 ljekovitih.A jučer me još dodatno zbunila frendica koja veli da ni njene nisu imale točkice kao male a sad kad su stare više od dvije godine-imaju. Imam sliku na fotiću,čekam muža da dođe doma i skine mi slike pa vam odmah stavljam da vidite i pomognete mi ;) |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
žeža, stavi sliku pa ćemo vidjeti je li prava.
![]() Aloe vera zaista ima bijele pjegice dok je mlada, do otprilike 1.5-2 godine starosti.Nakon toga ih izgubi. Možda kod tvoje prijateljice to jeste neka aloja ali Aloe vera nije. Uostalom, pročešljaj temu.Vidit ćeš kako izgleda a. vera.Na mojim slikama ti je sigurno ona. |
|
![]() |
|
žeža ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Femina,muž mi još nije skinuo slike tako da ne mogu staviti
![]() inače je ta moja prijateljica sa tom aloom bez pjegica lani izlječila carcinom in situ.Dobila je od dr.točan recept i pomoglo joj je. pročešljala sam cijeli forum,pročitala cijelu temu prije registracije i šta da ti kažem? Nemam pojma koja je ![]() |
|
![]() |
|
Ima puno ljekovitih aloja iako kažu da su to samo 4.
Ni aloe vera nije najljekovitija.Kažu da je za rak najljekovitija Aloe arborescens.To je ona od koje se pravi lijek za rak prema receptu patera Zaga.Možda ona ima baš tu.To je ova na linku: http://www.plantzafrica.com/plantab/aloearbor.htm U svakom slučaju, lijepo bi bilo da staviš sliku i tvoje i te od tvoje prijateljice. A po mogućnosti i taj recept.Podijeli to s nama.Tako mi ovdje činimo. Recepti se stavljaju na temi: Začinsko i ljekovito bilje pod Poremećaji- konkretni recepti. |
|
![]() |
|
dobro jutro....evo i mene napokon malo ovdje....nemojte se ljutiti ali pored troje djece jaaaako je teško naći vremena za komp.
evo napokon i slikica moje aloe ako uopće to i jest aloa,nadam se da ćete me razveseliti pozitivnim odgovorom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Femina,recept je onaj sa cikorijom,medom,vinom....moram malo pogledati po forumu jel ga ima ovdje ili ne ![]() moram reći da mi aloica inače jako lijepo raste,od kad sam ju poslikala u 12.mj.do sad dala mi je par novih listića i mlade su isto malo veće. |
|
![]() |
|
paula ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 09 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 1 |
možete korjen od aloe umočiti u med,pa ju tako posaditi u zemlju,jer med sadrži neke enzime za rast.ja sam to napravila prije 2 tj.,pa sad čekam rezultate
|
|
![]() |
|
Žeža, ovo kod tebe NIJE Aloe vera, nažalost.
Ne znam da li je ipak ljekovita.Trebalo bi malo posurfati po netu.
Ali boja slika je neprirodna pa nije lako odrediti koja je.
Pogledaj na ovoj istoj stranici sliku od PINKYCE pa ćeš i sama vidjeti da to nisu iste aloje.
|
|
![]() |
|
Nisam znala ovo za med ali mislim da to za aloju ne treba.Ona se lako prima.Ako ima korijenje sadi se odmah a ako nema, ostavi se da se dno, sa otvorenom "ranom", malo posuši (dan-dva ) a onda se posadi u zemlju za sukulente.Prima se bez problema
![]() |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Pola od ovog sam dala mami ali joj je ove zime poginulo u vrtu,a meni su izbile mladice.Ovaj grmić je star već oko 5 godina ali je jadan jer mu fali svjetla.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
hazbinator ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 2 |
Pozdrav
novi sam ovdje ali sam i dosad boravio kao gost...posjetilac sam vise foruma sa slicnim sadrzajem ali ovaj moram pohvaliti i zbog tema kao i zbog uredjenosti i broja clanova....moje konjretno pitanje i molba za pomoc je potraga za informacijom gdje i po kojoj cjeni se na podruciju od ljubljanje pa do skop;ka moze nabaviti sjeme aloe vere...dakle od bilo koje 4 vrste ljekovitih aloa....
pozdrav iz bosne i hvala unaprijed
|
|
![]() |
|
hazbinator ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 2 |
pozdrav
postoji li mjesto na potezu od ljubljane pa do skoplja gdje bi se moglo kupiti sjeme aloe vere ili makar rasad i po kojoj cjeni
hvala unaprijed
|
|
![]() |
|
Teško da nađeš sjeme aloje.
Ja živim na krajnjem jugu i imam aloe veru staru 5-6 godina koja nikad nije cvjetala. A i zašto je uzgajati iz sjemena ? Oko njih se uvijek nađe mladih biljčica koje se lako primaju. Ja sam lani od jedne biljke dobila 11 mladih. U cvjetnim centrima i rasadnicima u HR lako se može naći aloja ali treba znati koje su ljekovite.Trgovci će vam svaku prodati za "onu pravu". |
|
![]() |
|
suncokret86 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() ![]() pozdrav svim clanovima, nova sam na forumu.Prije par dana sam kupila ovu biljkicu:)Covjek kaze da je aloa i da je stara 3 god.Molila bih one koji se razumiju da mi kazu je li ovo aloa i koja, ja sam gledala vase slike al samo su me zbunile ![]() |
|
![]() |
|
neretva ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 37 |
evo danas sam dobila aloe veru, možete li mi pomoći da znam koja je;
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
neretva dok se ne javi ko stručniji - mislim da ovo nije a.vera već arborescens, kao one sa linka kojeg je stavila fermina pri vrhu ove stranice
i mislim da je rasla u zatvorenom, ne baš svijetlom mjestu pa se ovako izdužila ali biti će ona dobro, samo je stavi na svijetlo mjesto i nemoj puno zalijevati |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
možda sad napokon možemo imenovati ove moje biljčice, za neke znam da su aloe, ali za neke nisam sigurna, Ferminaaa heeeeeeelp
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |