Cimbidijum - Cymbidium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 26> |
Korisnik | |
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dva puta sam pročitala sve kaj ste napisale od mog zadnjeg posta !!
Cijelo ljeto je bio vani od kada sam vidjela da su i sve Bebolinine orhideje vani u hladovini !! I cijelu jesen je proveo vani i početak zime, tako da je dobio kaj je tražio !! Unijela sam ga tek kad su se temperatura noćne približile nuli !! I grijanje u zimskom vrtu zbog cimbiča nije bilo uključeno jako dugo !! I na taj tretman je bacio 3 cvjetne stapke ! E sada, dal je bio možda malo manje zalijevan, jednostavno ne vjerujem ! Uz režim zalijevanja orhideja svakih 10 dana ili zalijevanja ostalog cvijeća jednom tjedno, to mu nikako nije moglo biti - premalo !! ![]() ![]() Dakle, sada opet krečem sa šok terapijom, iznijela sam ga van, i svaki dan sa temperaturom do 5 stupnjeva provodit će vani !! Ako je Bebolinin odlučio baciti ponovo stapku, možda i moj, ako je čvrsto odlučio procvasti, možda baci barem jednu novu cvjetnu stapku !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Nije ga potrebno sad drastično šokirati, samo ga ostavi gdje je, ako je naumio cvasti izbacit će nove stapke.
Držim ti palčeve
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Ja jako volim orhideje,imam 2 ,namjeravam širiti kolekciju,baš su mi jako lijepe,kraljice cvijeća!
![]() |
|
![]() |
|
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
ma neznam dal bi ga sad unosila u kuću jer je u kući jako toplo a i nemam ga baš kam staviti da bude na svijetlu (imam previše deja i sve dobre pozicije su zauzete a on baš i nije mali) moral bude čekati proljeće :)
|
|
![]() |
|
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
bebolina odlučila sam poslušati tvoj savijet i unesla sam cimb u najhladniju griajnu prostoriju u kući pa budemo vidli dal se bude kaj pokrenulo ;)
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
bebolina...divan je, to se cvijet otvorio jer sam pitala da li ih ima i u drugim bojama, sjećaš se, pa vjerojatno me je čuo i otvorio se da se pohvali kako je lijep
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Heeehee sad da se malo pohvalim, od danas imam i ja cimbić, doduše ne znam koje je boje cvijet jer sam ga kupila na sniženju, cijena dobra, pedeset posto manja
![]() Sad me samo na brzinu treba savjetovati: gdje s njim, pročitat ću ja sve, no samo da sad odmah ne napravim neku grešku u samom startu. Stavit ću slike a vidite kako izgleda i da li treba dodati zemlje jer su neke bublice dosta visoko, a i sa strane raste nešto. Da li u hladnije grijanu prostoriju s njim ili u dnevni - grijani prostor?
Evo brzinskih slika
|
|
![]() |
|
@moon
![]() ![]() Taj je cymb tek ocvao, ali ono što veseli su ove nove bulbe koje izbijaju iz svake njegove pore
![]() Koliko novih bulbi u godini izviri iz zemljice, toliko cvjetnih stapki na zimu od njega očekuj
![]() Sretno!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Jooj bebolina, hvala na tako iscrpnim uputama. Odmah sam ga preselila na hladnije mjesto i veselim se mogućem cvjetanju iduće zime
![]() Hvala ti na tvojoj nesebičnosti
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Kako je žućo lijep
![]() |
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Moon
![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon upecala si krasan zdrav cimb
![]() bebolina tvoj žućo je fenomenalan ![]() |
|
![]() |
|
Jaca123...Mihi....hvala vam
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ove boje koje su sad u prodaji već imam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() @moon, žućo je tek na pola puta
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |