Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 193194195196197 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ona zna da je vrijeme za spavanje i ne mogu je prevariti topli i sunčani dani. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Uvijek je lijepo prošetati tvojim vrtom pa tako i sad pogledati i doživjeti jesen u njemu prikazanu krasnim fotkama
![]() |
|
![]() |
|
Iz mnogih knjiga, koje sam pročitala, prepisivala sam rečenice ili odlomke koji su mi se svidjeli, koji su u sebi imali neku poruku, istinu, ili jednostavno zato što su bili napisani lijepim riječima.
Danas ću napisati jednu predivnu priču o slonu, koja u sebi nosi puno poruka, a koju sam prepisala iz knjige "Zimski dvorac", autorice Eve Stachniak. Memoari jednog slona ![]() O ludi čovječe, ti koji nadmeno stojiš preda mnom i diviš se kako sam velik i snažan, ali ipak poslušan i povodljiv, zar doista misliš da se mirim sa svojom sudbinom? Zar doista misliš da se imaš razloga ponositi sobom što si pokorio takvog giganta? Govoriš kako ćeš mi pronači ženku i u mislima već vidiš potomke. Ludi čovječe, zar ne znaš da se slonovi u zarobljeništvu nikada ne rasplođuju u korist tirana koji su im oduzeli slobodu? Promatraš me, ali i ja promatram tebe, i nalazim da si malen, uplašen i jadan. I zato ti kažem Vrlina se ogleda u jednostavnosti života, u skladu sa prirodnim zakonima. Postupaj u skladu s razumom i ne poklekni pred strahom. Pokloni se kralju a ne tiraninu. Onako kako to čine slonovi. |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Jesenji prizori u vrtu prikuju me za svaku sliku. Divim se nastalim promjenama kroz boje kojima slika jesen po lišću i vlatima trava.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() JosipaNu ![]() lucy ![]() Hvala vam što ste često u mom vrtu! Jutro maglovito, rosa na grančicama i sićušne kapljice na paukovim mrežama, za mene najljepši početak dana, moj vrt, moj lijek i izvor beskrajne energije... ![]() |
|
![]() |
|
Evo ga, prvi cvijetić zimskog jasmina i mnoštvo žutih pupoljaka, grmić koji spaja jesen i proljeće.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
catalpa ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
Divna slika maglovitog jutra i divno izrečeni osjećaji kao i uvijek.
![]() |
|
![]() |
|
Hvala catalpa
![]() |
|
![]() |
|
Život nam jednom rukom pruža zlatnu krunu sreće,
a drugom trnovu krunu trpljenja. Svojim miljenicima pruža obje krune. Ellen Key ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Odlično uhvaćen trenutak penisetuma s bisernim kapljicama jutarnje rose.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
famozne slike
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Šetam tvojim bajkovitim vrtom
![]() svježini rose pod nogama,kao mačak pod šapama, i baš mu zavidim! ![]() ili ležati u travi satima i guštati
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...svaki dan, novi dan...svaki dan, drugačiji dan...jedan dan maglovit, prošaran paučinom, a drugi pun sunčanih zraka koji miluju cvjetove oxalisa, gaure, fuksije, anemone...drago mi je da imaš volje i zdravlja da nam redovito fotografijama dočaravaš situaciju u vrtu...posebno mi je užitak vidjeti tegle s asparagusima na terasi, mnoštvo čuvarkuća u kamenu i bršljanom i njegovim isprepletenim žilama ukrašene površine
![]() pusa ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Svake godine, u ovo vrijeme, biljke su bile spržene mrazom, a ove godine, čini mi se, da još uvijek rastu, stvaraju se novi pupovi, a listovi poprimaju prekrasne boje. ![]() ![]() ![]() ![]() niču ranunculusi ![]() listovi rambler ruže su dobili crvenu boju ![]() iz perspektive usamljene zvončike ![]() |
|
![]() |
|
Sama se rasijava i niče po vrtu. Ovako je izgledala ovog ljeta, kada je cvjetalo smilje ![]() |
|
![]() |
|
lucy
korijenko ![]() |
|
![]() |
|
Nadam se da ćeš na proljeće opet šetati i vidjeti onu ljepoticu koju si mi poslala! ![]() Jako bih voljela da na proljeće vidim njezine izboje jer ju dugo želim a pogotovo sada što će me podsjećati na tebe. Već sam ti rekla da volim ovog tvog plesača, i sjetila sam se da me njegov ples podsjeća na Bunjevačko momačko kolo koje plešu dečki u čizmama sa praporcima. |
|
![]() |
|
Erodium castelanum
![]() ![]() Ovaj erodium je ovog proljeća posijala moja prijateljica i donijela mi malu biljčicu koja sada cvjeta i još uvijek stvara nove cvjetne pupove. |
|
![]() |
|
"trava mix"
![]() ovako je ljetos cvjetala ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 193194195196197 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |