Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 193194195196197 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2014 u 18:55
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

pospanko zalegao

to je pospančicaTongue
Ona zna da je vrijeme za spavanje i ne mogu je prevariti topli i sunčani dani.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2014 u 19:03

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2014 u 19:11
Uvijek je lijepo prošetati tvojim vrtom pa tako i sad pogledati i doživjeti jesen u njemu prikazanu krasnim fotkama smile159
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2014 u 19:47
Iz mnogih knjiga, koje sam pročitala, prepisivala sam rečenice ili odlomke koji su mi se svidjeli, koji su u sebi imali neku poruku, istinu, ili jednostavno zato što su bili napisani lijepim riječima.

Danas ću napisati jednu predivnu priču o slonu, koja u sebi nosi puno poruka, a koju sam prepisala iz knjige "Zimski dvorac", autorice Eve Stachniak.

Memoari jednog slona 

O ludi čovječe, ti koji nadmeno stojiš preda mnom
i diviš se kako sam velik i snažan, ali ipak poslušan i povodljiv,
zar doista misliš da se mirim sa svojom sudbinom?
Zar doista misliš da se imaš razloga ponositi sobom što si pokorio takvog giganta?
Govoriš kako ćeš mi pronači ženku i u mislima već vidiš potomke.
Ludi čovječe, zar ne znaš da se slonovi u zarobljeništvu nikada ne rasplođuju
u korist tirana koji su im oduzeli slobodu?
Promatraš me, ali i ja promatram tebe, i nalazim da si malen, uplašen i jadan.
I zato ti kažem
Vrlina se ogleda u jednostavnosti života, u skladu sa prirodnim zakonima.
Postupaj u skladu s razumom i ne poklekni pred strahom.
Pokloni se kralju a ne tiraninu.
Onako kako to čine slonovi.
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2014 u 23:49
Jesenji prizori u vrtu prikuju me za svaku sliku. Divim se nastalim promjenama kroz boje kojima slika jesen po lišću i vlatima trava.
Sutra je novi dan.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2014 u 09:00
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Uvijek je lijepo prošetati tvojim vrtom pa tako i sad pogledati i doživjeti jesen u njemu prikazanu krasnim fotkama smile159
drago mi je moonSmile, hvala ti za "krasne fotke", jer taj kompliment od tebe mi puno znači!Heart

JosipaNuHeart

lucyHeart

Hvala vam što ste često u mom vrtu!

Jutro maglovito, rosa na grančicama i sićušne kapljice na paukovim mrežama, za mene najljepši početak dana, moj vrt, moj lijek i izvor beskrajne energije...

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2014 u 09:04
Evo ga, prvi cvijetić zimskog jasmina i mnoštvo žutih pupoljaka, grmić koji spaja jesen i proljeće.Heart

Na vrh
catalpa View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje catalpa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2014 u 09:06
Divna slika maglovitog jutra i divno izrečeni osjećaji kao i uvijek.Hug
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2014 u 22:49
Hvala catalpa
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2014 u 22:55
           Život nam jednom rukom pruža zlatnu krunu sreće,
           a drugom trnovu krunu trpljenja.
           Svojim miljenicima pruža obje krune.
                                                        Ellen Key

Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2014 u 00:16
Odlično uhvaćen trenutak penisetuma s bisernim kapljicama jutarnje rose.
Sutra je novi dan.
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2014 u 09:42
famozne slike Thumbs Up. još uvijek imaš puno cvjetova uvrtu
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2014 u 13:26
Šetam tvojim bajkovitim vrtom,uživam u jasnim bojama,
svježini rose pod nogama,kao mačak pod šapama,
i baš mu zavidim!Može se ispružiti na klupi,
ili ležati u travi satima i guštati Heart
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2014 u 19:40
...svaki dan, novi dan...svaki dan, drugačiji dan...jedan dan maglovit, prošaran paučinom, a drugi pun sunčanih zraka koji miluju cvjetove oxalisa, gaure, fuksije, anemone...drago mi je da imaš volje i zdravlja da nam redovito fotografijama dočaravaš situaciju u vrtu...posebno mi je užitak vidjeti tegle s asparagusima na terasi, mnoštvo čuvarkuća u kamenu i bršljanom i njegovim isprepletenim žilama ukrašene površineSmile...i kao i uvijek, jedno pitanjce...jel znaš koja je to Stipa koju imaš u vrtu, gigantea ili neka druga?
pusaSmile

...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2014 u 22:51
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

...svaki dan, novi dan...svaki dan, drugačiji dan...jedan dan maglovit, prošaran paučinom, a drugi pun sunčanih zraka koji miluju cvjetove oxalisa, gaure, fuksije, anemone...drago mi je da imaš volje i zdravlja da nam redovito fotografijama dočaravaš situaciju u vrtu...posebno mi je užitak vidjeti tegle s asparagusima na terasi, mnoštvo čuvarkuća u kamenu i bršljanom i njegovim isprepletenim žilama ukrašene površineSmile...

uživam Sara ovih dana u vrtu.
Svake godine, u ovo vrijeme, biljke su bile spržene mrazom, a ove godine, čini mi se, da još uvijek rastu, stvaraju se novi pupovi, a listovi poprimaju prekrasne boje.

niču ranunculusi

listovi rambler ruže su dobili crvenu boju

iz perspektive usamljene zvončike

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2014 u 23:03
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

...jel znaš koja je to Stipa koju imaš u vrtu, gigantea ili neka druga?
mislim da je stipa tenuissima. Visoka je oko 60 cm, a kada cvjeta izgleda kao kosa.
Sama se rasijava i niče po vrtu.
Ovako je izgledala ovog ljeta, kada je cvjetalo smilje

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2014 u 23:06
lucy

korijenko
smile79
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2014 u 23:25
Originalno poslano od člana miska miska napisao:

Šetam tvojim bajkovitim vrtom
drago mi je draga moja!
Nadam se da ćeš na proljeće opet šetati i vidjeti onu ljepoticu koju si mi poslala!Heart
Jako bih voljela da na proljeće vidim njezine izboje jer ju dugo želim a pogotovo sada što će me podsjećati na tebe.

Već sam ti rekla da volim ovog tvog plesača, i sjetila sam se da me njegov ples podsjeća na Bunjevačko momačko kolo koje plešu dečki u čizmama sa praporcima.

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2014 u 23:40
Erodium castelanum

Ovaj erodium je ovog proljeća posijala moja prijateljica i donijela mi malu biljčicu koja sada cvjeta i još uvijek stvara nove cvjetne pupove.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2014 u 23:46
"trava mix"

ovako je ljetos cvjetala

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 193194195196197 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.