Bidens – bidens ferulifolia |
Odgovori | Stranica <1234> |
Korisnik | ||
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo i mog bidensa
kupila sam sadnicu već punu cvjetića... |
||
Sponzorirani linkovi | ||
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
SilveK,
predivan ti je cvet.
Mozes li postaviti i slikicu cele biljke da je vidimo?
Thanks!
|
||
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo slike, još je mala, a i baš je ocvala, ali već ima nove male pupoljke...
|
||
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Silvek pa tvoji su već veliki i lijepi!!! I još i procvjetali!!!
Moji još uvijek idu u listove, to jest nemam još niti jedan cvijet!!!
|
||
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
proljece,
zato kada ti procvetaju bice kao iz bajke:)
Ja mnogo volim bujne biljke sa cveticima, a onaj na tvojoj slici sa pocetka teme ce biti kao tvoj kada procveta:)
Mozda SilveK treba da doda malo djubriva za razvijanje listova, a mozda je to neka puzajuca vrsta. U svakom slucaju cvetici su prelepi:)
Ja jos trazim sadnicu Bidensa ovde kod mene u Vojvodini.
Blago vama!!!
|
||
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo ja ti držim fige da što prije nađeš i da što prije uživaš u njihovoj ljepoti!!!
|
||
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
evo i mog bidensa, počeo je cvjetati a ima i dosta pupova
|
||
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
super su vam bidensi :)
|
||
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moram se pohvaliti da je i moj počeo cvjetati i stvarno će to biti jako lijep cvijet, a slike... pa normalno u ponedjeljak!!!
|
||
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Predivan cvet
|
||
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Je,je i ja sam se oduševila, cvijet je super i nije uopće zahtjevan. To se samo posadi i onda čekaš malo da naraste i kada počne sa cvjetanjem prelijep je, ja ga svakako kupujem i drugu godinu, to znam već sada...
|
||
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo još jedno pitanje u svezi bidensa:
da li netko zna kako se razmnožava ili zakorjenjuje???
Ja sam sinoć jednostavno otkinula tri male grančice i posadila u drugu teglu, šta mislite hoće li se primiti?
|
||
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
proljece,
i ja bih isto tako uradila.
Ako tvoj bidens ne bude proizveo semenkice posle precvetavanja, ja verujem da je oziljavanje jedna od taktika.
Jedino ima jedna caka koju sam shvatila sto se tice oziljavanja. Ja sam pokusala da ozilim na isti nacin obicni grmasti ruzmarin sada u maju ali i pre dva meseca (sve bezuspesno), pa sam kasnije saznala da za to jos nije vreme, i da treba sacekati da ruzmarin precveta (da prodje cvetanje) a to ce biti u avgustu.
U svakom slucaju, ako ti se sada ne primi pelcer od bidensa, pokusaj ponovo posle cvetanja, po nekoj logici verujem da ce onda biti uspesno.
|
||
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Lavandablue, ja već probala!!!
Jednostavno sam otkinula 3 grančice i stavila u drugu teglu i zamisli za sada se još uvijek drži, a stavila sam ga u četvrtak navečer i još nije uvenuo!!!
A sada mi reci još nešto, ja naime imam na moru jako puno ružmarina i sada bih ga htjela malo presaditi i malo donijeti doma, i sada moje pitanje:
Kada ga smijem rasađivati i kako???
Da li samo otrgnem grančice ili ima neka fora kako se zakorjenjuje???
|
||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Proljeće jučer na sajmu baka bea nam je tako dobro objasnila taj sistem zakorjenjivanja, oduševila sam se, ako hoćeš pitaj je u pp, jer mi se čini sistem vrlo jednostavan.
Iako konkretno za ružmarin ćeš lako isčupati neki koji ima korijen, jer se on jako širi.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Triša, ove naše neću sigurno moći iščupati jer su oni već veliki grmovi.Oni ti ne idu svi iz zemlje, nego ti ima onako debelo stablo i na njemu jako puno grana.Nije bio redovito održavan tijekom ratnih godina, tako da mi se sada čak ni ne sviđa kako izgleda, ali moja svekrva je jako vezana za njih??? pa ih ne diramo, mada je moj muž prošle godine dva jednostavno maknuo, radi zmija...(mogu ući unutra a sin mi se tu u dvorištu igra).
Ja bih to ove godine dobro skratila, i posadila lavandu, noćne frajle i ne znam šta bih još mogla, jer nismo dolje svaki dan radi zaljevanja...
Morat ću susjedu zamoliti da mi to malo zaljeva dok me nema...
|
||
katruža
Mladi grm Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bidensu obavezno otkidajte ocvale cvijetiće i ljepše i više će cvasti.
Ja sam to radila sa škarama, malo sam rezucnula i grančicu,pa na tom dijelu potjera dvije nove ,koje opet cvatu.
I da,lako se zakorijeni reznicom
|
||
Odgovori | Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |