Kaktusi - kada početi buđenje iz zimskog sna |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 6> |
Korisnik | ||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
klimatis ,ja da sam na tvom mjestu opreznija bi bila sa sukulentima nego sa kaktusima,mislim da su oni puno osjetljiviji za iznosenje van...moji jesu van,al ja sam u dalmaciji i opet svako vece prije spavanja provjerim vanjsku tem,,,ja sam isto kao ti počela sukulente iznosit po malo van,da se naviknu ,al svejedno nisam oduševljena njihovim trenutnim izgledom..valjda trebaju da se naviknu na sunce..
|
||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
|
Danas sam nekolicinu bodljića iznio van da uhvate malo sunca. Iznio sam one koji preko zime nisu stajali na prozorskim policama. Ostavit ću ih i preko noći vani jer temperatura neće padat ispod 8*C, a i za sljedeći tjedan su najave da temperature preko noći neće padat ispod 5*C.
|
||
![]() |
||
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Ovi bodljići su prvi puta ove godine prenočili vani. Ima ih starijih, a i zakorjenjenih tokom kasne jeseni i zime. |
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Ja sam danas prvi put poprskala kaktuse,ako vrijeme bude i dalje ovakvo slijedi im izgon iz garaže.
|
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
|
Mi smo danas sve iznijeli iz kuće. Posložili, pa ako počne padat kiša ili padat temperatura idu unutra.
|
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
|
zmaj ima tu kod tebe svaceg zanimljivog .... super su bockavci...
|
||
![]() |
||
|
Ovi su prezimili na sobnoj temperaturi na ormaru. Nisu dobili vode do prije dva tjedna kad sam ih počeo budit. Euphorbie i dio bodljića prezimili su na prozorskoj polici s istočne strane tako da su imali i zimskog sunca.
Na zimovanju mi je propao jedan Gymnić što i nije zabrinjavajuće na ovu kolićinu koja je ovako prezimila. Neki su i procvali tokom zime, a neki su u pupovima. Uglavnom veoma sam zadovoljan ovakvim načinom zimovanja. |
||
![]() |
||
White ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
|
moji kaktusi su mekani na dodir,jesu gotovi?jooj
|
||
![]() |
||
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
|
zalij ih slobodno!!!!!!!!!!
moji su zaliveni i vec tjedan dana vani puni su pupa svi redom... |
||
![]() |
||
White ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
|
jel to meni namjenjeno? ako je ja mislim da sam ih možda zalila i previše pa da su mi zato takvi,vani su mi već tjedan dana pa se bojim da ih voda i možda za njih hladnije noći nisu stajali glave |
||
![]() |
||
|
aha!!! nisam nigdje vidila da si napisala da si ih vec zalila,hmm ja sam svoje zalila jedno jutro i onda su bili cijeli dan na suncu,nikako nije dobro zaliti navecer jer su noci jos hladne u tome si u pravu!!!! neznam ostavi ih jos neznam jesi primjetila da su poceli rasti ....
|
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
od cega su ti mekani kaktusi,pises da su tjedan dana vani..ipak nisu mogli izgnjilit za tjedan dana.... |
||
Vir |
||
![]() |
||
|
neznam stvarno evo šta im je,nisu svi takvi..nisam ih dirala prije pa neznam jesu li duže vrijeme takvi ili otkada sam ih iznjela van,naizgled su ok,ali kada sam ih pipnula baš su onako mekani i izdužili su se tako da između bodlji ima onako dosta prostora,vidi se meso kaktusa što inače u originalnom izgledu nebi tako trebalo izgledati..a jesam ga objasnila...nadam se samo da će nadoći
|
||
![]() |
||
|
a da nam stavis sliku ?
|
||
Vir |
||
![]() |
||
|
Iz ovog opisa imam dojam da si ih na zimovanje pospremila u prostor s malo svjetlosti kad su još bili u vegetaciji pa su izduženo porasli. A mekani su vjerojatno iz razloga što su duže vrjeme bili bez vode. Ako nema znakova truleži bit će oni ok. |
||
![]() |
||
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
|
Kada mislite počet prihranjivat kaktuse?
|
||
Neka se sve zeleni
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Tek su se počeli buditi iz zimskog sna,mislim da je još rano za prihranjivanje.
|
||
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Ružoooooo, evo !
Mislim da je vrijeme da ovo izvučemo iz naftalina, proljeće kuca na vrata ! |
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
hvala....baš san to tražila
|
||
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
![]() |
||
|
Glikice,još je malo rano za nas.Baš čitam kad sam lani budila kaktuse,ako bude vrijeme kako najavljuju,mogla bi ih u isto vrijeme buditi.
|
||
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |