Kalla-radovi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eto vidiš, tek si počela s decoupageom i već si kompetentna za davanje savjeta. To se zove talent. Meni su trebali mjeseci dok se nisam odlučila poigrati s pittoricom a ni danas nisam potpuno zadovoljna kad ga napravim. Mislim da je moj problem što uvijek zbrzam jer mi kronično fali vremena u životu pa sve radim nabrzinu a s pittoricom treba polako dok se ne dođe do željene nijanse.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Kalla ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 35 |
Hvala ti Dorina. Nakon svih pohvala imam elana za raditi i istraživati.
|
|
![]() |
|
Kalla ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 35 |
Nezaposlena sam (ne računa se sav posao žene kod kuće, roditelja...), pa imam vremena za to tj. uzela sam vrijeme za posvetiti sebi. I od heklanja nekada prešla sam na ovo. Ovaj puta neka drugi malo doma čekaju.
Kada krenem zaboravim na vrijeme, brige, dane...i to me opušta. |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
ja sam isto koristila lak za čamce i imam jednu kutiju na kojoj sam ga koristila prije godinu dana pa je počeo rad ad žuti.
nedavno sam kupila lak u spreju a na njemu piše da je otporan na takvo žutenje. koristim ga,a sad dali će oksidirat ili ne,neznam,treba proć neko vrijeme da vidim dali će oksidirat ili ne. |
|
![]() |
|
Koliko vidim iskustva su različita. Jel tko zna što je sa akrilnim bojama (bijela) koje se koriste za unutrašnje radove na zidovima ili vanjske na fasadama?
Jel mogu zamijeniti akrilne namijenjene za decoupage i kako se one ponašaju nakon nekog vremena? Da li se možda ljušte,pucaju? I jel bi trebalo na glatkim površinama koristiti možda neki prajmer jer kad radim craquele na mjestima kao da mi ne prima. Pokušala sam sa ukrasnom jednobojnom teglom, na kraju sam sve oprala. Nije mi dobro hvatao na površinu iako sam pazila da nanos ne bude ni previše debel niti tanak. A metal ??? |
|
![]() |
|
Bi-Biljana ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 702 |
draga Kalla, ima zamjena i ljekova. Idem redom.
Akrilne boje iz hoby dućana slobodno zamijeni sa fasadnom ili unutarnjom bojom na akrilnoj bazi (ja ju kupujem u Bauhausu, bijelu, pa toniram Dipi pigmentima). Neke boje ćeš morati kupiti u hoby dućanima jer ih doma ipak ne možemo napraviti (zlatna, crna i slično). Moje iskustvo kaže da nema pucanja niti ljuštenja.
Na glatkim površinama kao što su staklo ili plastika koristim nekoliko "prajmera" : na staklenim tanjurima lagano špricnem prozirnim auto lakom (tako da na njega padne maglica, dovoljno je za bolju povezivost sa slijedećim slojevima) ; na vazama na kojima radim samo izvana (pa se ne vidi unutrašnjost) koristim temeljni premaz za drvo i metal (zovu ga još i temeljna boja, ovaj moj je bijeli mat, ima ih za kupiti u svim trgovinama boja, lakova i građ.materijala) - premažem njime, ostavim da se osuši i radim što želim (koristim ga i na plastici, metalu - stare konzerve :)) ; koristila sam i prajmer kupljen u hoby dućanu ali sa njime imam više loših nego dobrih iskustava. toliko za sada, ako te još nešto muči - ti pitaj, rado ću podijeliti svoja iskustva.
|
|
Mi žene smo anđeli. Ako nam polomite krila, i dalje letimo - na metli....jer smo fleksibilne.
|
|
![]() |
|
Hvala ti na opsežnom odgovoru. To će mi puno olakšati raditi. Već danas kupujem lak za aute !
![]() |
|
![]() |
|
Slavica 08 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1317 |
evo i mene,konačno ali nikad nije kasno zaželjeti dobrodošlicu!radovi su ti predivni,ne mogu vjerovati da tako kratko vrijeme radiš a rezultati su savršeni!stvarno si nadarena!
![]() |
|
![]() |
|
mnataša1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1427 |
predivni radovi, oduševljena sam svakim ponaosob...divno
|
|
Djeca su rođena sa krilima, a učitelji im pomažu poletjeti.
|
|
![]() |
|
hvala, hvala ali...
![]() |
|
![]() |
|
sarita banana ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2711 |
Kalla,dobro dosla na najljepsi forum,odusevljena sam tvojim radovima,vidim u tebi veliki potencijal ,samo nastavi,nagledat cemo se mi jos tvojih lijepih radova.
![]() |
|
um se obogacuje primanjem a srce davanjem
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Draga Kalla kao prvo
Drugo,cure su ti sve rekle.Slažem se s njima .I ja tako radim.
Treće,TI SI POČETNIK???2 TJEDNA???Mora da si završila neku radionicu.Ja sam tek nakon dvije godine doznala što je to pittorico,cracle,a tek nedavno što je to retard,primer,a stalno sam u tome,stalno sam na netu i educiram se.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
BTW radovi su ti prekrasni.Što se tiče guljenja sa stakla i moje bočice za ulje su "gledaj me,a ne diraj me",a stavila sam na jednu prajmer za plastiku,a na drugu bezbojni lak u spreju.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
Gledam tacnu i opet ponavljam - TO JE TALENT!
|
|
![]() |
|
Bila sam na početnoj radionici decoupaga da vidim kako se to radi, zatim na pitoriccu i odmah počela raditi.Puno sam listala po tutorijalima na Youtub-u, s čipkom počela sama, kažu da kada se radi sa struktur pastom da je "teška", neznam što se pod time misli.
Imam puno nejasnoća i pitanja i znam da sam na pravim stranicama za dobre odgovore. ![]() |
|
![]() |
|
dorina1904 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 196 |
Ti si očito išla na bolju radionicu za pitorico nego ja.I ja sam bila na pitoricu , no tek nakon te radionice mi ništa nije bilo jasno.Bolji pitorico sam radila prije radionice po savjetima koje sam ovdje našla. Jučer sam probala jedan pitorico po tvojim uputama i ispalo je puno bolje nego prije, ali još uvijek ni blizu tvome.
Hvala ti na objašnjenju!!!
|
|
![]() |
|
maredelmare ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 1310 |
Dobro došla Kalla!
![]() Ako ti ovako radiš nakon DVA TJEDNA i dva tečaja (mislim da nisu oni presudni, već tebe zaista ide)....ja ne mogu ni zamislit šta ćeš ti nama pokazivati ZA DVA MJESECA. ![]() Mislim da ću se morat poklopit ušima uz duboki naklon. ![]() ![]() ![]() Svaka čast, da nisi rekla da si početnica-nikad, ali baš nikad, to ne bih pomislila. |
|
Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.
|
|
![]() |
|
ElzaBuba ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 576 |
Tečaj je koristan za osnove, ali bez tvog isprobavanja nema ništa.
Mislim da je svaka od nas pronašla neki svoj način rada, ali bez tvog talenta, badava ti svi tečajevi.
Ti stvarno imaš talenta.
|
|
![]() |
|
Hvala
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |