Leov vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
Golden Leo ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bugica, vidjela sam da su na faceu pisali o toj biljci ali nisam zapamtila koja točno verzija crassule, moram pronaći ponovo taj post pa ti javim. Ako se en ukorijeni dobiš od mene :)
Josipa i ja ću morati sve pisati :D I ja nalazim mir u svom cvijeću i svako malo idem do njega i gledam kako je, nedostaje li mu što. Zato mrzim ovo blatno vrijeme :( U vrt u gumenim čizmama idem :(
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
bugi brrzo se prima..ja vam to sve ppisem pored biljke inace nemogu zapamtiti...dobro 2 mj sam tu p anemogu sve ali i ipak je mnostvom bila mene podarilo moje cvjetno drustvo...stres i sokovi nestanu kad sam sa njima....poz bugici anastaziji i tebi draga leo....dobro jutro..
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
I drugi put.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Golden Leo ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
kaktus, puno hvala :) Još je mala zbirka ali jako ih volim, dragi im je danas montirao nove police odmah kraj prozora da imaju lijep pogled van. :) A baš me sramota s kalićima, ali što je tu je...
JosipaNu, puno hvala na lijepom komentaru, jedva čekam da vidim kakve će mi cvjetiće dati. Baš im se veselim. bugice, hvala ti za lijepi komentar i za identifikaciju :) Sad ću im polijepiti imena na kaliće, da znaju tko su :) Jedino ono pod 8 su mi rekli da je neka vrsta aloje, a ono u teglici s puno svega bi trebala biti haworthia, vidjet ćemo kad naraste. U istoj toj tegli ono kovrčavo je neka crassula. Imam i crassulu ovatu. Imam i još jednu vrstu kalanhoe. I još nešto čupavo, mislila sam da je ruselija ali nisam sigurna, uglavnom da ju stavim na glavu imala bih kosu do pola leđa :D Anastazija puno hvala na identifikaciji! :)
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Točno, tko zna - zna!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
bugice, nije Sedum burrito nego Sedum rubrotinctum 1. slika - Portulacaria afra "variegata" i Portulacaria afra 11. slika čini mi se Sedum palmeri |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Evo i mene, vidjela sam tvoju kolekciju sukulenata - lijepi su, a tegle uopće ne smetaju.
![]() Nisam veliki znalac, ali probati ću odgonetnuti neke: 1. slika - desno crasulla 6. slika - aeonium 7. slika - gasteria maculata 8. slika - haworthia 9. slika - lijevo graptoveria, desno kalanchoe 12. slika - desno smećkaste boje je graptopetalum, iza njega vjerojatno neka kalanchoe, mali zeleni "grozdić" je sedum burrito 14. slika - "ponovo "grozdić" - sedum burrito, desno ispod njega neka aloa ako se ne varam 15. slika - kalanchoe daigremontiana Neka me netko dopuni ili ispravi ako sam negdje fulala. Hvala! ![]() |
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
ako su ovo lose fotke kako izgledaju dobre...sukulenti su prekrasni...bit ce uzitka u ljeto kad kreu sa cvjeticima...bravo..
|
|
|
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Sukulenti su ti prekrasni
![]() a za posude nema veze svi mi imamo cvijeće u takvim a ponekad i u posudama od margarina i dr. |
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
Jao gute Fee i Lantana, ne znam kako sam propustila vidjeti vaše poruke :( Mea culpa!
Lantana, fotić je stari već sad, u idealnim uvjetima daje divne fotke, ali vidjet ćeš današnje fotke kad se rade unutra po lošem vremenu užas su :( Nikon D60 je. A nije neki objektiv, došao je s njim u paketu, ali koliko mi treba i za hobi fotografiranje mi je super :) Puno ti hvala na ponudi za cvijeće <3 Ako tebi slučajno nešto treba od moga vrlo rado ću poslati :) Eh, izvješće iz vrta... :) Krenuli smo s radovima, od starih cigala sazidala sam cvjetnjak, premjestila ruže uz ogradu, MM je krenuo raditi staze i naravno kiša :( Sinoć sam po mraku sadila tulipane, samo se nadam da ih nisam naopačke okrenula :D Posadila sam ih u zdjelice i tako zajedno u zemlju, kupila sam bijelo- zelene parrot tulipane pa mi je žao da propadnu duboko... I ovdje se moram zahvaliti divnim ljudima Andini, vijolici i bugici na predivnim paketima i sadnicama i sjemenju. Sadnice su posađene u vrt i čekaju sunčeko (osim olenadera i lovora, oni su na zimovanju :) ). Bugici sam obećala fotografije mojih sukulenata, budući da ih spremam na spavanje evo i "neobaveznih" fotki. :) Trenutno su u ružnim priručnim kalićima ali na proljeće dobivaju nove i lijepe. :) Nažalost imena im ne znam :( Možda će ih netko prepoznati... Ovaj put loše fotke :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Dobrodošla
![]() Već se vidi da će ovo biti još jedan lijepi vrt i interesantna tema. Fotografije su izvrsne ![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Draga Leo
![]() jedan mali dio tvojeg raja ! Docu cu ja opet , vidjeti novosti ! |
|
![]() |
|
Hvala svima na lijepoj dobrodošlici :) Prošao je 9. mjesec i gužva je iza mene, sutra krećem u kopanje i iscrtavanje novih obrisa vrta. Na tržnici nažalost nema cvijeća, osim maćuhica tako da će one popunjavati dijelove cvjetnjaka do proljeća :)
Andina mi je poslala divne biljkice i sjeme i puno joj hvala na tome <3
|
|
![]() |
|
dobro ti nama dosla sve ces ti to srediti uz savjete kolegica kao i sama...nisam nista zanla i jos nista neznam....al polako..nista preo noc neide...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Dobrodošla.Krasne fotke.Hočemo još.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Bila sam i ja malo tu, prošvrljala kratko, u očekivanju novih slikica.
![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Slatki problemi kad je vrt u pitanju. U početku mnogo ideja, nedoumica, neodlučnosti... a onda se na kraju sve slegne, sazri... Sretno s planiranjem.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Puno hvala RS! <3 Još nedostaje moja Belica, cura od 11 godina. Moram prebaciti slike na photobucket pa ću ju staviti. A imenjakinja je preslatka!! <3 Još jedna zlatokosa <3
desert rose, ma nije to zbog svekrve :D Šalim se malo, volim ljubičasto/plavo cvijeće. Mislim volim sve boje cvijeća i još ako cu cvjetovi malo čudnog oblika- mrak! Zato imam i problem. Zadnjih par dana sam probala praviti neku skicu vrta i kopka me, ne znam bi li "moderan" oblik ili ono pravi slavonski. Još nisam načisto da za oko cvjetnjaka stavljam veliko kamenje, šimšir ili zidić. Meni se najviše sviđaju zidići, ali u kamenu... Stavit ću nekoliko ideja pa ću vidjeti. Jedva čekam da krenem raditi :))))
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Lijepo je što ti je svekrvina tradescantia postala jedan od omiljenih cvjetova
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Draga GL, drago mi je da si otvorila temu i veselim se što ćemo se ovdje lijepo svi zajedno družiti i sudjelovati u stvaranju još jednog, sigurna sam krasnog vrta...
Drago mi je da sam upoznala Lea i Pavu, još nam samo fali tvoj treći retriver, zaista su ti psi posebno divni i plemeniti... također se priključujem pohvalama za fotografije, vidi se da imaš talenta...fotke cvijeća su lijepe, a cvijeće još ljepše ![]() Za sve što trebaš...tu sam. Veliki pozdrav od Bele i mene ![]() ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |