Uzgoj biljaka s lampama? |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
salel ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 44 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
tkošto
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Znam zato ih i moram postavititi uskoro pocinje sadnja!
|
|
![]() |
|
Geko ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 118 |
Osim što pomažu kod rasta, pomažu i za klijanje sjemenja. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Može!!!
Znaci da nije neka znatna potrosnja kada se nije "osjetilo" na racunu!!
Znam da ove stare proizvodje su strasno veliki potrosaci, takoda se nije isplatilo nabaviljati ih za uzgoj, barem sto se tice uzgoja za prodaju biljki.
Jer ulozeno i dobiveno nije bilo bas u pozitivnom omjeru.
Dok su hvala Bogu unaprijedili tehnologiju i ove nove sada znatno manje trose energiju!
Slikam i ja kada ih postavim. Cekam elektricara da ih instaliram!!!
|
|
![]() |
|
Geko ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 118 |
Imam ti dvije lampe. Koliko struje gutaju, to ti stvarno nemam pojima. Isplati se jer npr. karambola bez lampi zaustavlja rast zato što zimi bar u Zg nema puno sunca i dani su kratki. Sa lampom joj produžujem na neki način dan. Uz lampu ona i dalje raste i stvara nove listove. Uz to temperatura u sobi je oko 22 stupnja celzijevih a vlaga dobivam prskanjem vodom i to što imam 60 litarski akvarij s kornjačama koji ima grijač i stoji pored radiatora pa pomalo voda isparava. Uslikat ću ti da vidiš kak to izgleda kod mene pa bum stavio na forum.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Geko samo da te pitam, koliko imas lampi i koliku kolicnu energije ti potrose mjesecno za bilje.
i dali bi se isplatio uzgoj egzoticnih biljaka (karambole) s obzirom na potrosnju struje?
Ja sam tek nedavno nabavio i uskoro trebaju biti postavljene u staklenik. A cuo sam da dosta energije trose. Pa malo rijeci iz iskustva nece skoditi
![]() Ažurirao administrator - 06 Siječanj 2008 u 11:03 |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Fluorescentna rasvjeta
Ove svjetiljke su poznate i pod imenom «neonska rasvjeta». Za osvjetljavanje ih smještamo neposredno iznad biljaka. Fluorescentne svjetiljke namijenjene osvjetljavanju biljaka zrače pretežno u području crvenog i plavog dijela spektra, što je biljkama i potrebno. Obične žarulje nisu pogodne Svaku žarulju kojom obično osvjetljavamo stanove ili radni prostor, oko primjećuje kao jače ili manje svijetlu. Svjetlost se sastoji od valova različitih valnih dužina. Biljkama je za rast potrebna svjetlost sasvim drugačijih valnih dužina nego što je nama za čitanje i rad. Obične žarulje za rasvjetu su potpuno neprihvatljive za osvjetljavanje biljaka. One pretvaraju najveći dio potrošene energije u toplinsku koju onda isijavaju. Ovakve svjetiljke ne mogu biljkama nadoknaditi nedostatak dnevnog svjetla, pa biljke osvjetljavanje običnim žaruljama nakon kratkog vremena počnu nekontrolirano rasti. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Izvor: Trudnoca.net - Maren 2.10.2007. Ažurirao administrator - 08 Siječanj 2008 u 23:01 |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dali koristite umjetnu suncevu energiju pomocu zarulja za uzgoj svojih biljaka? I kakva su vasa iskustva?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |