Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 47>
Korisnik
Poruka
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2008 u 23:13
Danas sam opet cijeli dan iskoristila za vrt. Još su mi ostale jako obraštene gredice s grahom i jagodama, to još moram srediti, a onda opet ispočetkaLOL
Danas je MM konačno pokosio travnjak, tako da sam prekrila sve nove gredice gdje sam sijala, jer je sunce već spržilo gornji sloj zemlje. I sav korov koristim kao malč, samo ga preokrenem i stavim na gredicu, trave nema dovoljno za sve, pa dobro dođe bilo što.
Ovih dana sam vesela kao malo dijete, prvo sam dobila sjemenke od Iris, pa od Marijane, i danas sam podignula pošiljku od Monne-1 - paket proizvoda za vrtlarenje,  baš sam smile184
Cure, smile79
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2008 u 17:57
i mene male stvari usrecuju!ponekad se ponasam kao deriste kad dobije .
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2008 u 14:03
Ja danas smile188!!! Stigle sjemenke!!! Hvala SilveK!!!!!!!smile79
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2008 u 21:10
Bude još, Monna-1 LOL

Danas me je probudila tuča veličine orahaConfused. Dobra stvar je da je padala samo 5 minuta i to mjestimično s kišom - kiše je bilo dosta više, tako da i nije tak strašno kako je moglo biti. Poslije toga prolom oblaka kao da su gore kantama polijevali vodu...totalni kaos. Na vrtu relativno mala šteta, sve je dobilo koji udarac, ali nešto malo. A blato takvo da je nemoguće išta raditi...i tako sad čekam sunce i toplije vrijeme - kak smo mi ljudi čudni, uvijek bi ono kaj trenutno nemamoLOL
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2008 u 21:20
Ovdje palo vrlo, vrlo malo kiše poslijepodne, nije se ni zemlja smočila kako treba...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2008 u 22:50
Silvek uvijek mi "Da mi je ono što nije, i to što prije".
Glavno da nema šteta, a blato će se po prognozi osušiti već sutra.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2008 u 23:09
kod mene mali letnji pljusak,al nikad se ne zna,klima nam je sve ludja.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2008 u 22:43
Danas sam iskoristila blato na vrtu da počupam maslačke koji su se namnožili na jednom dijelu, a koje je u "normalnim" uvjetima nemoguće cijele iščupati, samo idu cijeli van dok je jako blato. Eto, ipak sam nedostatak (blato) pretvorila u prednost. Iako nisam sve uspjela, jer su mi se neki odlomili, ipak sam većinu uspjela isčupati cijele, a bilo je kapitalaca s promjerom od par cm i preko 20 cm dužine. Sad još da imam volju za to, mogla sam to lijepo očistiti i posušiti, jer je i lišće i korijen ljekovit, ali...jednog dana...Još sam počistila jedan dio gredice šumskih jagoda gdje se je između namnožila djetelina, isto je sad bilo super za to napraviti. Ostali dio preblatan za išta učiniti.
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2008 u 09:00
Eto da i blato nečem posluži! Approve
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2008 u 22:15
I dalje krčim gredicu šumskih i pitomih jagoda, onaj dio koji sam na proljeće zapustila jer sam mislila da će prekopati. Sad budu se jagode mogle nesmetano dalje razmnožavatiLOL
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2008 u 22:31
E pa kad to raskrčiš, taman će trebati nešto drugo i tako stalno.
RIJEKA

Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2008 u 09:04
Silvek, dali su to jagode mjesečarke? Ja imam ove što rađaju jednom, pa bih htjela pola posaditi mjesečarki da se može naći koja i do jeseni! Ako trebaš mladica ovih mojih, javi!

Hier%20klicken!
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2008 u 22:57
Imam i jednokratne i šumske jagode mjesečarke, čujemo se najesen ako buš htjela par sadnicaWink
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2008 u 23:46
Danas sam uspjela raskrčiti gredice s grahom i sojom, pa još malo jagode, s kojima sutra konačno mislim završiti.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2008 u 08:36
Kako je super kad ti je vrt tako blizu, ja sam već luda nisam bila točno 7 dana ni blizu vrtu, možeš misliti što će me dočekati gore.
RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2008 u 21:49
SilveK,ove tvoje šumske jagode glume mjesečarke kod mene.Opet cvatu i ima već zrelih jagodaLOL
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2008 u 22:46
I kod mene Shasha, baš su me iznenadile Tongue Ovo vrijeme ih je sve zbrkalo, ali dobro za nas.

Inače, nisam danas završila gredicu jagoda, sijala sam mahune, grašak, cvijeće...presađivala sam kozmose na prostore među jagodama - nevjerojatno je kako grm kozmosa visok 1,5 metara i sav u cvatu dobro podnosi presađivanje - lagano ga iščupam, ima plitko površinsko korijenje koje drži svu zemlju sa sobom i ubacim u novu rupu, zalijevam 2 dana i kao da se ništa nije dogodilo. Baš je dobro ovo zbrčkano vrijemeLOL
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2008 u 21:47
Već dva dana se izmjenjuju kiša i sunce, blato na vrtu je užasno, kozmosi podnjeli presađivanje, ali se neki porušili radi blata i veličine, pa ih dižem po vrtu. Danas sam još presadila visoke kadife koje su rasle između peruanskih jagoda, pa ih ukombinirala među kozmose. Nakon toga sam raskrčila kaos ispod terase, različki i kalifornijski makovi su se polegli i sve zagušili, tu sam sad presadila male astre koje su niknule u velikom broju na jednoj gredici, i nešto dalia uzgojenih it sjemenki, koje je na vrtu počeo gušiti grah, a još su malecke pa mislim da će to podnijeti.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2008 u 21:48
Ah, zaboravila sam se pohvaliti da sam ovih dana opet slomila malu motiku - željezni dio mi je zavario MM pa to dobro drži, zato je sad pukla drvena drška LOL
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2008 u 22:02
Vidim da još uvijek nešto presađuješ. Astre koje si mi poslala - imam ih jako puno ali mi još ne cvjetaju, ustvari dosta su guste, pa možda zato, a žao mi ih je sada presađivati.

Pazi što radiš s tim alatom,, očito ti treba bolja drška.
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.