Silvekin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 47> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Danas sam opet cijeli dan iskoristila za vrt. Još su mi ostale jako obraštene gredice s grahom i jagodama, to još moram srediti, a onda opet ispočetka
![]() Danas je MM konačno pokosio travnjak, tako da sam prekrila sve nove gredice gdje sam sijala, jer je sunce već spržilo gornji sloj zemlje. I sav korov koristim kao malč, samo ga preokrenem i stavim na gredicu, trave nema dovoljno za sve, pa dobro dođe bilo što. Ovih dana sam vesela kao malo dijete, prvo sam dobila sjemenke od Iris, pa od Marijane, i danas sam podignula pošiljku od Monne-1 - paket proizvoda za vrtlarenje, baš sam ![]() Cure, ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
i mene male stvari
![]() ![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Ja danas
![]() ![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Bude još, Monna-1
![]() Danas me je probudila tuča veličine oraha ![]() ![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Ovdje palo vrlo, vrlo malo kiše poslijepodne, nije se ni zemlja smočila kako treba...
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Silvek uvijek mi "Da mi je ono što nije, i to što prije".
Glavno da nema šteta, a blato će se po prognozi osušiti već sutra.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
kod mene mali letnji pljusak,al nikad se ne zna,klima nam je sve ludja.
|
|
![]() |
|
Danas sam iskoristila blato na vrtu da počupam maslačke koji su se namnožili na jednom dijelu, a koje je u "normalnim" uvjetima nemoguće cijele iščupati, samo idu cijeli van dok je jako blato. Eto, ipak sam nedostatak (blato) pretvorila u prednost. Iako nisam sve uspjela, jer su mi se neki odlomili, ipak sam većinu uspjela isčupati cijele, a bilo je kapitalaca s promjerom od par cm i preko 20 cm dužine. Sad još da imam volju za to, mogla sam to lijepo očistiti i posušiti, jer je i lišće i korijen ljekovit, ali...jednog dana...Još sam počistila jedan dio gredice šumskih jagoda gdje se je između namnožila djetelina, isto je sad bilo super za to napraviti. Ostali dio preblatan za išta učiniti.
|
|
![]() |
|
Eto da i blato nečem posluži!
![]() |
|
![]() |
|
I dalje krčim gredicu šumskih i pitomih jagoda, onaj dio koji sam na proljeće zapustila jer sam mislila da će prekopati. Sad budu se jagode mogle nesmetano dalje razmnožavati
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E pa kad to raskrčiš, taman će trebati nešto drugo i tako stalno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
![]() |
|
Imam i jednokratne i šumske jagode mjesečarke, čujemo se najesen ako buš htjela par sadnica
![]() |
|
![]() |
|
Danas sam uspjela raskrčiti gredice s grahom i sojom, pa još malo jagode, s kojima sutra konačno mislim završiti.
|
|
![]() |
|
Kako je super kad ti je vrt tako blizu, ja sam već luda nisam bila točno 7 dana ni blizu vrtu, možeš misliti što će me dočekati gore.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
SilveK,ove tvoje šumske jagode glume mjesečarke kod mene.Opet cvatu i ima već zrelih jagoda
![]() |
|
![]() |
|
I kod mene Shasha, baš su me iznenadile
![]() Inače, nisam danas završila gredicu jagoda, sijala sam mahune, grašak, cvijeće...presađivala sam kozmose na prostore među jagodama - nevjerojatno je kako grm kozmosa visok 1,5 metara i sav u cvatu dobro podnosi presađivanje - lagano ga iščupam, ima plitko površinsko korijenje koje drži svu zemlju sa sobom i ubacim u novu rupu, zalijevam 2 dana i kao da se ništa nije dogodilo. Baš je dobro ovo zbrčkano vrijeme ![]() |
|
![]() |
|
Već dva dana se izmjenjuju kiša i sunce, blato na vrtu je užasno, kozmosi podnjeli presađivanje, ali se neki porušili radi blata i veličine, pa ih dižem po vrtu. Danas sam još presadila visoke kadife koje su rasle između peruanskih jagoda, pa ih ukombinirala među kozmose. Nakon toga sam raskrčila kaos ispod terase, različki i kalifornijski makovi su se polegli i sve zagušili, tu sam sad presadila male astre koje su niknule u velikom broju na jednoj gredici, i nešto dalia uzgojenih it sjemenki, koje je na vrtu počeo gušiti grah, a još su malecke pa mislim da će to podnijeti.
|
|
![]() |
|
Ah, zaboravila sam se pohvaliti da sam ovih dana opet slomila malu motiku - željezni dio mi je zavario MM pa to dobro drži, zato je sad pukla drvena drška
![]() |
|
![]() |
|
Vidim da još uvijek nešto presađuješ. Astre koje si mi poslala - imam ih jako puno ali mi još ne cvjetaju, ustvari dosta su guste, pa možda zato, a žao mi ih je sada presađivati.
Pazi što radiš s tim alatom,, očito ti treba bolja drška.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |